ovy scrie:buna ziua tuturor. sunt nou pe acest forum si de altfel si in apicultura. pasiunea o stapanesc de la tatal meu care a avut stupi pana acum vreo 5-6 ani. anul acesta mi-am facut curaj si am achizitionat 4 roiuri imediat dupa floarea soarelui (7si respectiv 14 iulie). fiecare roi cu cate o rama de puiet capacit , larve si cateva oua pe margine plus vreo 4-5 rame de musca scuturate...la 2 dintre ei am si matca dar care ponteaza foarte putin(nu a umplut o rama intr-o saptamana)... iar ceilalti 2 si-au tras botci de salvare dar sunt foarte mici....miere nu au suficienta...musca iese afara din stup doar cand e foarte cald si aduc foarte putin polen. azi am preperat vreo 10 kg de sirop 1:1 + startovit si urmeaza sa le administrez. ce parere aveti o sa reusesc sa ii mentin pana in primavara sau nu??? ce ar mai fii de facut ca sa ii ajut putin sa ii stimulez?
tudorascu scrie:Rog frumos pe cineva care poate sa-mi spuna cum stim daca avem miere de mana in cuib. Adica ,cum stabilim daca e mana sau poliflora.Multumesc.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori