Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

probleme cu erbicidarea

Mesajde marus1 » 17 Iun 2015, 15:18

Am nevoie urgenta de o informatie de la stuparii mai experimentati.

In jurul stupilor mei sunt spini foarte mari, iar proprietarul locatiei doreste sa erbicideze maine cu Erbicid Sare DMA 2,4 D.

In seara aceasta tarziu vreau sa inchid urdinisele si sa scot complet suberele (am stupi verticali cu fund antivaroa).

La cat timp pot sa deschid stupii dupa erbicidare?

Va multumesc mult celor ce ma veti ajuta.
marus1

Re: probleme cu erbicidarea

Mesajde proapis13 » 18 Iun 2015, 09:30

Erbicidele NU sunt periculoase pentru albine...cu conditia ca bidoanele/flacoanele
in care a fost depozitat sa nu ajunga in apa din care se aprovizioneaza albinele...
albina din instinct evita zonele erbicidate...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: probleme cu erbicidarea

Mesajde marus1 » 18 Iun 2015, 11:08

Multumesc pentru raspuns.

Chiar si atunci cind se erbicideaza in jurul stupilor. Pentru ca la mine asa va fi. Se va erbicida in fata si in lateralul stupilor. Distanta minima dintre stupi si buruieni va fi de 2 metri?
marus1

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE