Claude scrie:Din prospectul produsului, citez:
"Utilizare: Produsul Mavrirol este utilizat pentru combaterea varoozei la albine, parazitoza externa produsă de acarianul Varroa destructor, precum şi pentru combaterea braulozei, parazitoză externa produsă de insecta Braula coeca.
Mod de administrare: La nivelul stupinei se scot din cutia de plastic benzile impregnate cu Mavrirol şi se introduc în stupi astfel:
La familiile de albine de productie se aplica 2 benzi deasupra ramelor de cuib, transversal, iar la roiuri numai cate o banda.
Tratamentul principal cu Mavrirol se face in perioada - sfarsitul verii / inceputul toamnei. Benzile se tin in stupi pana la sfarsitul toamnei- cca 45 zile cand incepe sa se formeze ghemul de iernare."
Daca le voi pune in Octombrie, nu ma voi apuca pe la inceputul lui Decembrie sa umblu in ei sa scot benzile...
Sfat: eu dupa VF folosesc benzi cu tacktic (cam acelasi principiu). Astea le schimb la 3-4 saptamani, adica daca dau VF in fiecare wek din septembrie, octombrie este ocupat cu benzile, apoi le schimb cu altele pana in noiembrie. La sf de noiembrie inceput de decembrie dau oxalicul. Si apoi liniste...... si turte in sf de ianuarie. Asta este schema mea, nu vreau sa faci ca mine, dar sunt multumit.
Benzile astea de mavrilor, cu timpul isi pied remanenta, deci pana in primavara=zero. Sfat pastreaza in fiecare an benzile pentru mai tarziu, cand "cresti" le ai pentru alta substanta....
L.E M-am suprapus cu nae, dar cam asta spun si eu....