unincepator scrie:unincepator scrie:Am matca eclozata di jumatatea lui aprilie si inca nu oua,are trantori langa ea dar nu stiu cred ca nu e amperecheata.Si alta curiozitate, nu trag de loc botca,care sa fie cauza,au cules e vreme frumoasa si nu trag botca,puiet este bine de toate varstele,care ar fi explicatia?.
Buna ziua, mai astept inca un raspuns daca se poate
Paul083 scrie:unincepator scrie:unincepator scrie:Am matca eclozata di jumatatea lui aprilie si inca nu oua,are trantori langa ea dar nu stiu cred ca nu e amperecheata.Si alta curiozitate, nu trag de loc botca,care sa fie cauza,au cules e vreme frumoasa si nu trag botca,puiet este bine de toate varstele,care ar fi explicatia?.
Buna ziua, mai astept inca un raspuns daca se poate
Eu stiam ca botca isi trag atunci cand "simt" ele ca au nevoie. Daca matca e prolifica n-au motiv. Eu acum 2 sapt am avut un stup in care si-au tras 4 botci. Am fost pe faza, una mi-a fugit din stup a doua a ecluzat in cutiuta. In final am reusit sa populez inca doi stupi. Eu zic sa ai rabdare. Probabil ca matca isi face treaba ceas si n-ai motive sa fii ingrijorat. Daca ai multi bondari in stupi (la fel cum am avut si eu) atunci probabil o sa inceapa o semi-revolta si sa traga botca. Nu stiu daca e vorbesc aiurea dar asta au fost particularitatile in stupul care credeam ca o sa-l pierd. Nu lua de buna crezare ceea am scris eu aici, ma ocup de albine de cateva luni, deci teoretic habar n-am daca e corect, dar eu asta am concluzionat dupa cele vazute la mine.
edit:
sau poate si-au tras botci dar matca batrana le-a omorat pana sa le observi tu.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori