Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

culoar de zbor

Mesajde brianoo_bz » 14 Iun 2015, 18:56

va salut dragi colegi
va adresez o intrebare : am deplasat stupii la floarea soarelui inca ne inflorita asezati pe terenul meu , de la mine pana la lan sunt aproximativ 500 m lineari, astazi am aflat ca vor veni 2 pavilioane si se vor amplasa inte stupii mei si lanul de floare deci pe culoarul meu de zbor, am vorbit cu propietarul pavilioanelor si lam rugat sa aseze pavilioanele in alta parte stanga sau dreapta cu toate ca are loc si drum de acces nu vrea sa inteleaga
legal cum as putea rezolva aceasta problema ? ca in stil mafiot stiu
ma gandesc ca are sa imi ia culegatoarea
Sunt apicultori care nu pot intelege cu vorba buna .
brianoo_bz

Re: culoar de zbor

Mesajde mausica » 14 Iun 2015, 19:58

Daca prin mica intelegere nu se poate si oamenii nu sunt interesati de ,,durerile,,tale......nu prea vad cum ai rezolva.Insa poate sunt oameni de omenie si inteleg situatia ;) Daca nu........atunci te-ai rezolvat.Ideal era ca tu sa te pozitionezi in asa fel incat intre tine si lan(pe culoarul de zbor)sa fie cea mai mica distanta si sa nu poata cantona nimeni.Daca prin absurd vin 10 pavilioane si le insira intre tine si lan mai poti face ceva???
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Re: culoar de zbor

Mesajde iunicu » 14 Iun 2015, 22:35

Daca omul acolo are teren, ce sa faca? Ii duce langa floare ca sa ii pazeasca?
E ca atunci cand cineva iti parcheaza o masina in poarta. Ori il rogi sa iti lase accesul liber, ori ii agati cu un tractor si eliberezi drumul.
Eu intre mine si floarea soarelui, am o alta stupina stationara. Nu am vazut in nici un an depopulare. Probabil ca albina din stupina stationara e mai fidela familiei proprii. ;)
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE