Am o familie slabă şi aş dori să o întăresc cu o ramă de puiet căpăcit de la o famile puternică.
Se transferă doar rama curată sau se lasă şi ceva albină pe ea?
da78n scrie:Am o familie slabă şi aş dori să o întăresc cu o ramă de puiet căpăcit de la o famile puternică.
lucky5strike scrie:Roii/familiile slabe se intaresc fara riscuri numai cu rocada de rame. - viewtopic.php?f=4&t=1516
ignatov andrei scrie:Cine asigura cele 35 de grade necesare metamorfozarii?!?
da78n scrie:Am o familie slabă şi aş dori să o întăresc cu o ramă de puiet căpăcit de la o famile puternică.
lucky5strike scrie:Sunt situatii cand interactiunea dintre albina de roi si albina de familie se poate lasa cu macel sau executia matcii roiului. Si schimbul de locuri comporta uneori riscuri. Indreptarea unor asemenea situatii costa.
Daca tu poti sa faci sa ai pe rama aia doar albina sub 10 zile, ar fi altceva.
lucky5strike scrie:Sub 33 sau peste 36 in cuib incep sa fie probleme..
Admitand ca exista hrana corespunzatoare in cuib, mai ai de asigurat raportul dintre densitatea albinei pe rama si media de temperatura din sezon.
cristi_vidican scrie:ignatov andrei scrie:Cine asigura cele 35 de grade necesare metamorfozarii?!?
Păi, afară-s 40 și ceva de grade. Suficient cât să eclozioneze![]()
Acum, familia aia slabă, o fi având ceva albine totuși, că-i zice familie, nu nucleu.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori