BUNKA scrie:Pe resistantbees e un film în care se specifica...comportamentul igienic VSH are legăturăcu celula mica.
Tot acolo...albinele tratate cu chimicale trăiesc cu 4-6 săptămâni n ai puțin.
Reducerea paduchilor cred ca e mult spus, o stopare în multiplicare ar fi mai corect.
asd scrie:E complicat cu izolatul matcii.
Se poate obtine o pauza in puiet asa:
Inainte de salcam cu 2 saptamani se face un roi cu matca si ramele de puiet larvar. Albina e degrevata de sarcina ingrijirii puietului si devine culegatoare. Se obtin productii mai mari, reducerea paduchilor si o matca noua. Simplu
Tehnica se numeste "cutdown split". Nu stiu daca are echivalent in romana. Poate stit voi.
BUNKA scrie:O treaba interesanta, am scris cred aici ca pe delonul ăsta albinele opresc creșterea de puiet mult mai devreme și începttârziuiîn primăvara. ?.deci clar e un mecanism defensiv natural.
ignatov andrei scrie:BUNKA scrie:O treaba interesanta, am scris cred aici ca pe delonul ăsta albinele opresc creșterea de puiet mult mai devreme și începttârziuiîn primăvara. ?.deci clar e un mecanism defensiv natural.
Bunkane, doar prostul, nu apicultorul, isi face probleme ca albina a blocat si nu mai are spatiu!!!
Nu doar "Delonul" ci si ceilalti stupi...
Acum depinde cat reusim (reusesc) sa inteleaga albina...!!!
Putini oameni au rabdarea sa astepte ca o familie sa intre in normalul ei, vor doar normalul "LOR": am investit, trebuie sa scot!
A... nu merge...?!?
Alta afacere, care-i problema?!?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 47 vizitatori