Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: dati o parere ...

Mesajde paul » 29 Iul 2015, 22:20

M-am edificat !
4 familii (cele mai bune) sufocate la transport ! :evil: Inca vreo 5 afectate, sper nu iremediabil ! :oops:
Greseala mea ... le-am inghesuit pe cele care erau in format cuib + 2 sau 3 caturi pe ... cuib + 1 cat de 1/2 ( ca sa ma descurc la transport) !!! :oops:
N-am putut umbla in ei deoarece am ajuns foarte tarziu ( dupa orele 21) si nici n-am mai trecut sa-mi iau echipamentul de protectie , basca ca am mai indoit si cheia de la masina pe care am folosit-o pe post de dalta la saltat caturi !!! :evil: Norocul meu c-o aveam pe cea de rezerva in torpedo, ca altfel dansam cu lupii la ora asta (uitasem si telefoanele la birou) ! :evil:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 29 Iul 2015, 22:28

paul scrie:M-am edificat !
4 familii (cele mai bune) sufocate la transport ! :evil: Inca vreo 5 afectate, sper nu iremediabil ! :oops:
Greseala mea ... le-am inghesuit pe cele care erau in format cuib + 2 sau 3 caturi pe ... cuib + 1 cat de 1/2 ( ca sa ma descurc la transport) !!! :oops:

Ai avut miere in ramele de cat! Cu rame goale nu se sufocau!
Chiar imi pare rau ca am avut dreptate! :(
Pacat!
ignatov andrei

Mesajde State » 29 Iul 2015, 22:30

Paulica...parcă le cauți singur.
Asa se întâmplă cand vrei sa faci 7 deodata..
Bine măcar ca a fost vorba de sufocare si n-ai avut altă "bucurie"!
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde paul » 29 Iul 2015, 22:36

ignatov andrei scrie:Ai avut miere in ramele de cat! Cu rame goale nu se sufocau!
Chiar imi pare rau ca am avut dreptate! :(
Pacat!

Andrei, din cat scosesem doar ramele pline (le-am inlocuit cu altele goale). Ramele care erau pe jumatate pline sau mai putin nu le scosesem !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 29 Iul 2015, 22:38

paul scrie:Am site pe tot podisorul !

E mai potrivita sita pe fund, albina nu da buzna, cum se intampla la sita superioara.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 29 Iul 2015, 22:39

State scrie:Paulica...parcă le cauți singur.
Asa se întâmplă cand vrei sa faci 7 deodata..
Bine măcar ca a fost vorba de sufocare si n-ai avut altă "bucurie"!

Nu stiu ce sa mai zic, dar, parca toate mi se intampla numai mie ! :oops:
Parca-mi vine sa-i dau dreptate mamei cand imi zice ... mai du-te mai baiete la vreun popa sa-ti citeasca ! ;)
paul

Mesajde paul » 29 Iul 2015, 22:40

lucky5strike scrie:
paul scrie:Am site pe tot podisorul !

E mai potrivita sita pe fund, albina nu da buzna, cum se intampla la sita superioara.

O fi !
Toate-s potrivite pana ... se intampla ! :oops:
paul

Mesajde ignatov andrei » 29 Iul 2015, 22:47

Paul ramele cu putina miere, cum spui, sunt foarte periculoase, mai ales daca mierea este necapacita!
Daca la primul hop, curba, inclinare sare o picatura de miere, poti avea tot stupul din sita ca nimic nu poate opri agitatia si cresterea temperaturii in afara de deschiderea urdinisului. Rame goale... inseamna rame goale!
ignatov andrei

Mesajde paul » 29 Iul 2015, 22:48

Inteleg Andrei !
Stii cum e ... de-acum inainte tot patitu-i priceput ! ;)
paul

Mesajde CATALIN » 29 Iul 2015, 22:54

parca ieri vb cu pupemea...ce mi-ar place sa vada ce ai sc.
aceeasi poveste la salcam anul trecut la varumeo...si explicatia pe scurt a lu Pupe era...
la caldura albina ventileaza insa un strop demiere cazuta aiurea siii...a si uitat de ventilatie....rezultatul :(
inca odata love forever DD
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde tuturicius » 29 Iul 2015, 23:36

Mai detaliati un pic va rog. Un strop de miere si ...? Care e mai exact scenariul?
tuturicius

Mesajde mausica » 29 Iul 2015, 23:57

tuturicius scrie:Mai detaliati un pic va rog. Un strop de miere si ...? Care e mai exact scenariul?

Si probabil incepe balamucul ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde CATALIN » 30 Iul 2015, 01:30

mai baieti...problemele de sufocare cauzate la transport sunt din lipsa aerului...de ce?
problemele cele mai mari le fac albinele batrane, sunt cele mai agitqate din stup
ventilatia in mare parte este facuta de tineret
in momentul in care un fagure s-a rupt sau din el datorita curbe hopuri gauri va curge miere atunci primele care produc agitatie sunt batranele care sar imediat la treaba (sa repare sa care ce-a cazut sa aseze laloc) stiind ca mai are putine zile de trait va trage cat va putea de mult pt ca familia sa fie multumita de ea
in acel moment datorita haosului creat si agitatiei din stup ,ventilatia e trecuta pe planul 2 si totodata deficitara..urmand ca faguri sa se rupa si usor usor stupul moare partial sau tot
concluzii:
pt pastoral ai nevoie de stupi bine pregatiti...ori funduri cu sita nu AV cum spun meseriasi ori etaje gol golute,toate astea si cu podisoare sita
inainte de orice miscare a stupilor de la un cules la altul cu 1 zi inaine se pun izgonitoare se ridica etajele cu cata miere o fi si se pun altele cu rame gol golute...obliigatoriu la stupi fara fund cu sita
a doa varianta mizeaza pe riscul apicultorului si totodata profesionalismul lui privind distanta si condiitiile climatice privind mutarea stupilor

incep tratamentele????....mare atentie cand le faceti....si cum le faceti....stupi dimineata n-ar trebui sa mai aiba albina afara(4-5dimineata)de ce?? ramane o dilema ;)ZIC :twisted:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde irina » 30 Iul 2015, 09:06

Paul,imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat.Toti facem greseli , insa nu toti avem si taria de a le recunoaste. Nu lasa tristetea si depresia sa te copleseasca.
irina

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 11:47

irina scrie:Paul,imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat

Multumesc frumos pentru condescendenta !
irina scrie:
irina scrie:.Toti facem greseli , insa nu toti avem si taria de a le recunoaste.

Nici eu nu-s asa tare-n parcare,dar, cand sunt strans prea tare cu usa ,n-am incotro !Daca am loc de intors, fii convinsa ca o fac !
irina scrie:Nu lasa tristetea si depresia sa te copleseasca.

Duios ...
Vesel n-am cum sa fiu. Depresiv nu-s (imi place s-o cred), cred ca-i vorba mai mult de-o ... ravasire dialectica. Vorba unei cunostinte ... asa-mi vine sa ma duc in camp (padure) acolo unde am stupii si sa raman acolo. Macar pana ma lamuresc eu cu ... mine !
paul

Mesajde Trantorul@ » 30 Iul 2015, 12:47

paul scrie:...
Parca-mi vine sa-i dau dreptate mamei cand imi zice ... mai du-te mai baiete la vreun popa sa-ti citeasca ! ;)
....

Atat de buni suntem si asta meritam !!! La un moment dat culegem "ponoasele bunatatii noastre" .... asa ca, cat suntem aici pe pamant niciodata nu-i prea tarziu sa incercam sa fim buni!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE