Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Marius Mada

Mesajde mausica » 04 Aug 2015, 09:41

ionut iasi scrie:Felicitari pt noile achizitii si sa ai grija sa le uzi ca sa te tina cat mai mult .. :)

Le ud,le ud cand o sa le vina randul,insa intai trebuiesc reconditionate.Chiar ieri m-am apucat de freza si am dat jos axul(trebuie sa schimb un rulment),sa il curat,la fel si sistemul de ridicare pe verticala si apoi vine randul abricului
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mausica » 07 Aug 2015, 12:55

Ceva roiuri de anu asta
Fişiere ataşate
rsz_20150807_113645.jpg
mausica

Mesajde mausica » 07 Aug 2015, 12:55

2
Fişiere ataşate
rsz_20150807_113835.jpg
mausica

Mesajde mausica » 07 Aug 2015, 12:56

3
Fişiere ataşate
rsz_20150807_113927.jpg
mausica

Mesajde mausica » 07 Aug 2015, 12:57

Cam toti roii sunt in acelasi stadiu
Fişiere ataşate
rsz_20150807_114327.jpg
mausica

Mesajde pustu » 07 Aug 2015, 14:53

Cam goale hranitoarele alea
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde mausica » 07 Aug 2015, 15:16

pustu scrie:Cam goale hranitoarele alea

Pai ce sa le fac eu daca sunt betive :lol:
mausica

Mesajde mausica » 10 Aug 2015, 14:43

Printre altele
Fişiere ataşate
rsz_20150810_143724.jpg
mausica

Mesajde vslsilviu » 10 Aug 2015, 14:52

Salut,

Sa vezi ce or sa faca la plasa aceea din hranitoare :) ... poate ale tale sunt mai cuminti ... o sa ramana doar fulgi de fibra de sticla pe fundul hranitorului.
M-am tot sucit/gandit si eu cu hranitoarele... pana la urma am ajuns la borcan cu capac si gauri, dupa ce am trecut prin hranitoare de plastic, lemn, rama hranitor etc.

Ramai dator cu rezultatul folosirii.

Sanatate!
vslsilviu

Mesajde mausica » 10 Aug 2015, 15:16

vslsilviu scrie:Salut,

Sa vezi ce or sa faca la plasa aceea din hranitoare :) ... poate ale tale sunt mai cuminti ... o sa ramana doar fulgi de fibra de sticla pe fundul hranitorului.
M-am tot sucit/gandit si eu cu hranitoarele... pana la urma am ajuns la borcan cu capac si gauri, dupa ce am trecut prin hranitoare de plastic, lemn, rama hranitor etc.

Sanatate!

Si eu folosesc galetile de smantana(1l)pt stimulare cu gaurile aferente iar pt complectari galeti de 4-5 kg.Singurul inconvenient e ca trebuie tinut un corp peste stup care sa acopere galeata,insa aveam nevoie si de acest model pt alti stupi.mai am cateva facute din primavara si nu au nici o treaba cu plasa respectiva ;) poate is mai cuminti ale mele :lol:
PS: ti-am si data rezultatul ;)
mausica

Mesajde ionut iasi » 10 Aug 2015, 22:57

mausica scrie:[quote="vslsilviu"
Sanatate!

Si eu folosesc galetile de smantana(1l)pt stimulare cu gaurile aferente iar pt complectari galeti de 4-5 kg.Singurul inconvenient e ca trebuie tinut un corp peste stup care sa acopere galeata,insa aveam nevoie si de acest model pt alti stupi.mai am cateva facute din primavara si nu au nici o treaba cu plasa respectiva ;) poate is mai cuminti ale mele :lol:
PS: ti-am si data rezultatul ;)[/quote]

Salut Marius ,stii cu aceeasi problema ma confrunt si eu(corpuri putine) si ma gandesc ca la anul sa imi fac ceva capace parafinate si cu gaura pe mijloc ca mi s-a acrit la cate pungi am legat anul asta :) .Acum stau sa ma gandesc ce model ar fi mai bun ,cel gen DM sau alt gen .Tu ce spui?Da o idee...
ionut iasi

Mesajde mausica » 11 Aug 2015, 00:30

ionut iasi scrie:Salut Marius ,stii cu aceeasi problema ma confrunt si eu(corpuri putine) si ma gandesc ca la anul sa imi fac ceva capace parafinate si cu gaura pe mijloc ca mi s-a acrit la cate pungi am legat anul asta :) .Acum stau sa ma gandesc ce model ar fi mai bun ,cel gen DM sau alt gen .Tu ce spui?Da o idee...

Salut,
sa stii ca si eu am cochetat cu ideea de a face capace parafinate cu gaura si dop(gen Margarit)insa vezi tu iarna ce faci?Cu ce invelesti ? Ca el(Margarit)pune husa peste,iar sa lasi doar capacul ala de lemn sau din ce il faci..... :? :?
Mai ma bate gandul sa cumpar la toti hranitoare de podisor(din alea rotunde de 2 l),am cateva si sunt extraordinare,insa ma cam costa ceva modificarea asta si am lasat-o pt moment deoparte.(desii cred ca e cea mai ok metoda)
mausica

Mesajde ionut iasi » 11 Aug 2015, 23:53

Salut,
sa stii ca si eu am cochetat cu ideea de a face capace parafinate cu gaura si dop(gen Margarit)insa vezi tu iarna ce faci?Cu ce invelesti ? Ca el(Margarit)pune husa peste,iar sa lasi doar capacul ala de lemn sau din ce il faci..... :? :?
Mai ma bate gandul sa cumpar la toti hranitoare de podisor(din alea rotunde de 2 l),am cateva si sunt extraordinare,insa ma cam costa ceva modificarea asta si am lasat-o pt moment deoparte.(desii cred ca e cea mai ok metoda)[/quote]

Salut,uite eu ma gandesc sa le fac in genul celor care le-a prezentat DM pt nucleele de 5 rame numai sa le fac pt cutii de 10 ,ca am vazut ca alea aveau izolatie cu polistiren la mijloc sau capac gen ca al lui dar in iarna pus o placa de polistiren deasupra capacului.. :?:
Hranitoare de podisor inca nu ma gandesc sa iau ...poate nici nu o sa imi mai trebuiasca daca imi iese cu capacul,nu stiu eu ma gandesc sa fie cat mai simplu si eficient si poate si ieftin :D ...
ionut iasi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Aug 2015, 00:14

vslsilviu scrie:Salut,

Sanatate!

Silviu , despre sticlele de plastic de apa minerala Aqua Carpatica ( cele patratoase ) ce zici ??? Sunt de 2 litri , 1,5 litri si 1/2 litri !!! Lipseste cea de 1 litru , pe care as fi dorit-o cel mai tare !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 12 Aug 2015, 01:20

mausica scrie:chiar stateam si ma gandeam in ce sa le bag sa le curat putin.Ceva sfaturi ???
alin75 scrie:Oare la ce turatie lucra abric-ul?

Nu stiu sa iti spun asta.Insa din ce am inteles cadrul de lemn atenua din socuri,vibratii.

Al meu e cu 3 cutite si merge la 10 000 rpm, scoate ... luciu'.
Al tau, la 4 cutite tre' sa faca lucru bun la 6 000 + rpm.

Sa folosesti sculele ... sanatos !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alin75 » 12 Aug 2015, 08:28

Adi Hodis scrie:
mausica scrie:chiar stateam si ma gandeam in ce sa le bag sa le curat putin.Ceva sfaturi ???
alin75 scrie:Oare la ce turatie lucra abric-ul?

Nu stiu sa iti spun asta.Insa din ce am inteles cadrul de lemn atenua din socuri,vibratii.

Al meu e cu 3 cutite si merge la 10 000 rpm, scoate ... luciu'.
Al tau, la 4 cutite tre' sa faca lucru bun la 6 000 + rpm.
Sa folosesti sculele ... sanatos !. :)

Merci!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?