Dragos2006 scrie:almasel scrie:Doar ca imi aduc aminte de inceputul anilor 80, cand pe o recolta bunicul a cumparat o Dacia, un Aro cu remorca si a renovat si casa. Si I-au mai ramas si destui bani de trai.
Dacia 70.000lei
aro 110.000 lei
remorca15.000lei
renovare 50.000 lei
total 245.000 lei !!!
In anii 80 mierea era achizitionata de ACA cu 18 lei kg. sau iti darea la schimb 2 kg de zahar. Era tare bunicul , daca depasea vagonul de miere pe an in timpurile alea.
Fara sa fiu rautacios, va raspund cu un calcul simplu pe cifrele date de catre Dvs. si cu cateva completari din partea mea.
245000 lei: 18 lei/ kg= 13.611 kg miere
13.611 kg : 320 stupi= 43 kg miere pe stup.
La 2 culesuri de salcam, 1 cules la tei si 1 cules la poliflora e o productie "slabuta"...
Nu pot sa va confirm ca renovarea a costat 50000 sau ca in anul cu pricina batranul a avut exact 320 familii de albine, dar vreo 20 de ani stupina lui cam pe aici s-a invartit ca si numar de familii.
Deci pana la urma nu-I vorba de toti bunicii din judet... sunt oameni care chiar si-au trudit oasele si pe vremea aia si au facut bani cinstiti din apicultura. Si sunt mandru ca bunicul meu a fost unul dintre ei, iar eu, la o scara mult mai mica (stupina mea are 80- 100 de familii, in functie de an), duc cu drag mai departe ceea ce am invatat si primit de la el.