Mircea_63 scrie:Dai peretelui despartitor conturul potrivit. O parte prin sant si alta pe perete. Apoi etansezi cu silicon. pierzi mobilitatea.
Merci!
bmdna scrie:Salut!
Daca nu sint multe cutii si daca esti un tip rabdator si daca ai si timp, poti face cu freza canalele asa cum ai zis, apoi partile care raman nefrezate din cauza unghilui mort le poti face manual cu o linie, un cutin si o surubelnita ascutita. Prcatic prelungesti manual acele canale pana se intalnesc. Eu nu am freza si am facut astfel de canale in intregime manual.
Nu stiu daca policarbonatul este o idee prea buna. Trebuie sa tii cont ca albina propolizeaza. Daca se intampla sa vrei sa unesti doua roiuri si va trebui sa scoti o diafragma de policarbonat mi-e teama ca vei reusi foarte greu fara sa o rupi. Diagragma trebuie sa fie destul de rezistenta, ca sa poti sa apuci bine de ea si sa o tragi afara.
O idee varianta cu surubelnita/daltita. Am diafragme la restul cutiilor de roi din osb de 8mm (mobile, astfel incat la nevoie pot uni 2 roi si folosi una din regine unde este nevoie). Sunt ok! Dar ma gandesc la cutiile astea care le modific (ar fi cam 10 buc, tin cate 3 roiuri/cutie, sunt pentru reginele de rezerva), poli fiind mai subtire permite trecerea cardurii mai usor.
Dar placa de pfl? Este posibil sa o roada peste iarna?