ovidiu8403 scrie:, eu cum sa zic sunt oleaca prea prea ... Adika am inceput sa bag in ele zilnic un kil de sirop 2/1 timp de 7-10 zile , odata cu ploile am dat oleaca stimulare cu proteic . Ieri dupa ce mai bine de 3 sapt nu m-am uitat in lada , surpriza mare , multa gaza , chiar foarte multa , multa miere , pe fam slabe , roite am 12 kile de miere 60% capacita . Sunt extreme de multumit . Anu trecut erau pe 5 rame fara prea multa miere la ora aceasta ... Raman la idea : daca vrei albine , familii sa te dea pe spate , tre sa bagi bani in ele ...
cristian bh scrie:ovidiu8403 scrie:, eu cum sa zic sunt oleaca prea prea ... Adika am inceput sa bag in ele zilnic un kil de sirop 2/1 timp de 7-10 zile , odata cu ploile am dat oleaca stimulare cu proteic . Ieri dupa ce mai bine de 3 sapt nu m-am uitat in lada , surpriza mare , multa gaza , chiar foarte multa , multa miere , pe fam slabe , roite am 12 kile de miere 60% capacita . Sunt extreme de multumit . Anu trecut erau pe 5 rame fara prea multa miere la ora aceasta ... Raman la idea : daca vrei albine , familii sa te dea pe spate , tre sa bagi bani in ele ...
ei, las ca la cat tot calculezi mierea,nu e cu mirare ca dai un kil pe zi sirop ,si ăla doi la unu!![]()
Poate mai extragi o tura !
gica.mosu scrie:Irino,uneori cu stupii=tb sa inveti-juca sah....ei rame goali de la st care schimba matca s-au oua putin si faci rocada mica au mari cu rami pline cu chenar di miere si scavai puiet ...hopasica'igata treaba...FF simplu nu-i asa...si cu stim-pungi mai mici indiferent ce si =cand le dai-Spor![]()
gica.mosu scrie:Dupa stim-completare...pi 16 aug am facut evaluari-egalizari-deblocare cuib(uni o fost nevoie)...s'api o turta proteica chiar daca aduc polen binisor...cam asa arata familiile medi la mini=ora 13....la ce seceta am avut ...sunt in grafic-SPOR-Mosu![]()
![]()
BUNKA scrie:Mosule zi-le și la aia care is nedumeriți pe la Fat bees/Albine grase de ce dai proteic cu toate ca aduc polen, ca nu știu și nu vor sa înțeleagă deși citesc materiale traduse mura în gura de Profiri.
Sanatate și spor sa ai Mosule!
BUNKA scrie:Mosu zice excelent ce zice, nu lasa o rama goala Bună de ouat într-un roi care nu poate nici sa o umple nici cu puiet nici cu miere sau sirop, da-o în aia tari la ouat, sși ada la roi una cu coroana consistenta capacita și puiet gata sa iasă...citește cartea printre rânduri Irino nu Superficial!
paul scrie:BUNKA scrie:Mosule zi-le și la aia care is nedumeriți pe la Fat bees/Albine grase de ce dai proteic cu toate ca aduc polen, ca nu știu și nu vor sa înțeleagă deși citesc materiale traduse mura în gura de Profiri.
Sanatate și spor sa ai Mosule!
Am zis ca nu mai scriu nimic despre albine sau despre mine, dar tu ai reusit sa ma superi ... putin !![]()
Am dat la albine un maclavais compus din miere, sirop 2/1, drojdie de bere, putin lapte praf (mai aveam intr-o punga), a iesit o compozitie de consistenta unei smantani groase, la culoare cam la fel cu ce a prezentat nea Gica. Au tras siropul cu miere si noroiul (proteicul) a ramas aproape uscat in punga . Care-i faza ?
eduard.rotaru scrie:
Paul, noi am mai povestit despre asta...ai facut foarte bine daca le-ai dat proteic
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori