Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

pancarde in zonele melifere

Mesajde arnautu valentin » 19 Iul 2015, 22:27

in ultimii 4 5 ani s au cam inmultit placardele infipte n pamant adanc cu mesajul ocupat 300 fam ori apicultor serios loc ocupat 500 fam albine.problema e ca vine cu 20 30 de cotarle ori aceeasi placarda o gasesti in trei patru locuri diferite.adevarul e ca la cate unele m am cam fortat de le am jumulit din pamant :oops: sa mi car scuze ca le am aruncat ori cum sa procedez pe viitor?
adi1574
arnautu valentin

Re: plancarde in zonele melifere

Mesajde dandy » 20 Iul 2015, 12:48

Salutare

Normal ar fi ca prima data sa treci pe la primarie,unde gasesti datele necesare,nr. hectare cultivate pe raza comunei ,dupa acea vezi daca ai asau nu si tu loc.
Din punctul meu de vedere primaria ar trebui sa decida cati stupi pot campa pe teritoriul sau,bine inteles conform legii.
dandy

Mesajde janese » 20 Iul 2015, 13:09

problema care a ridicat-o nu este legata de autorizatii sau de aglomeratie...s-a referit la faptul ca acelasi stupar pune placute in mai multe locatii si in zone diferite...dar el nu merge decat intr-un singur loc!!! si ce facem cu tablitele??? asteptam pana se trece floarea sa vedem daca respectivul vine sau nu vine????
eu zic:...le smulgem usurel si le aruncam dracu in porumb....locul este al primului venit,daca fermierul cu care ai vorbit nu iti spune ca in locul x va veni o stupina!!!
sau mai elegant...ii muti parul cu tablita in alt loc...il infigi sa stea vertical...la boloboc!...la un kilometru de tine,ca poate prin decembrie vine sa-si recupereze tablitele de pe camp si sa le infiga la anu din nou!!!
janese

Mesajde ignatov andrei » 20 Iul 2015, 13:18

Hai sa le "impletim" frumos:
- ne interesam daca "Mister" a anuntat pe cineva...
- daca nu, lasam pancarda, bannerul sau "tablita" la locul lor si... ne asezam tiptil in dosul ei (lor)...!!!
Normal ca noi suntem corecti si stie chiar si Ponta de locul de amplasare...!!! ;)
ignatov andrei

Mesajde luci » 20 Iul 2015, 13:33

Daca nu are lasat si un nr de telefon sa ai cu cine vorbi nu poate sa aiba vreo importanta respectiva plancarda.Pe de alta parte functioneaza legea primului venit(evident cu stupii).Eu stiu plancarde ramase din ani anteriori.Sunt situatii cand amplaseaza plancarde fara intentia de a veni cu stupi doar pentru a sicana(in respectivul loc vine cineva in fiecare an).
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde leaveu15 » 20 Iul 2015, 14:41

dandy scrie:Salutare

Normal ar fi ca prima data sa treci pe la primarie,unde gasesti datele necesare,nr. hectare cultivate pe raza comunei ,dupa acea vezi daca ai asau nu si tu loc.
Din punctul meu de vedere primaria ar trebui sa decida cati stupi pot campa pe teritoriul sau,bine inteles conform legii.

Salut, nici primaria nu iti poate spune ce si cata suprafata au semanat fermele private. Cel mai bine intrebi pe inginerii care se ocupa de culturi.
leaveu15

Mesajde B.K » 20 Iul 2015, 19:20

Pancarde (nu plancarde) , pot pune doar proprietarii terenului respectiv , fie ca sunt proprietari de drept , fie ca sunt terenuri subcontractate. Ca vine un X apicultor si isi bate un tarus pe un teren care este al meu , este ilegal.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde cristi_vidican » 21 Iul 2015, 10:08

Anul acesta am văzut o pancartă altfel. Pe ea scria: rezervat SAT. Adică pentru cei din sat. Tata a vrut s-o smulgă și i-am zis că și eu sunt tot din sat, și e bine, poate mai descurajează câțiva din mulțimea străinilor care vin. Și eu sunt de multe ori străin în satul altora.

La rapiță, unul a pus peste tot pancarte. N-a mai venit. Inginerul a zis că pe viitor nu-l mai lasă să pună nimic pe terenurile lui. Omul se bazase pe el, iar noi am găsit în altă parte.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: pancarde in zonele melifere

Mesajde B.K » 21 Iul 2015, 15:17

Daca proprietarul permite sa se puna pancarte este alta mancare de peste . Parerea mea e ca cel mai bine este primul venit primul servit , fara pancarta , afis .....sau tot felul de rezervari. Cel putin la mine in zona nu vezi o pancarta pe mii de hectare. Cine vrea sa vina , da un telefon inainte si intreaba daca e loc.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Re: pancarde in zonele melifere

Mesajde arnautu valentin » 21 Iul 2015, 22:47

io asa ce am vazut .....mai mult astia din sudul tarii ragatenii umbla cu dastea.ardelenii nu fac asta ..in schim ardelenii tabara intr o noapte cu 5 camioane si cu vagoanele aferente.fac recunoasterea dimineata cu stupii inchis pe la ora 9 asa(ceva de genu hai sa vedem la ce sta asta ca nu cred ca sta de prost pacilea ;)
adi1574
arnautu valentin

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE