Ziua buna. Scriu aici la incepatori dar sper sa primesc sfaturi de la cei cu experienta. Nu pot sa spun ca sunt nici macar incepator... nu am vazut cum arata un stup pe interior decat pe youtube si stiu despre albine decat ce am citit pe forumuri.
Sunt din bucuresti... dar ma bate din ce in ce mai mult gandul sa renunt la tot ce ma leaga de el si sa ma retrag undeva la tara. Pot spune ca primul pas l-am facut deja... am un teren pe langa Pitesti unde am inceput sa construiesc o casuta (doar zidurile deocamdata) si am plantat cativa pomi fructiferi (365) acum vreo doi ani. Ideea este ca as vrea sa renunt la servici (mi s-a luat de stilul asta de viata) si... sa ma apuc de albine. Sa zicem ca as avea undeva la 15-20.000 de euro sa incep treaba asta. Acum vin intrebarile mele: cati stupi ar trebui sa am (minim) pentru a trai doar din asta si care ar fi ordinea investitiilor tinand cont de faptul ca urmaresc si obtinerea unor fonduri ... masura 112. Imi inchipui ca varianta ideala este sa incepi cu 2-5-10 familii si dezvolti pe parcurs dar vreau sa o fac in asa fel incat sa dedic 100% timpul meu si sa nu mai fiu nevoit sa am alt job.