Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare de la A la Z -asa fac eu....

Mesajde gica.mosu » 16 Aug 2015, 07:30

Cum fac siropul =f simplu:pun cantitatea de apa conform concentratiei de sirop (in functie de perioada,stimulare ,completare) dorite si o incalzesc pana iese abur din oala,adaug apoi zaharul si amestec,cand siropul este caldut pun 10 ml tinct de plante/l si 3- 5ml otet de miere/l ( pentru-PH) +1gr sare de lamae/l dizolvat in apa....Il administrez ca atare s-au in amestec cu miere r1-r2 +api(am scris in MS meli).... :idea: Nu am invertit niciodata zaharul altfel....prin incalzirea peste 40* apare HMF si=NASPA pt albine=uzura....De aproape 40 di ani asa fac si nu au fost problemeeee.. P.S cand pun la completare fac si infuzie de plante + 2ml tinct de pelin/l......SANATATI la toti-Mosu :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 18 Aug 2015, 17:21

.....Iata cum fac tinctura din plante:in bidon de 6l pun urmatoarele plante verzi: busuioc,menta pelin,c soricelului,urzica vie,musetel, roinita,sunatoare.sovarv cimbrisor de camp,galbenele, patlagina(taiati marunt si fara sa le indes)...completez cu alcool rafinat de 40-50*- votca- tuica40-50*...le las la macerat 14-20 zile(agitat in fiecarie zi)...le strecor=pastrez continutul la rece= camara si-l folosesc cum am scris mai sus...Pt completare(doar tinc di pelin) s-au pun doar primele 5 plante(pelin cantitati dubla) la fel preparati= nu folosesc alte.....Cind fac din AC PlANTI=USCATE PUN ALCOOL DE 70*....spor s'aveti- mosu :!: :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ovidiu8403 » 18 Aug 2015, 17:29

Eu am inceput sa bag in siropul din ceai si zahar 3/2 si drojdie de bere pe langa apicomplex ,amestec cu bormasina cu varful acela de amestecat lavabila are siropu cam 5-7% proteina , acum cu ploile astea e bun oleaca proteic , bag 300ml zilnic . . face o spuma de zici ca-i halba . Le ingras ca pe vitei :) ... Noroc !
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde gica.mosu » 18 Aug 2015, 18:45

Ovidiu,ac an cu toata seceta,aduc polen la greu(di uni =non cee :!: ) datorita stim- completarii cu siroape...amu o dat D-zeu ceva ploaie pin toati zonele=si racoare(in zonele de munte apar, trifoi,lucena, si alte planti)...eu bag inlocuitori di polen cand d'afara=nu intra nimic....P.S in zona mea in 2 zile=30-40 l/m2 si mai urmeza....ziceam undeva =cineva ari grija de albini=de noi...spor :!: :!: :!: P.S speranta pt completari=MARKET :mrgreen:
gica.mosu

Mesajde ovidiu8403 » 19 Aug 2015, 13:06

Nea Gica moshu , sa traiesti , eu cum sa zic sunt oleaca prea prea ... Adika am inceput sa bag in ele zilnic un kil de sirop 2/1 timp de 7-10 zile , odata cu ploile am dat oleaca stimulare cu proteic . Ieri dupa ce mai bine de 3 sapt nu m-am uitat in lada , surpriza mare , multa gaza , chiar foarte multa , multa miere , pe fam slabe , roite am 12 kile de miere 60% capacita . Sunt extreme de multumit . Anu trecut erau pe 5 rame fara prea multa miere la ora aceasta ... Raman la idea : daca vrei albine , familii sa te dea pe spate , tre sa bagi bani in ele ...
ovidiu8403

Mesajde cristian bh » 19 Aug 2015, 21:56

ovidiu8403 scrie:, eu cum sa zic sunt oleaca prea prea ... Adika am inceput sa bag in ele zilnic un kil de sirop 2/1 timp de 7-10 zile , odata cu ploile am dat oleaca stimulare cu proteic . Ieri dupa ce mai bine de 3 sapt nu m-am uitat in lada , surpriza mare , multa gaza , chiar foarte multa , multa miere , pe fam slabe , roite am 12 kile de miere 60% capacita . Sunt extreme de multumit . Anu trecut erau pe 5 rame fara prea multa miere la ora aceasta ... Raman la idea : daca vrei albine , familii sa te dea pe spate , tre sa bagi bani in ele ...

ei, las ca la cat tot calculezi mierea,nu e cu mirare ca dai un kil pe zi sirop ,si ăla doi la unu! :oops:
Poate mai extragi o tura !
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde ignatov andrei » 19 Aug 2015, 22:01

cristian bh scrie:
ovidiu8403 scrie:, eu cum sa zic sunt oleaca prea prea ... Adika am inceput sa bag in ele zilnic un kil de sirop 2/1 timp de 7-10 zile , odata cu ploile am dat oleaca stimulare cu proteic . Ieri dupa ce mai bine de 3 sapt nu m-am uitat in lada , surpriza mare , multa gaza , chiar foarte multa , multa miere , pe fam slabe , roite am 12 kile de miere 60% capacita . Sunt extreme de multumit . Anu trecut erau pe 5 rame fara prea multa miere la ora aceasta ... Raman la idea : daca vrei albine , familii sa te dea pe spate , tre sa bagi bani in ele ...

ei, las ca la cat tot calculezi mierea,nu e cu mirare ca dai un kil pe zi sirop ,si ăla doi la unu! :oops:
Poate mai extragi o tura !

Si... vrei tu sa prinzi rand in fatza, la miere buna... ca si cum noi n-am fi colegi pe forum... :lol:
Frumos din partea ta "BH-ule"...?!?
ignatov andrei

Mesajde gica.mosu » 20 Aug 2015, 07:34

......Scrieam la inceputul ac topic pct-1...ca la 1 aug dau caturile jos=mierea r1(naturala) faci ci vrei=crezi cu ia....Apoi fac stim- completari cu ce-am scris= pun 5kg zahar( de fam) adica7-8 l siroo di stup in functie de nr rami si putere=roi-fam,pt a asigura rez de hrana.daca la 15-20 aug gasesc fam blocate,scot1-3 rame le dau la morisca si pun inapoi(1-2 r goali) sa asigur spatiu pt ponta ori le duc frumos la rezerv=candva cad f bine :idea: Mierea obtinuta din siroape=r2,o poti pune inapoi=la cei saraci s-au in bidon la rez si folosita la stim de primavara-toamna dupa caz...Eu asa procedez....P.S -decat sa-ti moara in ian-mar n stupi...mai bini acum tr facut un minim efort fizic- financiar...eu zic=cred ca merita :!:
gica.mosu

Mesajde ovidiu8403 » 20 Aug 2015, 08:29

De extras nu extrag zahar , de vandut ... nu-mi vand sufletul . Eu personal consider ca prin completare eficienta timpurie , nu mi-am batut joc de albina de iernare .Am rezerve , am puiet serios , si stimulez cate putin in continuare pana la 01 sept . Multi se vor trezi pe aici la inceput de octombrie ca nu au reserve si apoi dai cu intrebari , ...
Si chestia cu calculatul e " defect professional "...
ovidiu8403

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2015, 08:05

Dupa stim-completare...pi 16 aug am facut evaluari-egalizari-deblocare cuib(uni o fost nevoie)...s'api o turta proteica chiar daca aduc polen binisor...cam asa arata familiile medi la mini=ora 13....la ce seceta am avut ...sunt in grafic-SPOR-Mosu :!: :!: :!:
Fişiere ataşate
poze 555 006.JPG
gica.mosu

Mesajde BUNKA » 25 Aug 2015, 10:01

gica.mosu scrie:Irino,uneori cu stupii=tb sa inveti-juca sah....ei rame goali de la st care schimba matca s-au oua putin si faci rocada mica au mari cu rami pline cu chenar di miere si scavai puiet ...hopasica'igata treaba...FF simplu nu-i asa...si cu stim-pungi mai mici indiferent ce si =cand le dai-Spor :!: :idea:

Mosu zice excelent ce zice, nu lasa o rama goala Bună de ouat într-un roi care nu poate nici sa o umple nici cu puiet nici cu miere sau sirop, da-o în aia tari la ouat, sși ada la roi una cu coroana consistenta capacita și puiet gata sa iasă...citește cartea printre rânduri Irino nu Superficial!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 25 Aug 2015, 10:04

gica.mosu scrie:Dupa stim-completare...pi 16 aug am facut evaluari-egalizari-deblocare cuib(uni o fost nevoie)...s'api o turta proteica chiar daca aduc polen binisor...cam asa arata familiile medi la mini=ora 13....la ce seceta am avut ...sunt in grafic-SPOR-Mosu :!: :!: :!:

Mosule zi-le și la aia care is nedumeriți pe la Fat bees/Albine grase de ce dai proteic cu toate ca aduc polen, ca nu știu și nu vor sa înțeleagă deși citesc materiale traduse mura în gura de Profiri.
Sanatate și spor sa ai Mosule!
BUNKA

Mesajde paul » 25 Aug 2015, 10:28

BUNKA scrie:Mosule zi-le și la aia care is nedumeriți pe la Fat bees/Albine grase de ce dai proteic cu toate ca aduc polen, ca nu știu și nu vor sa înțeleagă deși citesc materiale traduse mura în gura de Profiri.

Am zis ca nu mai scriu nimic despre albine sau despre mine, dar tu ai reusit sa ma superi ... putin ! ;)
Am dat la albine un maclavais compus din miere, sirop 2/1, drojdie de bere, putin lapte praf (mai aveam intr-o punga), a iesit o compozitie de consistenta unei smantani groase, la culoare cam la fel cu ce a prezentat nea Gica. Au tras siropul cu miere si noroiul (proteicul) a ramas aproape uscat in punga . Care-i faza ? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 25 Aug 2015, 10:34

BUNKA scrie:Mosu zice excelent ce zice, nu lasa o rama goala Bună de ouat într-un roi care nu poate nici sa o umple nici cu puiet nici cu miere sau sirop, da-o în aia tari la ouat, sși ada la roi una cu coroana consistenta capacita și puiet gata sa iasă...citește cartea printre rânduri Irino nu Superficial!

Uneori e o adevarata provocare pentru mine sa citesc si randurile ....O sa-mi dau toata silinta :P
Multumesc pentru interpretare ;)
Sa aveti vreme frumoasa ,Nea Gica !
irina

Mesajde eduard.rotaru » 25 Aug 2015, 11:24

paul scrie:
BUNKA scrie:Mosule zi-le și la aia care is nedumeriți pe la Fat bees/Albine grase de ce dai proteic cu toate ca aduc polen, ca nu știu și nu vor sa înțeleagă deși citesc materiale traduse mura în gura de Profiri.

Am zis ca nu mai scriu nimic despre albine sau despre mine, dar tu ai reusit sa ma superi ... putin ! ;)
Am dat la albine un maclavais compus din miere, sirop 2/1, drojdie de bere, putin lapte praf (mai aveam intr-o punga), a iesit o compozitie de consistenta unei smantani groase, la culoare cam la fel cu ce a prezentat nea Gica. Au tras siropul cu miere si noroiul (proteicul) a ramas aproape uscat in punga . Care-i faza ? :o

Paul, noi am mai povestit despre asta...ai facut foarte bine daca le-ai dat proteic :)
eduard.rotaru

Mesajde paul » 25 Aug 2015, 11:27

eduard.rotaru scrie:
Paul, noi am mai povestit despre asta...ai facut foarte bine daca le-ai dat proteic :)

De ce ???
Ca sa am treaba cu curatul spetezelor superioare ale ramelor de "noroi" uscat ??? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR