Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ce e de facut in situatia aceasta

Mesajde manu8388 » 20 Aug 2015, 21:20

Salutare dragi colegi! NU am mai intrat foarte mult pe forum din cauza pastoralului samd.... vine iarna... urmeaza.
Situatia despre care vreau sa vorbesc sta cam asa:
Zilele trecute m-am intalnit cu un apicultor, nu-i stiu numele. ne=am intalnit pe holurile de la apia samd.
Omu acum 2 ani a administrat antibiotice la mai toate familiile pe care le are din cauza ca a luat loca de la alt apicultor din sat care avea stupi slabi samd. ale lui fiind mai puternice au facut furtisag in stupina aluia.
anul trecut a chinuit-o cu vanzarea la borcan si nu a prea reusit sa vanda. anul acesta cand a dus miere la procesator la analiza i-a refuzat-o. omu intra in pamant de suparare pentru ca are vreo 7 tone de miere si nu are ce face cu ea. nu o ia nici un procesator.
Suparat cum e ..... auzi ce-mi zice. ca la anul din primavara se duce si baga in toate locatiile unde are stupi bidoane cu sirop cu antibiotic in fiecare locatie. la liber asa. sa care toate albinele din zonele unde are stupi . si in pastoral cand o merge tot asa o sa faca. baga prin lanutri sirop cu antibiotice sa aiba toata lumea ....
nu sunt de acord evident cu el.... problema este alta..... AVEM POATE VREO POSIBILITATE SA NU NE INTEPAM ? CE ESTE DE FACUT CAND DAI PESTE VREUN TAMPIT DE GENUL?
nu mi-a zis nici cum il cheama nici unde are albinele. dar ma ingrijoreaza ca e din acelasi judet cu mine ......
manu8388

Re: ce e de facut in situatia aceasta

Mesajde alin75 » 20 Aug 2015, 21:26

Stai calm.... 7t cu antibiotice, daca vrei iti dau adresa mea să trimită mierea la mine. Asa te scapi de griji....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde proapis13 » 20 Aug 2015, 21:31

Sunt multe de facut cu 7 tone de miere...daca face tuica iese in castig,parerea mea.. ;)
Varianta a doua,data viitoare daca iti permite fizicul,aplica-i batshita moldovineasca... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alin75 » 20 Aug 2015, 21:36

Nea Mariane, matale nu vezi ca e cusuta cu ata! Pai acum 2 ani ia loca (deci mai pierde ceva din efective), da antibiotice (greu de crezut ca omul este incepator!), vin ploile de anul trecut (cred ca bate pasul pe loc), si anul asta face 7T (citi au facut 7T?)...., si nici nu "stie" ca are mierea "contaminata" :o da-da si marmota invelea ciocolata!
alin75

Mesajde manu8388 » 20 Aug 2015, 21:45

alin75 scrie:Nea Mariane, matale nu vezi ca e cusuta cu ata! Pai acum 2 ani ia loca (deci mai pierde ceva din efective), da antibiotice (greu de crezut ca omul este incepator!), vin ploile de anul trecut (cred ca bate pasul pe loc), si anul asta face 7T (citi au facut 7T?)...., si nici nu "stie" ca are mierea "contaminata" :o da-da si marmota invelea ciocolata!

Poate o fi stiind ca e contaminata. o fi vrut sa vada daca mai iese la analiza. pana mea. nu asta e problema. pe mine m-a pus pe ganduri la imprastiatul antibioticului aiurea.....o fi avut 7 tone cu tot cu aia de anul trecut ... pana mea.....
manu8388

Mesajde alin75 » 20 Aug 2015, 21:52

Dacă sti ca ai pb nu duci mierea la plesneala, decât dacă ai o înțelegere....Cine are experiența stie cum să dea antibiotice, la fel cum stie si ce să facă cu mierea implicit ramele....
alin75

Mesajde Dragos2006 » 20 Aug 2015, 23:03

Timpul de injumatatire la mai toate antibioticele este de 8 luni , in fapt tipul sta cu pompa de oxi nonstop pe albine . Probabil ca vrea sa o vanda ca miere bio de nu a gasit client la ea.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 21 Aug 2015, 12:23

7 tone pe naiba. Amintiri din copilarie.
A facut 7t cu stupi imbacsiti cu loca. E bine taica.
andrei_calinescu

Mesajde kiloz » 21 Aug 2015, 14:52

De ce e asa de necrezut.Nu stiti numarul famiilor,nu cunoasteti cum lucreaza,deci nu prea avem cum discuta problema cantitatii de miere.Treaba si problema este cu antibiotice.Un caz similar din zona, cunosc personal, si stiu de ce este capabil.Este vorba de anul trecut.Administrare in fiecare an a antibioticelor,productia cam 2,5t de miere,500 kg de polen de la 60 de familii.In miere bineinteles, urma de medicamente dupa analize.Dar.Vinzarea mierii fara problema la procesator,numai ca doar la un preti de 2/3 din pretul oficial de achizitie!Se poate orice daca sint persoane dispuse si fara tupeu in afacere. Profitul acopera si bunul simti al unora.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde lucky5strike » 21 Aug 2015, 16:41

Daca eu nu am introdus oxi cu mana mea in stupi, exclud sa imi iese din simplu furtisag de la altcineva.

Cu antibioticele, stuparul si-o face cu mana lui, deci, grija ce... cand... cat...

In rest, cand un om turbeaza, e bine sa il lasi deoparte, ca sa ramai tu cu mintea limpede.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde luci » 22 Aug 2015, 12:12

E o minciuna.Stupii bolnavi de loca nu produc miere.7 tone e foarte greu de produs cu stupi sanatosi.Cand a folosit antibiotic(daca a folosit) de ce a folosit la cei sanatosi?De ce a extras la gramada etc etc etc!??
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE