ovidiu8403 scrie:De bagat la loc zahar pana in present am bagat aprox 82 kile ( 200 lei) la 10 fam + 2 roi
Noroc !
ovidiu8403 scrie:Bravo Augustin ,
Eu am scos anul asta 150 Kile . La un calcul sumar am scos 3750 lei din miere ( 150* 25lei / kg) . De bagat la loc zahar pana in present am bagat aprox 82 kile ( 200 lei) . Mai scad varachetu si sunt pe plus 3500 lei ... la 10 fam + 2 roi .Si de mai traba 50 kile , nu ma supar ca anu trecut cand nema miere ...
Decat morcovu la iarna mai bine munca+timp+cheltuiala acum . Pana in 15-20 august termin completarea ...Pentru iernare,pe la sf. septembrie , cand nu mai au puiet , le strang pe 5, max 6 rame, cu 13-15 kile de miere . Rama 1 si 5 -tabla de miere (3kile de miere / rama ) rama 2 si 4 (2/3 miere , aprox 2 -2.5 kile / rama ) si centrala rama 3 (1/2 miere , aprox 1.5-2 kile ) . Turta proteica dupa 20 febr numa de au zburat bine ...
Noroc !
tudorascu scrie:.
Decat morcovu la iarna mai bine munca+timp+cheltuiala acum . Pana in 15-20 august termin completarea ...Pentru iernare,pe la sf. septembrie , cand nu mai au puiet , le strang pe 5, max 6 rame, cu 13-15 kile de miere . Rama 1 si 5 -tabla de miere (3kile de miere / rama ) rama 2 si 4 (2/3 miere , aprox 2 -2.5 kile / rama ) si centrala rama 3 (1/2 miere , aprox 1.5-2 kile ) . Turta proteica dupa 20 febr numa de au zburat bine ...
Noroc !
Adi Hodis scrie:Salutari tuturor, sint nou si eu pe forum... dar am auzit o noutate !.
Zice-se ca cea mai buna complectare se face de pe acum la un cules de intretinere. Si multam Domnului s-au naturii, ca este unde ... dar trebuie mers acolo.
tuturicius scrie:Vea mai buna completare este cu siropul pentru albine ZEN![]()
Acuma l-am vazut la Stuparul. Tineti-va bine ca patrunde zenul si in apicultura!!!
alin75 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=eGsvsPo3Eew
Priviti cu atentie incepand cu min 1.48. Asa da completare/stup!
cristi_vidican scrie:alin75 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=eGsvsPo3Eew
Priviti cu atentie incepand cu min 1.48. Asa da completare/stup!
Așa făcea și DM pe vremuri. Așa fac și eu, doar că, fiind mai sărac dau doar 2,5 l odată.
Văd că dl din film le dă și ierburi amare.
Apropo de completat cu sirop, nu trebuie exagerat cu completările la început de august[/color]. Chiar dacă e riscul uzurii, a da toată cantitatea de sirop pentru completare la început de august înseamnă a bloca cuibul. Albina trage tot lângă puiet, reducându-se astfel suprafața pentru ouat.
Mai bine completăm periodic, cu cantități mai mici și eventual pe sf de august-început de sept să dăm mai mult.
Siropul de porumb e mai potrivit pt că îl poți da și mai târziu, de ex în septembrie, pt că nu uzează.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori