Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

administrare streptomicina

Mesajde andrei_d » 28 Iul 2015, 16:43

In hranirile de stimulare, un flacon de 10 ml Streptomicina, concentratie 1g, la cati litri de sirop se pune?
Totodata am inteles ca streptomicina nu trebuie data zilnic ci numai o data pe saptamana. Este corect?

Urmaresc intensificarea pontei in colonie.
Stiu ca streptomicina e interzisa si v-as ruga sa pastrati discutia pe subiectul de mai sus.
andrei_d

Re: administrare streptomicina

Mesajde alin75 » 28 Iul 2015, 17:37

De cati ani te ocupi de stupi? Pentru mentinerea pontei (desi la seceta asta nu cred sa mearga, este indicat proto+statorvit). Streptomicina este cel mai puternic antibiotic existent la ora actuala!!!!!! Nu dai antibiotic pentru mentinerea pontei!!!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde andrei_d » 28 Iul 2015, 18:19

intrebarile sunt clare. Discutiile pe langa subiect nu ma intereseaza.
andrei_d

Mesajde Bee Happy » 28 Iul 2015, 19:51

Cand sunt nevoit sa iau eu antibiotice, mi-e mai mult rau decat bine. Imi da digestia peste cap. Bacterile bune din stomac sunt distruse. Intrebarea e : Oare albinele au bacterii bune?
Intensificarea pontei se obtine foarte bine si fara antibiotice.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde bmdna » 28 Iul 2015, 22:21

Bee Happy scrie:Cand sunt nevoit sa iau eu antibiotice, mi-e mai mult rau decat bine. Imi da digestia peste cap. Bacterile bune din stomac sunt distruse. Intrebarea e : Oare albinele au bacterii bune?
Intensificarea pontei se obtine foarte bine si fara antibiotice.

Desi e pe langa subiectul principal, eu stiu raspunsul la intrebarea daca albinele au bacterii bune in sistemul digestive. Raspunsul este da. Albinele au bacterii bune in sistemul digestive si acele bacterii bune contribuie la mentinerea unui system imunitar puternic. Antibioticele distrugand si acele bacterii nu fac decat sa scada sistemul imunitar si deschid poarta bolilor precum locile si alte boli care se declanseaza pe fondul imunitatii scazute.
bmdna

Mesajde lucky5strike » 28 Iul 2015, 22:41

andrei_d scrie:Stiu ca streptomicina e interzisa si v-as ruga sa pastrati discutia pe subiectul de mai sus.

Ce se intampla cand arbitrul fluiera, iar jucatorul o tine pe a lui?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 29 Iul 2015, 00:02

De preferat este oxitetraciclina si administata prin pulverizare pe albina . Metoda este sabie cu doua taisuri deoarece e posibil sa nu mai dezvolti stupina fara oxi.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 29 Iul 2015, 00:36

Antibioticele se administreaza in caz de forta majora (de ex. loca). Doar oxitetraciclina (Locamicin) si tilozna (Tylan) dau rezultate.

Antibioticul in miere reprezinta o substanta alogena si ca atare va fi taxata aspru existenta lui; intreabati un procesator ce se intampla cand la analize ies in miere urme de streptomicina/cloramfenicol/nitrofuran/...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 29 Iul 2015, 08:16

Orice miere are pretul ei si clientul ei .
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 29 Iul 2015, 08:32

Dar aceea nu va mai fi miere.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 29 Iul 2015, 08:59

Pentru hrana pe iarna poti pune oxi, nu apare in miere. Si fumagilinul (fumagilina) este un antibiotic, deci lumea nu trateaza pentru ca are boala, ci pentru ca stupina respectiva (familiile ce vor fi tratate) urmeaza sa produca matci.
Ultima oară modificat de ignatov andrei pe 29 Iul 2015, 09:01, modificat 1 dată în total.
ignatov andrei

Mesajde proapis13 » 29 Iul 2015, 08:59

Acest antibiotic NU SE FOLOSESTE LA STIMULAREA PONTEI...!!!
NU se da preventiv...doar in cazuri de forta majora...
Tine pasul cu noutatile in apicultura si in hranirile de stimulare
Pune accent pe acele lucrari din stupina ce PREVIN eventualele boli
ce se pot TRATA cu ...streptomicina...cazul tau...

P.S. In septembrie un prestigios colegiu de la o universitate din Europa descoperea in intestinul albinei 40 de tulpini de acid lactic dintre care 13 unice in lumea animala....acest acid lactic este transferat in miere si de acolo in organismul uman
Din cate s-a descoperit pana acum Acidul Lactic distruge....celula canceroasa....No comment... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ignatov andrei » 29 Iul 2015, 09:09

andrei_d scrie:In hranirile de stimulare, un flacon de 10 ml Streptomicina, concentratie 1g, la cati litri de sirop se pune?
Totodata am inteles ca streptomicina nu trebuie data zilnic ci numai o data pe saptamana. Este corect?

Urmaresc intensificarea pontei in colonie.
Stiu ca streptomicina e interzisa si v-as ruga sa pastrati discutia pe subiectul de mai sus.

Flaconul de streptomicina se dizolva in 50ml apa fiarta si racita pana la faza de "calduta", apoi se adauga la 1 litru de sirop.
Se administreaza odata la 7 zile, de trei ori, cate 0,5 litri sirop/familie.
Asta, in caz de boala.
Nu ponta se intensifica, ci scade numarul de oua eliminate!
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 29 Iul 2015, 10:09

andrei_d scrie:intrebarile sunt clare. Discutiile pe langa subiect nu ma intereseaza.

STOOOOP...Nu vedeti ca ia foc stupul=omul a zis clar ca raspunsurile pi langa subiect nu-l intereseaza,deci caniiiiii... latra uxu faci ce vrea el ;) Multumesc colegilor pt raspunsuri ff la obiect=mai sunt si apicurori tineri care nu aveau habar di asa ceva...spor la tati :!: :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Dragos2006 » 29 Iul 2015, 14:11

In urma cu ceva timp un stupar de forta a spus ca nu concepe apicultura moderna fara antibiotice si sirop. In ziua de azi a prasi regine fara fumidil si a dezvolta roi fara oxi este un atentat la sanatatea albinelor .
Hai sa fim seriosi si sa privim situatia in ansamblu : in tarile unde s-au scos antibioticele din uzul albinelor . apicultura este in declin . In tarile unde se folosesc antibiotice apicultura se dezvolta pe zi ce trece. Chiar credeti ca la ora actuala in China nu se mai folosesc antibiotice la albine ???? numai ca acum chinezii stiu ” sa tina oala acoperita” .

PS. La cata loca am vazut anul acesta prin țară cam ar fi nevoie de o baie de oxi generalizată.
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 29 Iul 2015, 15:23

Oare cu fumi, oxi, strepto si sirop o sa inlaturam efectele chimizarii campurilor si ciuntirii padurilor?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA