Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Chem in ajutor!

Mesajde mellis » 12 Aug 2015, 09:55

Salut,

Daca nu ai, te duci la magazin apicol si cumperi - podisor inalt (cam 6cm) pentru hranitor 12 Rame sau 10 functie de cat este stupul (la tamplar 11 ron, la magazin cam 30ron), si hranitor pentru podisor 11 ron magazin sau net (daca vrei cere-mi pe PM si iti trimit link).
Oricine poate hrani doar luand capacul jos - fara a intra in contact cu albinele.
Intrebarea delicata este - cine face siropul? Varianta ar fi sa faci cantitate mai mare si sa nu il indoi cu apa (se strica mai greu). Socrul sau cine poate - ia il sirop si pune 1l apa calduta pentru hranire.

"In Romania se poate ierna fara probleme pe 4 rame de ME cu conditia sa aiba matca tanara, papa si tratamente eficiente. ", ca si incepator nu te baza pe aceasta supozitie, depinde mult de zona tarii, iarna si primavara .

Sanatate...
Fişiere ataşate
podisorCuHranitor.jpg
SiropStimulareMartie.JPG
hranitor rotund peste podisor..
SiropStimulareMartie.JPG (14.98 KiB) Vizualizat de 10206 ori
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde BUNKA » 12 Aug 2015, 23:01

Mai este unul care are nevoie de ajutor, deja sunt 2 topicuri din ce am văzut cu oameni care au nevoie de ajutor....ar trebui sa va ggrupați cumva astia toți de aveți nevoie de ajutor, sa știelumea ca ssunteți împreună :)
BUNKA

Mesajde un OM » 12 Aug 2015, 23:36

Tot incepatorul are nevoie de ajutor. Chiar si cei mai avansati, altfel nu ar cerceta forumuri din tara sau strainatate.
Nu ma deranjeaza incepatorul ce crede ca buba lui, a se citi nacazul lui, vrea raspuns instant. Ma deranjeaza profesorii ce raspund arogant. Din nefericire apar tot mai multi profesori ce nu mai au timp de elevi.
un OM

Mesajde petru71 » 13 Aug 2015, 00:19

un OM scrie:Tot incepatorul are nevoie de ajutor. Chiar si cei mai avansati, altfel nu ar cerceta forumuri din tara sau strainatate.
Nu ma deranjeaza incepatorul ce crede ca buba lui, a se citi nacazul lui, vrea raspuns instant. Ma deranjeaza profesorii ce raspund arogant. Din nefericire apar tot mai multi profesori ce nu mai au timp de elevi.

Off-topic.

OMULE, iti citesc postarile de cel putin 3 ani...
Asemenea modestie si bun simt rar mi-a fost dat sa intalnesc.
Ai ajutat si continui sa ajuti multi oameni.
Jos palaria pentru postarea asta !!
Cu stima,
Pitar

P.S. Profesorii cei multi nu mai au timp de elevi pentru ca primeaza altele...
E meschin, e josnic, dar e de inteles in lumea de cacao in care traim.
Mai intervine si ego-ul fiecaruia, un strop de aroganta, etc.
Pana la urma, elevii care chiar pot si vor sa invete se vor descurca.
Da' acei profesori care-au crezut ca au inventat gaura la macaroana te asigur ca o sa ramana cu un gust amar:
"- Puteam sa-l ajut pe amaratul ala, da' eu am ales sa fac pixul mare... "
petru71

Mesajde Mircea_63 » 13 Aug 2015, 01:06

un OM scrie:.... Ma deranjeaza profesorii ce raspund arogant. Din nefericire apar tot mai multi profesori ce nu mai au timp de elevi.

Regula e stranie, dar am verificat-o de mai multe ori: cu cat un profesor e mai mare in realitate, nu doar in titluri, cu atat are orgoliul mai mic. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... -maria.htm
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 13 Aug 2015, 02:00

Nu știam ca dacă ai o intrebare trebuie sa deschizi un topic ...și ddacă e așa atunci sunt doua topicuri cu același nume :))))
Nu mai știți nici de gluma ba....canicula e de vina!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Aug 2015, 02:22

Mircea_63 scrie:
un OM scrie:.... Ma deranjeaza profesorii ce raspund arogant. Din nefericire apar tot mai multi profesori ce nu mai au timp de elevi.

Regula e stranie, dar am verificat-o de mai multe ori: cu cat un profesor e mai mare in realitate, nu doar in titluri, cu atat are orgoliul mai mic. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... -maria.htm

OMULE. ..când eram noi mici (la inceput) îmi aduc aminte ca eram trimiși la citit imediat de cei cu experiență dacă situația se mai discutase și înainte, sau ne trăgeau de maneca dacă făceam topicuri "identice"...e, acum văd ca s-a schimbat regula...acum se discuta mult despre ce îl deranjează pe UN OM, se filosofeaza pe teme cu totul și cu totul fără nici o legătură cu apicultura, de ex...cât de arogant sau de profesor e unul sau altul.
Eu recunosc, sunt orgolios...deci nu sunt profesor...am scăpat :)

Dar problema rămâne, forumul se umple de povesti înloc de iinformație pura, de calitate, și atunci orice incepator sau om care caută un răspunsva trebui sa parcurgă multă barbologie și pasaje cu atacuri personale unii împotriva altora , pana sa apuce sa găsească răspuns la dilema lui. ..și atunci mai bine creează un topic cu întrebarea lui.
Cer scuze domnule care ați creat topicul, eu va înțeleg căci am trecut fix prin aaceeași problema, dar...problema rămâne, iar atacurile inutile (la orgoliu) se înmulțesc.
Mă retrag ca văd ca deranjez, deși nu am făcut decat sa semnalez o problema de bun simt.
Ultima oară modificat de BUNKA pe 13 Aug 2015, 02:39, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 13 Aug 2015, 02:28

BUNKA scrie:Mai este unul care are nevoie de ajutor, deja sunt 2 topicuri din ce am văzut cu oameni care au nevoie de ajutor....ar trebui sa va ggrupați cumva astia toți de aveți nevoie de ajutor, sa știelumea ca ssunteți împreună :)

Recunosc, suna răutăcios...dar a fost o gluma menita sa semnaleze o problema, de aia am și pus zâmbet. ..da' cred ca am fost prea subtil
...și așa am devenit și profesor arogant deranjant :)))))))
Hai ca nu vreau sa va stric petrecerea ...

Postarea a avut menirea sa transmită mesajul ca toți avem nevoie de ajutor, deci suntem grupați pe un forum unde ar trebui sa găsim răspunsuri la probleme și nu sa citim cum cineva se ia de altcineva, sau cum unul e mai cumsecade decât altul (în taste) sau cum apicultorii se inhaita în găști gata de atac în spatele tastelor...
Dacă nu mă înșel exista "pagina apicultorului incepator"
BUNKA

Mesajde mellis » 13 Aug 2015, 11:43

Salut,
De obicei moderatorii uneau sau trimiteau la topicuri identice/raspunsuri gasite in alte topicuri.
Acum se pare ca sunt ocupati cu canicula si pregatirile de iernare ;)
Sanatate..
PS: Toata stima pentru UN OM, as spune UN MARE OM...
Suntem toti diferiti (din fericire), unii mai pedagogi, altii mai asprii, daca ajungi sa cunosti oamenii, nu sunt (toti) asa rai precum par..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde un OM » 13 Aug 2015, 12:24

Multumesc. Nu am reactii reusite nici in fata laudelor, nici a criticilor.
un OM

Mesajde unincepator » 13 Aug 2015, 13:50

un OM scrie:Multumesc. Nu am reactii reusite nici in fata laudelor, nici a criticilor.

Atita doar, bunaziua si sanatate multa,pentru unOM.
unincepator

Mesajde tudorascu » 13 Aug 2015, 14:11

Am pus si eu multe intrebari si de cate ori mi se raspundea simteam un sentiment de recunostinta. Am invatat foarte multe de pe acest forum si transmit multumiri tuturor celor care ajuta cu sfaturi pe cei care au nevoie de ele.
tudorascu

Mesajde Duca Serghei » 13 Aug 2015, 21:47

Da așa este, mulțumim pentru posibiliatea de a face schimb de experiențe. Sanatate tuturor!
Duca Serghei

Mesajde Duca Serghei » 13 Aug 2015, 22:04

Salut! am si eu o intrebare, daca primesc un raspuns de la niste experimentați va multumesc frumos. Cum ar fi mai avantajos, sa am 2 familii mijlocii separate, sau sa le cuplez si sa le pun caturi deasupra? ma refer la faptul ca va deveni un stimul evident la această cuplare care au 2 mătci si caturi deasupra pentru miere. Sînt bune astfel de tentative?! Multumesc.
Duca Serghei

Mesajde Mircea_63 » 13 Aug 2015, 22:10

BUNKA scrie:
Mircea_63 scrie:

Mă retrag ca văd ca deranjez, deși nu am făcut decat sa semnalez o problema de bun simt.

Bunka, nici macar o clipa nu m-am gandit la tine cand am scris cele de mai sus. E un fel de unde dai si unde crapa. :(

Sunt cativa colegi de forum -tot dintre cei care stiu bine cate picioare are albina- dar care sunt agresivi si aroganti (nu numai cu incepatorii). Nu e cazul tau nici pe departe. Tu esti un stupar deosebit, cercetator, pionier, modest, gata sa impartasesti ce stii fara sa-ti dai aere sau sa cauti sfada, motiv pentru care iti port un deosebit respect. Imi pare rau ca te-ai simtit vizat, categoric nu era vorba de tine.
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 13 Aug 2015, 22:15

Duca Serghei scrie:Salut! am si eu o intrebare, daca primesc un raspuns de la niste experimentați va multumesc frumos. Cum ar fi mai avantajos, sa am 2 familii mijlocii separate, sau sa le cuplez si sa le pun caturi deasupra? ma refer la faptul ca va deveni un stimul evident la această cuplare care au 2 mătci si caturi deasupra pentru miere. Sînt bune astfel de tentative?! Multumesc.

ISUSISUS... te rog hotaraste cine vrei sa fii pe forum. Ai deja doua conturi, unul Serghei si celalalt ISUS... adica acestia doi posteaza de la acelasi calculator si avem toate motivele sa credem ca e unul si acelasi.

2. Prin butonul raportare, adica triunghiul ala rosu, anunti moderatorii despre ceva ce nu-ti convine sau nu e in regula pe forum, dar nu pui intrebari ce tin de apicultura.

3. Citeste regulamentul. viewtopic.php?f=60&t=1808#p47431

In rest... bun venit!
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR