Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Completare cu Sirop facut in casa sau APIPIXURI

Mesajde ovidiu8403 » 05 Aug 2015, 08:23

Treaba e simpla , cum zicea Nea' Gica , trebuie putina munca ... dar si rezultatul e pe masura . La mine siropu vrac e 3.2 lei VS zaharul 2.19- 2.45 lei/Kg , munca si timpul ,un brat de lemne . Invertesc cate 30 Kg odata si fac 2/1 cu ceai " concentrat " + Apicomplex si ceva protofil home - made . Sunt zgarcit - harnic - si imi iubesc albinele findca stiu ce le dau ... Si de as avea mai multe as inverti zilnic sacu in butoi de tabla de 200 LT (cine are posibilitatea) ... E adevarat , ce se zice , completarea timpurie cu 2/1 sau 3/2 e mai ok decat mai tarzie . 1/1 e prea subtire , prea multa apa / ceai ...
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde Augustin78 » 07 Aug 2015, 13:21

Salut.
Ieri am luat 50 kg de zahar la sac de 10 kg..azinoapte am facut 20 kg la noapte fac iar 20 kg de zahar 2/1 si ma declar multumit....insa nu am terminat cu investitia in zahar.... :(

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ovidiu8403 » 08 Aug 2015, 11:07

Bravo Augustin ,

Eu am scos anul asta 150 Kile . La un calcul sumar am scos 3750 lei din miere ( 150* 25lei / kg) . De bagat la loc zahar pana in present am bagat aprox 82 kile ( 200 lei) . Mai scad varachetu si sunt pe plus 3500 lei ... la 10 fam + 2 roi .Si de mai traba 50 kile , nu ma supar ca anu trecut cand nema miere ...

Decat morcovu la iarna mai bine munca+timp+cheltuiala acum . Pana in 15-20 august termin completarea ...Pentru iernare,pe la sf. septembrie , cand nu mai au puiet , le strang pe 5, max 6 rame, cu 13-15 kile de miere . Rama 1 si 5 -tabla de miere (3kile de miere / rama ) rama 2 si 4 (2/3 miere , aprox 2 -2.5 kile / rama ) si centrala rama 3 (1/2 miere , aprox 1.5-2 kile ) . Turta proteica dupa 20 febr numa de au zburat bine ...

Noroc !
ovidiu8403

Mesajde cristi_vidican » 08 Aug 2015, 12:02

ovidiu8403 scrie:De bagat la loc zahar pana in present am bagat aprox 82 kile ( 200 lei) la 10 fam + 2 roi
Noroc !

Înseamnă că i-ai belit bine de miere dacă a intrat deja atât zahăr.
Sau l-ai băgat în etaje?

oricum, ideea de a-i îndopa cu rezerve pentru iarnă este una care-ți va aduce beneficii din plin la anu.
Numai să ai albină, că la aport bun de polen, un astfel de stup explodează.
Nu ți-e frică de primăveri reci.
Trebuie să fim mulțumitori că zahărul a ajuns la acest preț istoric.
Mierea urcă și ea câte puțin în fiecare an.
Păcat că nu prea mai putem face cantități mari/stup, dar ne-au ajutat fondurile și am înmulțit nr
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Augustin78 » 08 Aug 2015, 12:14

ovidiu8403 scrie:Bravo Augustin ,

Eu am scos anul asta 150 Kile . La un calcul sumar am scos 3750 lei din miere ( 150* 25lei / kg) . De bagat la loc zahar pana in present am bagat aprox 82 kile ( 200 lei) . Mai scad varachetu si sunt pe plus 3500 lei ... la 10 fam + 2 roi .Si de mai traba 50 kile , nu ma supar ca anu trecut cand nema miere ...

Decat morcovu la iarna mai bine munca+timp+cheltuiala acum . Pana in 15-20 august termin completarea ...Pentru iernare,pe la sf. septembrie , cand nu mai au puiet , le strang pe 5, max 6 rame, cu 13-15 kile de miere . Rama 1 si 5 -tabla de miere (3kile de miere / rama ) rama 2 si 4 (2/3 miere , aprox 2 -2.5 kile / rama ) si centrala rama 3 (1/2 miere , aprox 1.5-2 kile ) . Turta proteica dupa 20 febr numa de au zburat bine ...

Noroc !

Salut.
Eu am scosa doar 18 kg de salcam la un calcul sumar sunt..in pom....aproape jumatate am donat-o nemurilor/prietenilor :D deci de CASTIG nici nu poate fi vorba..deocamdata.Castigul a fost ca m-am extins la 20 de unitati,insa si aici a fost investitie in matci,roinite"in primavara cutii" deci daca trag linie si adun....sincer mai bine nu fac asta,am sa ma sperii :D
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde tudorascu » 10 Aug 2015, 17:29

.

Noroc ![/quote]
Foarte bine Ovidiu. Eu mai vin cu un sfat ,stimulari din 15 august pana in 10-15 sept.
tudorascu

Mesajde mausica » 11 Aug 2015, 00:36

tudorascu scrie:.

Noroc !

Foarte bine Ovidiu. Eu mai vin cu un sfat ,stimulari din 15 august pana in 10-15 sept.[/quote]
da ce fara turta nu se mai poate?
De unde zici ca esti?(ma refer la zona)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ovidiu8403 » 11 Aug 2015, 07:24

La mine o proteica o consuma bine si se vede explozia de puiet in martie 3-4 rame de puiet ...
ovidiu8403

Mesajde tudorascu » 12 Aug 2015, 17:58

De unde zici ca esti?(ma refer la zona)[/quote]
De langa Craiova.
tudorascu

Mesajde tuturicius » 12 Aug 2015, 18:33

Adi Hodis scrie:Salutari tuturor, sint nou si eu pe forum :) ... dar am auzit o noutate !.
Zice-se ca cea mai buna complectare se face de pe acum la un cules de intretinere. Si multam Domnului s-au naturii, ca este unde ... dar trebuie mers acolo. :idea:

Salutare! Tu pe unde esti acum la cules de intretinere?
tuturicius

Mesajde tuturicius » 12 Aug 2015, 20:49

Vea mai buna completare este cu siropul pentru albine ZEN :lol:
Acuma l-am vazut la Stuparul. Tineti-va bine ca patrunde zenul si in apicultura!!! :lol:
tuturicius

Mesajde pustu » 12 Aug 2015, 21:54

tuturicius scrie:Vea mai buna completare este cu siropul pentru albine ZEN :lol:
Acuma l-am vazut la Stuparul. Tineti-va bine ca patrunde zenul si in apicultura!!! :lol:

Stai linistit ca nu merge la tine . Trebuie sa ai si albine zen sa le dai sirop zen . Ca la astea ale noastre li se apleaca :lol: Asa scrie pe sticla : sirop zen pentru albine zen . Am intrebat daca pot sa le dau la ale mele , care nu sunt zen , si n-am primit nici un raspuns :o
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde tuturicius » 12 Aug 2015, 22:04

Ataat!!!
Pai trebuie sa fim noi zen intai ca sa devina si ele. ;)
tuturicius

Mesajde alin75 » 16 Aug 2015, 07:04

https://www.youtube.com/watch?v=eGsvsPo3Eew
Priviti cu atentie incepand cu min 1.48. Asa da completare/stup!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde cristi_vidican » 16 Aug 2015, 07:32

alin75 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=eGsvsPo3Eew

Așa făcea și DM pe vremuri. Așa fac și eu, doar că, fiind mai sărac dau doar 2,5 l odată.
Văd că dl din film le dă și ierburi amare.

Apropo de completat cu sirop, nu trebuie exagerat cu completările la început de august. Chiar dacă e riscul uzurii, a da toată cantitatea de sirop pentru completare la început de august înseamnă a bloca cuibul. Albina trage tot lângă puiet, reducându-se astfel suprafața pentru ouat.
Mai bine completăm periodic, cu cantități mai mici și eventual pe sf de august-început de sept să dăm mai mult.
Siropul de porumb e mai potrivit pt că îl poți da și mai târziu, de ex în septembrie, pt că nu uzează.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde alin75 » 16 Aug 2015, 07:44

cristi_vidican scrie:
alin75 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=eGsvsPo3Eew

Așa făcea și DM pe vremuri. Așa fac și eu, doar că, fiind mai sărac dau doar 2,5 l odată.
Văd că dl din film le dă și ierburi amare.
Apropo de completat cu sirop, nu trebuie exagerat cu completările la început de august[/color]. Chiar dacă e riscul uzurii, a da toată cantitatea de sirop pentru completare la început de august înseamnă a bloca cuibul. Albina trage tot lângă puiet, reducându-se astfel suprafața pentru ouat.
Mai bine completăm periodic, cu cantități mai mici și eventual pe sf de august-început de sept să dăm mai mult.
Siropul de porumb e mai potrivit pt că îl poți da și mai târziu, de ex în septembrie, pt că nu uzează.

Nu cunosc limba, dar vorbeste de ierburi amare? Care este rostul lor?
Am crezut ca se intelege ca daca dai (cred ca bidoanele sunt de 15l) cantitate mare o data, se blocheaza cuibul. Si el cred ca baga apiinv....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA