Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Impozitare apicultura partial din 2012

Mesajde adytza » 04 Dec 2011, 20:55

Conform propunerilor guvernului de modificare a codului fiscal pe 2012 se vor face ceva modificari privitor si la apicultura. Citez de pe Mediafax:"Toţi micii producători de legume, fructe, flori, cereale şi material lemnos vor plăti impozit de 16% din veniturile nete, fiind în continuare exceptaţi de la taxare crescătorii de animale şi păsări, apicultorii şi crescătorii de viermi de mătase care nu vând către colectori sau procesatori". Vestea rea: oare cine o sa suporte impozitul la vanzarea catre procesatori, noi sau ei? Vestea buna: nu a fost eliminata total neimpozitarea ramand in continuare neimpozabil vanzarea catre diversi clienti de produse apicole si mai ales material biologic.
adytza

Re: Impozitare apicultura partial din 2012

Mesajde Cristian IONITA » 04 Dec 2011, 21:32

Corneliu ... una e impozitul pe propietate si alta cel pentru activitatea economica

In Romania impozitele pe propietate (exceptie autoturismele cu capacitate cilindrica mare) sunt ridicol de mici .... eu am un teren intravilan de 880 mp pe care platesc impozit de 2 lei ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde iosca » 04 Dec 2011, 21:58

Colectori sau Procesatori ! Eu aş cam şti care sunt ei şi cum să-i definesc. Mă-ntreb care ar fi ei dpdv al fiscului !? Adică colectori sunt toate persoanele juridice care achiziţionează miere în vederea comercializării ? Procesatori ar fi cei ce procesează dar ei au un cod CAEN sau cum vom şti dacă plătim sau nu impozit când vindem către o pers jur. Sau numai vânzarea către persoanele fizice şi cele juridice care o iau pt consum propriu (ex. restaurante) va fi neimpozitată ?
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde Cristian IONITA » 04 Dec 2011, 22:06

e simplu Iosca .... vinzi cu acte (factura / chitanta/ bon de achizitie/etc) platesti impozit .... vinzi fara acte nu

Ideea e ca cine are plan de afaceri de respectat trebuie musai sa dea cu factura ....
Cristian IONITA

Mesajde iosca » 04 Dec 2011, 22:20

păi nu-i simplu deloc Cristi pt că în felu' ăsta se impozitează toate veniturile din apicultură integral iar din ce scrie colegu, legea zice altfel. Nu, nu ne vor impozita (poate partial, pt vânzări către anumite firme)), ne mai lasă 1-2 ani da' mai mult nu cred.

iosca

Mesajde proapis13 » 04 Dec 2011, 22:25

Poti,,ocoli''plata impozitului pe venitul net reinvesti tot in apicultura;nimic mai simplu
In ceea ce priveste postarea colegului adytza pa care il salut pe aceasta cale si ii urez bun venit pe forum
pana nu vedem negru pe alb ne lamentam ca-n povestea cu drobul de sare
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Cristian IONITA » 04 Dec 2011, 22:37

iosca scrie:păi nu-i simplu deloc Cristi pt că în felu' ăsta se impozitează toate veniturile din apicultură integral iar din ce scrie colegu, legea zice altfel. Nu, nu ne vor impozita (poate partial, pt vânzări către anumite firme)), ne mai lasă 1-2 ani da' mai mult nu cred.

pai taman asta spune .... sau eu asa inteleg, ca ce e cu acte (colectori, procesatori) nu se impoziteaza ce e fara acte (adica pentru consum propriu) nu

Nu stiu daca a fost cu intentie, sau doar cu directie .... dar acum statul e ca un pescar constiincios care de vre-o 4 ani a intins navoadele (PNA-uri, masuri, etc) si acum strange recolta de peste.

@proapis - si reinvestirea va trebui facuta tot numai cu acte ...
in definitiv e totusi ceva normal, trebuia sa vina si ziua asta o data si-o data
Cristian IONITA

Mesajde gica » 04 Dec 2011, 22:46

Mama doamne sa vezi la evazionisti acum.
Sa vezi procese la cremenale.Sa vezi stupari pusi la stalpul infamiei.
Circ sa fie ca painea s-a terminat demult.
:lol: :lol: :lol:
gica

Mesajde iosca » 04 Dec 2011, 22:52

Cristi discutăm pe cele scrise de coleg că sigur nu-i. Nu toate firmele şi persoanele fizice (căci şi lor ld putem vinde cu factură) sunt colectori sau procesatori. Iar din ce zice colegu, vânzarea către alţii decât colectori sau procesatori n-ar fi impozitată.

iosca

Mesajde valter » 04 Dec 2011, 23:09

Tu-i fierastraul si holsurubul masi de profesie.
Cati apicultori aveam in 2008? Fix 38.000 impartiti in pinguini, semi si profesionisti(vre-o misoara buna).
Cati apicultori avem azi? Fix 100.000 cu cel putin cateva sute de semi si profesionisti in plus(toti oportunisti la 112) si cateva zeci de mii de oportunisti la 141.
Cati vor fi in 2014 cand vom fi real impozitati? Sub 20.000. Toti se vor falimenta in acte, ca in realitate au facut-o din momentul aderarii la FADR.

Sa protestez eu in fata ministerului?
Nu frate, ca am din ce trai(albinele), si de doua ori NU pentru ca astia de dau legi le dau pentru hoti si mafioti...sa mearga ei la minister(hotii si mafiotii).
Eu le-as recomanda astora de la (fix) fisc sa puna ceva greu la albinari... un gradual de la 16% la astia cu masurile, pana la 100% la cei care nu au accesat nimic...sa manance tara miere din chinezia si sa dovedim cum avem 2.000.000 familii de albine/100.000 de meseriasi care produc miere doar pentru consumul propriu.

La anul vand totul si ma mut la ''vacarii de carne''.Doar ce mi-am cumparat o palarie a' la Lary Ewing.
Ma duc pe anunturi apicole.
valter

Mesajde adytza » 05 Dec 2011, 09:23

Dupa ce am postat m-am tot framantat ce vrea sa zica statul prin "colectori". Nu cumva se refera si la asociatiile de apicultori prin intermediul carora statul te obliga sa faci vanzarea materialului biologic pentru a se putea face decontarea prin PNA? :shock: Daca-i asa, atunci inseamna ca si asta se va impozita, deci trece tot la vestea rea. :cry: Astfel, probabil ca vor creste si preturile la materialul biologic. Se pare ca s-a subtiat tare vestea buna, adica ne ramane sa vindem produsele apicole doar la taraba pentru a nu fi impozitati.
adytza

Mesajde stelamaris12 » 05 Dec 2011, 09:34

adica ne ramane sa vindem produsele apicole doar la taraba pentru a nu fi impozitati.Stai sa vezi ca si aici este o posibila piedica,nu mai este voie sa se comercializeze decit ambalata de unitati autorizate............Asa se pare,poate am gresit eu !?.
stelamaris12

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2011, 09:38

adytza scrie:ne ramane sa vindem produsele apicole doar la taraba pentru a nu fi impozitati.

Sa vinzi miere la taraba ai nevoie de o groaza de acte plus ca daca esti P.F.A.trebuie musai sa posezi casa de marcat,exceptie deocamdata fac targurile iar daca te incapatzanezi sa vinzi de acasa de la seddiul firmei trebuie sa ai instalatie de imbuteliere,plus toate aprobarile de la sanepid,etc...
Pana nu vedem negru pe alb vorbim vorbe
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde adytza » 05 Dec 2011, 09:49

proapis13 scrie:iar daca te incapatzanezi sa vinzi de acasa de la seddiul firmei trebuie sa ai instalatie de imbuteliere,plus toate aprobarile de la sanepid,etc...
Poti specifica te rog care este legislatia in aceasta privinta? Ma refer la un numar de OUG sau Lege
adytza

Mesajde stelamaris12 » 06 Dec 2011, 15:40

Ministerul Finanţelor Publice va renunţa la propunerea de impozitare a tuturor micilor producători agricoli şi va lucra împreună cu Ministerul Agriculturii pentru a găsi soluţii de combatere a evaziunii fiscale din domeniu agricol.
Legislaţia privind impozitarea agriculturii în 2012 rămâne aceeaşi ca în 2011, dar împreună cu Ministerul Agriculturii vom căuta solutii de reducere a evaziunii fiscale.
Ministerul vrea să combată evaziunea din sistemul agricol, sugerând astfel că derogările legislative reprezintă portiţe pentru unii producători care ar trebui impozitaţi.
“Vom combate evaziunea prin metodele indirecte şi văd că ANAF se tot pregăteşte să le aplice, metodele indirect reprezintă o soluţie, dar vom căuta şi alte soluţii. Mergem pe legislaţia din 2011, dar trebuie să rezolvăm evaziunea din agricultură şi am tot concursul domnului ministru Tabără”, a mai spus Ialomiţianu.
Ministrul Finanţelor a arătat că legislaţia rămâne nemodificată şi în ceea ce priveşte impozitarea veniturilor din vânzarea sau închirierea imobilelor.
Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul instituţie o serie de modificări la Codul Fiscal conform cărorar toţi micii producători de legume, fructe, flori, cereale şi material lemnos ar trebui să plătească impozit de 16% din veniturile nete, fiind în continuare exceptaţi de la taxare crescătorii de animale şi păsări, apicultorii şi crescătorii de viermi de mătase care nu vând către colectori sau procesatori.
Producătorii agricoli urmau să facă plăţi anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe bază de normă de venit sau în sistem real.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat pentru MEDIAFAX că propunerea prin care toţi micii producători agricoli vor plăti impozit de 16% din veniturile nete nu poate fi aplicată, pentru că va bloca producţia internă.Propunerea din noul Cod Fiscal, potrivit căreia toţi micii producători agricoli vor plăti impozit de 16% din veniturile nete nu poate fi aplicată, pentru că va bloca producţia internă, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, precizând că nu a fost consultat în privinţa modificării legislaţiei.
„Nu ştiu de acest proiect şi nu am fost consultat în privinţa lui. Nu cred însă că prevederea poate fi aplicată, pentru că nu poţi face o evaluare exactă a cât vinde un om într-o zi sau într-o lună. Un astfel de impozit nu se potriveşte pentru micii agricultori. Cum să le iei de la început banii, când ei trebuie să aştepte un an ca să încaseze?”, a spus Valeriu Tabără, citat de Mediafax.

Şeful de la Agricultură este de părere că noile reglementări nu vor afecta preţul alimentelor, da consideră un astfel de sistem de fiscalizare neadecvat pentru sistemul agricol, deoarece ar putea bloca agricultura.
„Nu cred că un asemenea proiect ar creşte preţul alimentelor, dar se poate bloca producţia internă printr-un sistem de fiscalizare neadecvat. Profiturile agricultorilor sunt mai mici ca în alte domenii, plus că băncile acordă foarte greu credite pentru agricultură”, a spus Tabără.
stelamaris12

Mesajde proapis13 » 06 Dec 2011, 19:04

adytza scrie:Poti specifica te rog care este legislatia in aceasta privinta? Ma refer la un numar de OUG sau Lege

Citeste aici,nu stiu cat mai este de actuala
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=29755
proapis13

Următorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA