Buna ziua!
De doi ani incerc sa ma ocup de albine si nu prea reusesc.Mi se intampla tot felul de lucruri ciudate,ultimul la marcarea unei matci.
Am prins matca de aripi apoi am apucat-o cu doua degete din lateral(nu de abdomen) si am marcat-o cu markerul special luat de la magazinul apicol.
Totul a durat 10-15 secunde ,iar in momentul in care am vrut sa-i dau drumul am constatat ca nu mai misca.
Moarta (s-a mor si eu de necaz pentru ca m-am chinuit sa fac inca un roi)!
Am pus-o in palma am atins-o cu degetul nimic,picioarele stranse ,parca se facuse mai mica exact ca cele gasite pe fundul stupului moarte dupa ce s-au luptat intre ele la eclozionare.
Suparat am pus-o inapoi pe rama(aceasta era culcata pentru a o prinde)si stateam si ma uitam cu of la albinele care se facuse gramada pe ea formand o gramada cu un aspect foarte frumos.Dupa circa un minut,timp in care stupul a inceput agitatia,am vazut ca a miscat incet antenele apoi si-a destins picioarele si s-a ridicat, a stat putin asa apoi a inceput sa mearga la inceput incet apoi din ce in ce mai repede si a coborat printre rame.
A mai patit cineva ceva asemanator pentru ca eu nu am gasit nimic nici in carti nici pe internet si nici cel de la care am luat primul roi nu a mai auzit o astfel de intamplare desi are 70 de ani?