Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APIVIROL FORTE

Mesajde Ruben » 07 Mar 2013, 09:24

Am intrebat aseara un medic veterinar batran, cu muuulta experienta, despre amina asta cuaternara, daca ajuta la virus.

Raspunsul: "La virus nu prea ajuta nimic. Vitaminele...atat. Ei spun ca ajuta ca sa isi vanda produsele". Asta nu inseamna ca stuparii nu pot incerca produsul dar...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde alinlupu » 15 Apr 2015, 11:03

Actualizam putin?
Ne poate spune cineva concluziile trase dupa utilizarea acestui produs?
Multumesc
Cu stima,
alinlupu

Mesajde yuonyuon » 26 Aug 2015, 13:20

Dupa atat timp concluziile sunt?? .... nimic concret ?

Nam folosit ma gandem sa incep anu asta dar cand am vazut pretu ,ma pus pa ganduri si ma facut sa ma uit din nou la rezultate , dar NU LE GASESC! pe nicaeri . ce face mai exact ? sa inteleg ca e mai bun ca ceapa si usturoiu nostru? ma indoiesc .

Daca poate cineva sa ne lamureasca , va multumesc mult .
yuonyuon

Mesajde Tankard » 28 Aug 2015, 18:07

*9**
Salut,am sa va spun eu ce concluzii am tras....anul asta am fost in pastoral cu un amic(un apicultor varza care nu a citit nimic despre albnarit in viata lui si care mai este si incapatanat cand i se da cate un sfat) care are 50 de stupi cumparati anul asta din care 30 erau roiuri.prietenul asta al meu facea tratament cu apivirol forte(preventiv ) spunand ca a auzit de produsul asta de la un var de-al lui(tot un apicultor fara prea multa experienta cu un comportament de genu "lasa baa ca stiu eu ce fac si fara sa citesc"..), care i-a zis ca face minuni.Intamplator varul asta al lui se afla cu stupina in apropierea noastra.m-a facut curios asa ca l-am intrebat ce si cum.Iata ce mi-a povestit varul:
In 2014 famillile de albine nu se dezvoltau ,aveau puiet destul,puietul ecloziona dar populatia familiei nu crestea deloc,asa ca a apelat la un doctor veterinar,care i-a recomandat apivirol forte.A facut tratament cu apivirol si a fost foarte multumit,explozie de populatie in stupi,asa ca s-a gandit el sa mai faca si anu asta,doar asa preventiv.Sincer nu prea m-a convins ,asa ca am mai discutat cu un alt cunoscut despre apivirol forte (apicultor cu experienta ,care este la bio si a incercat tot felul de produse si tratamente ).Acesta din urma mi-a zis ca nu este nimic deosebit,este ok daca un roi nu se dezvolta si este slabit,dar, tratamentele devin inutile daca sunt facute preventiv,ba mai rau ,pot afecta in timp buna dezvoltare a familiei.

Concluzia mea dupa discutia cu cei doi a fost ca, e o prostie sa dai cu tot felul de tratamente prin stupi,atata timp cat familiile de albine se dezvolta normal....
Deci , am hotarat sa nu incerc produsul nici macar pe o familie de albine
Ultima oară modificat de Tankard pe 28 Aug 2015, 18:21, modificat 1 dată în total.
Tankard

Mesajde Tankard » 28 Aug 2015, 18:19

Am uitat sa va spun,amicul asta al meu care a facut tratamentul preventiv ,nu a avut o productie de miere mai mare si nici nu are cine stie ce familii de albine,roiurile pe care le-a tratat sunt la ora asta cam pe 4-5 rame,la fel cum erau la inceput de tei cand le-a cumparat.Cred ca si verisorul lui este tot acolo de unde a plecat ,inainte sa faca tratament preventiv cu apivirol....:)

Degeaba le spui unora ca-s prosti,nu inteleg nici dupa ce vad ca ai dreptate :D
Tankard

Mesajde Tankard » 28 Aug 2015, 18:31

un OM scrie:Ar fi interesanta opinia celor ai caror stupi au facut parte din experiment.

Se experimenteaza vreun produs la noi in tara inainte sa fie dat pe piata??? nu prea cred.Sunt sigur ca produsul asta este o replica romaneasca la un alt produs strain,la fel ca si scabatoxul care este varianta romaneasca a taktik-ului.Credeti ca cei care produc scabatox au facut vre-un test pe animale inainte sa-l scoata pe piata? eu nu prea cred,au preparat aceiasi reteta i-au zis scabatox si pe taraba cu el...:)
Tankard

Mesajde tuturicius » 29 Aug 2015, 08:55

Ruben scrie:Am intrebat aseara un medic veterinar batran, cu muuulta experienta, despre amina asta cuaternara, daca ajuta la virus.

Raspunsul: "La virus nu prea ajuta nimic. Vitaminele...atat. Ei spun ca ajuta ca sa isi vanda produsele". Asta nu inseamna ca stuparii nu pot incerca produsul dar...

Uite eu sunt un medic veterinar tanar (sper ca era mai batran ca mine, eu am acum 42 :lol: ) si tot aia zic. Nu conteaza cata experienta ai ca medic pentru a-ti da cu parea in aceasta problema deoarece pentru un medic aceste lucruri sunt ABC. Un virus este o chestie destul de amarata si poate fi usor distrus cam cu orice dezinfectant sau antiseptic, nu spun omorat pentru ca nici macar sunt considerate entitati chiar vii. Dar asta AFARA! Cand a intrat intr-un organism, unde mai departe intra direct in celule, si in celule in nucleu samd, aici e o teorie mai lunga ... vorba colegului - vitamine. De aia gripa, care e o viroza, trece in 7 zile cu tratament si intr-o saptamana fara :) Poti dezinfecta camera gripatului respectiv, nu o sa mai fie prezent nici un virus, garantat ... pana cand stranuta asta prima data ... Si in stup o sa distruga produsul toti virusii, sunt convins, mai putin pe cei care locuiesc in varroa sau in albine ;)
tuturicius

Mesajde yuonyuon » 29 Aug 2015, 14:47

De ce ma intrebam oare de ce si cum ? e cu produselea astea . ptru ca in ultima vreme ma tot intalnesc cu stupari care vin din nordul tarii la noi la braila(stupari care nu stau pe net, dar fac miere ) si imi spun ca apivirolu si protofilu sunt apa de ploaie , ei nu folosesc asa cva si fac apicultura de cav timp iar peste toate astea mai fac si miere , apicultura lor se bazeaza pe "chstii mai naturiste". Va dati seama ca sa vi de la suceava la braila tre sa ai un motiv bun.

Dar cva recomandari am primit in schimb, tinctura de plante facuta acasa iar toamna celebrele produse "ceapa si usturoiu" fac cu adevarat schimbari. nu fac reclama ca nu vand ceapa dar va dati seama ca e o propaganda.
yuonyuon

Mesajde Mircea_63 » 29 Aug 2015, 18:50

Foarte frumos si corect a explicat dr. Tuturici, respect.

Nu sunt medic, nici macar de animale desi astia sunt cei mai tari. Animalul nu stie sa-ti spuna ce-l doare... In schimb am facut niste cursuri de farmaceutica si a trebuit sa ne initiem in microbiologie. Pot sa completez cateva aspecte, chiar daca nu lamuresc eu problema Apivirolului.

Virusii sunt cu muuult mai mici decat ceea ce denumim in general microbi. Coci, streptococi, bacili etc. Acestia (microbii) au celula lor proprie protejata de un invelis, iar in organism isi fac veacul printre celulele organismului (in exteriorul celulelor). Virusii sunt doar niste structuri chimice, fara celula proprie si isi duc existenta in interiorul altor celule pe care le paraziteaza. Daca nu ar avea capacitatea de a se replica, nu am spune ca sunt vii. Asta e singura proprietate comuna cu viul. Se multiplica.
Ca sa il omori, in afara organismului e doar chimie. In interiorul organismului e filosofie, deoarece trebuie sa distrugi doar celulele in interiorul carora se afla virusul. Ceva asemanator se intampla cu tratamentul cancerului. Trebuie sa ucizi niste celule, dar numai pe cele care au boala in ele. Cum le deosebesti? Medicamentul trebuie sa aleaga. Fa-l sa aleaga si esti de Nobel. In consecinta virozele nu sunt tratabile direct, adica pacientii vor primi tratament paleativ, ajutator, organismul lor fiind cel care trebuie sa lichideze virusii. Spre deosebire infectiile microbiene unde antibioticul omoara direct microbul.Exista un numar extrem de limitat de antivirale si acelea foarte specifice, adica ii dau de cap unui tip de virus in timp ce felurile de virusi sunt... cata frunza si o buna parte se si modifica dupa cateva generatii.

Tratamentul ajutator inseamna leacuri care sa corecteze deficientele ce apar ca urmare a virusului, de usurare a suferintei si... vitaminele. In acest sens, daca Apivirol este un vitaminizant, sigur da o mana de ajutor, dar de tratat nu trateaza. O problema o constitue... stereochimia. Cel mai adesea substantele din lumea viului au o anumita orientare in spatiu, desi chimic aparent sunt identice . Asemenator cu mana stanga si dreapta. In oglinda sunt identice. Obtii sintetic o vitamina identica cu cea naturala, dar cel mai adesea un amestec din mana stanga si mana dreapta, iar tu ai nevoie doar de una din ele. Ceva asemanator e surubul cu filet pe stanga sau pe dreapta. Numai unul se potriveste cu "piulita" din organism, iar celalalt e bun de aruncat.
Presupunem ca fabricantul isi cunoaste meseria.

Omologarea... spunea cineva mai sus ca se indoieste ca cineva verifica aceste substante.
Domnule, ca sa lansezi ceva pe piata medicamentelor este extrem de dificil. Verificari si studii cat incape. Nu se scot la taraba ca zarzavaturile.
Ramane mereu indoiala ca tu ai in flacon exact ce scrie... asa si eu ma pot intreba daca in borcanul de miere este exact ceea ce scrie ca ai dus la analiza. Nu stii cand pica vreun flacon la verificat, iar pe el cred ca e codificat data, ora, lotul la care a fost fabricat, ambalat. Pe langa amenzi si capete cazute, poate fi chiar scos de la vanzare si atunci sa vezi necazuri. Asa ca ma indoiesc sa riste cineva asemenea prostii, iar de verificat... sigur sunt verificate.

Limbajul folosit in reclame sau prospecte este creat si el de oameni ce isi stapanesc bine meseria. Nu intotdeauna este ceea ce crezi ca ai inteles, desi cel care a scris n-a mintit. Ca in bancul ala:
-Bade departe-i Clujul?
-Nu-i departe.
-Ia-ma si pe mine cu caruta.
......dupa o vreme.
- Bade, amu cat mai e pana la Cluj?
-No amu-i departe...ca io merg in cealalta parte.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nicu68 » 19 Mar 2016, 10:57

saptamina trecuta intr-o zi calda am pulverizat apivirol peste rame,si dupa cateva zile am vazut multe albine moarte in fata stupilor,credeti ca de la apivirol sa intimplat asta?
nicu68

Mesajde DoarEu » 19 Mar 2016, 20:54

Cred ca e doar albina uzata...nu cred ca e din cauza apivirolului
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde yulian » 19 Mar 2016, 22:27

Grija mare cu stropitul la 12 grade...riscati sa raciti puietul...treaba voastra! ;)
yulian

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE