Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tratament radical la sfarsit de sezon

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 17:01

Pentru o stupina in dezvoltare si nu numai:
Se fac nuclee din toate ramele de puiet cu matci imperecheate, familia se lasa pe foite sau startere de ceara pentru cine vrea faguri naturali.

Momentul: dupa ce se face ultima extractie
Necesar: rame, zahar, acid oxalic
Rezultatul: familie curata, rame cladite noi, inmultire

Solutia se poate aplica si in cazul stupinelor cu infestare grava sau in anii cu dezvoltare masiva a paduchilor.

Alte idei?
Ultima oară modificat de asd pe 01 Sep 2015, 17:16, modificat 1 dată în total.
asd

Re: Tratament radical la sfarsit de sezon

Mesajde alin75 » 01 Sep 2015, 17:15

asd scrie:Pentru o stupina in dezvoltare si nu numai:
Se fac nuclee din toate ramele de puiet cu matci imperecheate, familia se lasa pe foite sau startere de ceara pentru cine vrea faguri naturali.
Momentul.... dupa ce se face ultima extractie
Necesar.... rame, zahar, acid oxalic
Rezultatul... familie curata, rame cladite noi, inmultire
Solutia se poate aplica si in cazul stupinelor cu infestare grava sau in anii cu dezvoltare masiva a paduchilor.

Alte idei?

NU INTELEG! Adica formezi nucleul toamna (dupa ultimul cules) si bagi foite le crescut (deci curge siropul si pe urdinis.....) iar nucleul/familia trebuie sa creasca foitele, trebuie sa faca si rezerva la camara si trebuie sa fie "apta" sa treaca si iarna :lol: :lol: :lol:
Poate in caz de boala merita incercat, dar altfel nu este rentabil.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 17:19

Uita-te in topicul de warre si o sa intelegi. Nemtii fac asta oricum la sfarsitul lui Iulie. Eu daca sparg cuibul in primavara cu rame goale(ca nu folosesc foite) ma aleg cu foarte multe rame de trantor.
Dupa ce am facut warre-ul asta am vazut si solutia pentru viitor. O familie lasata cheala cladeste ca nebuna. :lol: :lol: :lol:

Deci nu nucleul va cladi ci familia.. cred ca am fost destul de clar. Nici macar nu e nevoie de nuclee ci de familii de sacrificiu care sa preia incarcatura de paduchi. Face fiecare dupa cum ii vine mai bine.
asd

Mesajde alin75 » 01 Sep 2015, 17:42

asd scrie:Uita-te in topicul de warre si o sa intelegi. Nemtii fac asta oricum la sfarsitul lui Iulie. Eu daca sparg cuibul in primavara cu rame goale(ca nu folosesc foite) ma aleg cu foarte multe rame de trantor.
Dupa ce am facut warre-ul asta am vazut si solutia pentru viitor. O familie lasata cheala cladeste ca nebuna. :lol: :lol: :lol:

Spor! Posteaza macar un film/material cu o familie care cladeste ca nebuna (macar) din august! Pai noi vb. pe topicul celalat de albina grasa si tu vrei sa construiasca/faca rezerv si repet sa fie si grasa........ :lol: Nu in lumea reala!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 17:45

Of... ti-am zis uita-te in topicul de warre si vezi familie care a cladit un corp intr-o saptamana(incepand cu 1 August). E greu.
si ma repet: e o practica uzuala in Germania.
asd

Mesajde Dragos2006 » 01 Sep 2015, 19:03

De unde ai scos asta cu ”practica uzuala in Germania” ca eu cat am colindat prin Europa nu am vazut asa ceva. Nu zic ca teoretic nu este posibil , dar intr-o ferma apicola de productie nu se va practica asa ceva in vecii vecilor.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde clncatalin » 01 Sep 2015, 19:05

Am vazut ceva asemanator intr-un film de la IWF -sistemul de rotatie a stupilor sau cam asa ceva.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 19:07

asd

Mesajde andrei_calinescu » 01 Sep 2015, 21:00

" e o practica uzuala in Germania."
Asa se procedeaza cu pachetele de albine.
Si e adevarat , e una din metodele de roire artificiala.
Dar nu neaparat uzuala.
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 01 Sep 2015, 21:31

...in care film...???... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 01 Sep 2015, 21:53

asd scrie:Necesar: rame, zahar, acid oxalic
Alte idei?

Iubesc apicultura :D Idei ?, nu-mi vezi poza ?, sunt tot o idee :lol:

La 1Kg de ceara sunt necesare 8.4 Kg miere si 1.6 Kg polen :shock:
La necesar trebuie :
rame, glucidic,proteic,albina CERIFERA , caldura (ultima extractie la menta /delta :roll: ), tratament antivarroa,...; exclus nevasta ,copii sau soacra .
Teoretic e fain , practic .. mai greu .
Tot acest necesar ti-l fac cadou ... ipotetic bineinteles ; ce faci cu natura ?
Albina propolizeaza,aduna rezerve ,limiteaza consumul cu mult inainte sa ''vezi'' TOAMNA ; cat vor ponta pe rame albe !?
Vor renunta la corpul gras inscris in gena LOR in favoare toanei apicultorului ?
nae

Mesajde lucky5strike » 01 Sep 2015, 21:58

asd scrie:Alte idei?

Vise placute!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 01 Sep 2015, 22:58

nae scrie:La 1Kg de ceara sunt necesare 8.4 Kg miere si 1.6 Kg polen :shock:

Ma mir ca mai intalnesc asemenea afirmatii (netraduse)!!!

Traducere:
- pentru obtinerea unui kg. de ceara este necesar un lot de cerese cu X indivizi!
Atat si nimic mai mult!

Adicatelea, cladesc sau nu, acele albine oricum consuma acea cantitate de hrana, pentru ca asa trebuie, ca sa traiasca. Nu consuma imensele cantitati de hrana suplimentar, pentru producerea cerii!
Vazand la familiile care n-au cladit multa hrana, iar la cele care au cladit mult mai putina, ni se aprinde becoiu in capatzana si tragem concluzii total eronate.
Nu ne duce mintea si la faptul ca albinele care cladesc nu pot sa proceseze si nectarul adica nu participa la cules, de aici si cantitatea mai mica de hrana adusa!

Daca un teoretician a facut o afirmatie, sarim ca nebunii si o luam de buna, ba o mai si transmitem generatiilor urmatoare, ca sa le fie si lor spre invatatura! :lol:
ignatov andrei

Mesajde clncatalin » 01 Sep 2015, 23:03

proapis13 scrie:...in care film...???... :lol:

acest film:
https://www.youtube.com/watch?v=k8wpNmb5b5Y
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde nae » 01 Sep 2015, 23:12

E drept ca e preluata nu e scoasa de mine .
E drept ca apicultura e complexa dar sunt SIGUR ca nu-i curg solzii pt ca a atins varsta ci doar daca are nevoie .
O fiinta care castreaza prin hrana , canibalizeaza , sare etape sau revine sa conpenseze un deficit nu cred sa faca risipa pt ca a atins ''pubertatea '' = e parerea mea melteana nu autorizata .
Cand ''imprumuta'' ceara inseamna ca n-au cerese ?
Din ian -martie ar trebui sa luam doi pumni de solzi de pe fundul/subarul stupului conform rationamentului , NU ?
nae

Mesajde ignatov andrei » 01 Sep 2015, 23:22

nae scrie:Din ian -martie ar trebui sa luam doi pumni de solzi de pe fundul/subarul stupului conform rationamentului , NU ?

Albinele metamorfozate (de iarna) sunt altceva, nu cerese!

nae scrie:E drept ca apicultura e complexa dar sunt SIGUR ca nu-i curg solzii pt ca a atins varsta ci doar daca are nevoie .

O fi si asa cum spui, dar pentru asta nu se pune pe ospatzuri!!!
ignatov andrei

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE