Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ceai de salvie

Mesajde Other » 02 Iul 2015, 12:56

Salutare!

In urma cu o luna am zarit flori de salvie in livada si am cules vreo doua cosuri asa cum scria pe net, adica am taiat tulpina la 30 cm sub floare, am pus-o la uscat la umbra iar acum nu mai stiu ce sa fac fiindca le-as pune in niste pungi de hartie, insa tulpina ma cam incomodeaza.
De ce au spus sa tai tulpina la distanta aia? Ceaiul se face si din tulpina? Eu ma cam indoiesc.

Eu as taia dor florile si le-as depozita in pungi de hartie.
Other

Re: Ceai de salvie

Mesajde Other » 03 Iul 2015, 08:01

Se pare ca stuparii nostri nu prea beau ceai. Ma gandeam ca sunt experti in flori din moment ce le exploateaza. :mrgreen:
Cum este pe partea cu bautul? Berica? Vinisor? Palinca? De-astea care taie dulceata mierii? :lol:
Other

Mesajde ignatov andrei » 03 Iul 2015, 08:25

Other scrie:Se pare ca stuparii nostri nu prea beau ceai. Ma gandeam ca sunt experti in flori din moment ce le exploateaza. :mrgreen:
Cum este pe partea cu bautul? Berica? Vinisor? Palinca? De-astea care taie dulceata mierii? :lol:

Ba sa stii ca se pricep mai mult decât crezi tu!
Ai grija, ceaiul de salvie e mai mult cu "dus" decât cu "întors".....
ignatov andrei

Mesajde Other » 03 Iul 2015, 09:58

Ba sa stii ca se pricep mai mult decât crezi tu!

Inseamna ca tin secretul taierii salviei pentru ei, sa castige premiul Nobel in florologie :mrgreen:

Ai grija, ceaiul de salvie e mai mult cu "dus" decât cu "întors".....

Da, stiu care este treaba cu el, dar daca tot am planta in gradina, de ce sa nu o folosesc din cand in cand, mai ales ca e pretentioasa si nu apare tot timpul?
In timp ce o taiam ma gandeam daca este cumva specia Salvia Divinorium.. :lol: Am aflat ca nu creste oriunde aia :)

Ma duc sa pun intrebarea pe forumul bucatareselor. Poate stiu ele. A! stiati ca salvia e folosita si pe post de condiment? Ma gandeam sa tai florile si sa arunc tulpinile dar mi-am adus aminte de faza cu condimentul. O sa pastrez frunzele si vad eu in ce mancaruri le pun :mrgreen:

Descriere condiment: Frunzele de salvie uscate retin perfect aroma caracteristica salviei proaspete
• Aroma salviei este iute, similara dupa cum am specificat cu cea de rozmarin si cimbru
• Gustul este intepator cu usoare note de menta, asemanator cu pinul

Utilizare culinara:
• Salvia reduce grasimea si este bine sa fie folosita alaturi de carnea de porc, gasca si rata
• Ofera cele mai potrivite rezultate in mancarurile gatite mult timp
• Trebuie utilizat cu moderatie
• Se combina foarte bine cu carnea de pui si a altor pasari de curte
• Merge bine cu carbohidrati, de aceea este un condiment important in paine, galuste si biscuiti cu cimbru
• O cantitate moderata merge bine cu vinetele si rosiile
• Va completa excelent orice friptura sau tocanita

Pam-pam! Problema rezolvata. :P
Other

Mesajde namzeb » 04 Iul 2015, 16:13

Corect,dupa ce sa-au uscat tulpinile se risnesc si inchid ermetic pentru a nu pierde prin uscare prea multa uleil care este volatil si este esential in ceai.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE