Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 19:30

Va recomand sa faceti o iesire cu masina prin Austria, Elvetia, Germania, Olanda, chiar si Franta. La ses, regiuni intregi unde nu poti lasa 5 stupi, ca mor de foame, o mare de grau, porumb, sfecla; in Romania inca e rai apicol...inca...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 19:35

Întotdeauna dacă pleci la război cu gândul ca nu te mai întorci atunci 100% vei da coltul, dacă pleci însă cu caninii ascuțiți și sabia plina de sânge ai sa te întorci învingător... daca ne lamentam pe forum, ne meritam soarta, eu zic sa facem o pagina facebook MURDARA la adresa cui trebuie, bine documentata, și îi dam drumul ...
Gata cu discuțiile, cu negocierile, cu promisiunile deșarte...eu zic sa aruncam direct cu cacao înei..
Intr-o bătaie, cine pocnește primul ăla are șanse mai mari...gata cu palavrageala, facem pagina ori ba...dați share ori ba ?
BUNKA

Mesajde BUNKA » 31 Aug 2015, 19:45

Dacă nu invatam sa jucam murdar, vom pierde...în alte tari s-au vărsat zeci de tone de lapte în fata guvernelor, dar ăsta nu e nimic fata de ce putem face noi, orice partid, politician este sensibil când vine vb de voturi...
BUNKA

Mesajde sorin_s2003 » 31 Aug 2015, 20:39

BUNKA scrie:Întotdeauna dacă pleci la război cu gândul ca nu te mai întorci atunci 100% vei da coltul, dacă pleci însă cu caninii ascuțiți și sabia plina de sânge ai sa te întorci învingător... daca ne lamentam pe forum, ne meritam soarta, eu zic sa facem o pagina facebook MURDARA la adresa cui trebuie, bine documentata, și îi dam drumul ...
Gata cu discuțiile, cu negocierile, cu promisiunile deșarte...eu zic sa aruncam direct cu cacao înei..
Intr-o bătaie, cine pocnește primul ăla are șanse mai mari...gata cu palavrageala, facem pagina ori ba...dați share ori ba ?

Da, eu sunt pentru crearea acestui protest pe facebook.
sorin_s2003

Mesajde alin75 » 31 Aug 2015, 20:49

Desi nu am pagina sustin si eu proiectul!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mellis » 01 Sep 2015, 00:08

lucky5strike scrie:Va recomand sa faceti o iesire cu masina prin Austria, Elvetia, Germania, Olanda, chiar si Franta. La ses, regiuni intregi unde nu poti lasa 5 stupi, ca mor de foame, o mare de grau, porumb, sfecla; in Romania inca e rai apicol...inca...

Partea TRISTA si adevărata este ieșirea cu masina in Austria/ Germania.
Ați văzut mașini pline de gaze ca in Ungaria/Romania?
De ce? Oare agricultura lor este sănătoasă?!

Susțin si eu demersul, trebuie doar sa nu ne aruncam fara un plan bun in fata si fara argumente clare, amenințări, legi europene, plângeri afara -nu aici in hoție. ..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde BUNKA » 01 Sep 2015, 01:13

Ok, fiecare cu cat poate, sa strângem materiale pt pagina, de ex impactul asupra economiei SUA când a lovit CCD, legătură întreCCD sși neonicotinoide, recomandările Comisiei Europene, hotărârea guvernului României, video cu Adrian Radulescu cum susține el folosirea OMG și neonicotinoide, filme și rapoarte desprefolosirea nneonicotinoidelor în agricultura și impactul asupra albinelor, etc
Putem strânge enorm de multe materiale, dovezi dar f important...trebuie sa arătăm cine sunt vinovații la noi pt dezastrul care este iminent.
Inca ceva...cât pierde România dacă pune pe butuci apicultura, pt ce mai aduc fonduri europene pt apicultura, câmpul va fi otrăvit, unde ne ducem albinele, cine plătește pagubele, etc
Trebuie sa menționăm ce s-a întâmplat în Franța, Germania, Italia, Spania etc, cum au fost banat anumite substanțe, ce pierderi au avut, ce demonstrații au fost, ce masuri s-au luat, de ce guvernul roman nu tine seama de acest istoric al folosirii neonics?
BUNKA

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 07:50

Imi amintesc in Franta milioanele de oameni care au iesit la manifestatii impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale. Rezultatul: s-au legalizat totusi, vorba aia "cainii latra, ursu doarme".
Dupa 50 de ani de comunism romanul nu a invatat nimic... adica cei care au invatat sunt sub glie :lol:
asd

Mesajde viorel55 » 01 Sep 2015, 09:29

Federatia ROMAPIS a lansat si aceasta petitie:

http://www.petitieonline.com/cerem_madr ... utm_medium
viorel55

Mesajde mellis » 01 Sep 2015, 09:49

BUNKA scrie:Ok, fiecare cu cat poate, sa strângem materiale pt pagina

Unde/cine centralizeaza materialele?
Punem pe un server sau aici/topic separat?
Putem atasa aici documente/zip?
Sanatate..
mellis

Mesajde viorel55 » 01 Sep 2015, 10:15

Uitati ce au patit medicii astazi.:

" Două proteste ale medicilor sunt anunțate pentru astăzi pe Facebook. Primul, de la ora 8.00 dimineața, în fața Guvernului, iar cel de-al doilea seara, de la ora 18.00, în Piața Universității.

UPDATE Protestul medicilor a ieşit de marţi dimineaţă s-a dovedit a fi un fiasco. Deşi pe grupul de pe Facebook şi-au anunţat prezenţa 1.200 de medici, la protestul din această dimineaţă au participat doar trei cadre medicale. Protestul de dimineaţă trebuia să înceapă, îniţial, la ora 08.00. Aseară, la ora 22.41, s-a anunţat că mitigul din faţa guvernului va începe de la ora 09.00. Paza celor trei medici prezenţi la protest este asigurată de aproximativ 100 de jandarmi"

Parca vad ca si apicultorii sunt in stare de asa ceva.....
viorel55

Mesajde mellis » 01 Sep 2015, 10:24

Pesticidele care omoară albinele, periculoase pentru dezvoltarea neuronală a copiilor nenăscuți
"Mai exact, experții Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) au anunțat, marți, că aceste pesticide, care conțin neonicotinoide, pot afecta creierul în curs de dezvoltare al fătului. Este vorba despre două neonicotinoide: acetamiprid și imidacloprid."

http://www.recolta.eu/actualitate/pesticidele-care-omoara-albinele-periculoase-pentru-dezvoltarea-neuronala-a-copiilor-nenascu-i-24012.html

http://www.cunoastelumea.ro/disparitia-albinelor-duce-la-o-crestere-a-mortalitatii-in-randul-oamenilor-cu-3-dar-de-ce-dispar-aceste-micute-creaturi/

https://www.yahoo.com/health/earths-degradation-threatens-major-health-gains-124204503917.html
mellis

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 10:36

Vezi ce rol pot sa aiba stuparii?! (pentru ca folosesc un indicator biologic foarte sensibil)

Eu mai am si o matza care nu mananca decat bio: nu ii plac gratarele, carnatii, mezelurile de nici-un fel. Cu toate astea nu refuza din cand in cand cate o portie de whiskas :D.
asd

Mesajde mellis » 01 Sep 2015, 10:56

Un studiu interesant:
Din tabelul 3.1 - remanenta neonicotinoide in sol:
IMIDACLOPRID de exemplu are remanenta pana la 997 zile!!!

http://www.xerces.org/wp-content/uploads/2012/03/Are-Neonicotinoids-Killing-Bees_Xerces-Society1.pdf

SI un altul:
"Bees from six of the twelve neonicotinoid-treated colonies had abandoned their hives, and were eventually dead with symptoms
resembling CCD.
However, we observed a complete opposite phenomenon in the control colonies in which instead of abandonment,
they were re-populated quickly with new emerging bees. Only one of the six control colonies was lost due to Nosemalike
infection. The observations from this study may help to elucidate the mechanisms by which sub-lethal neonicotinoids exposure
caused honey bees to vanish from their hives
."
http://www.bulletinofinsectology.org/pdfarticles/vol67-2014-125-130lu.pdf
mellis

Mesajde mircea_tm » 01 Sep 2015, 23:06

buna seara! ma ajuta cineva si pe mine sa incarc un fisier, format TIF, cu raspunsul primit de la MADR, referitor la depopulari si neonicotinoide? multumesc
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde modigliani » 01 Sep 2015, 23:21

Dragos2006 scrie: La mine un amarat de legumicultor de pe gîrla Buzaului scoate anual 150000 de euro pe legume si zarzavat

Bai , lasa-ma !?!?!?! Da' ce cultiva ala , mah ?

Sau face ca Sima de insamanteaza cutiute de pateu Antrefrig ? Ca daca iti aduci aminte ..... i-am sugerat lu' Sima sa nu se urce in pateu pana prin Octombrie . Ca sa aiba timp sa se coaca bine cutiutele .......

Amu' am nitica treaba , da' ma intorc sa imi explici . Ma duc sa ma urc in stiuc , sa-l scutur . E plin cu stiuci d-alea de 2 - 2,5 kile . Si s-au cam copt , zic .
Fac si io macar o suta de euro in sezonu' asta ? Sau ma mut pe garla Buzaului ?
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE