Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: de socaciu (Ruxandra)

Mesajde alin75 » 15 Aug 2015, 08:24

paul scrie:Draguta Ruxandra, s-a creat o idee gresita despre viespi . Daca ai timp sa-i observi vei vedea ca dau tarcoale stupului si ataca doar albinele muribunde sau pe cele moarte. Plus de asta, ceea ce mi se pare important este faptul ca mentin familia de albine ... in priza. Adica, paza este paza, vigilenta ... vigilenta !
Te-ai gandit la faptul ca montand acele capcane nu faci altceva decat sa atragi viesparul la stupii tai ? :)
Asa ca tine am procedat si eu in primul an (deh grijile incepatorului) si ... n-a fost bine ! :)
Incearca sa arzi etape ! :)
LE ... ma surprinzi cata satisfactie manifesti cand constati ca-i mortala capcana ta! ;) Sincer, la un ... arte teacher (cred c-am scris bine) ma asteptam la mai multa duiosie ! ;)

Paul, am spus in live, ca sunt "atacat" de viespiile alea mari (lupul albinelor), am pus tot felul de capcane, dar sursa sunt merii (am destul de multi prin gradina), am unul mare chiar intre stupi (daca ai vedea cum rod merele, de ramane numai coaja). Acum nu stiu poate seceta, nu stiu, ceva s-a schimbat, ca pana acum nu erau asa activi la stupi.
Deci, daca ar face doar curatenie (mortaciuni/muribunde) ar fi ok, dar daca ai vedea cum ia culegatoare din zbor.... Sunt altii mai "tupeisti" mai ales dimineata, incearca sa intre pe urdinis....
Ca mentin familia in priza, sunt de acord! Ce nu inteleg, am unii, de la distanta ca sunt pe tine, iar cu viespoii, doar daca se apropie 2-3 cm de urdinis, altfel parca fac parte din peisaj...
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 09:08

socaciu scrie:
De la o varsta ( a mea), incep sa-ti placa !

Ma bucur sa vad astfel de discutii cordiale intre voi si sunt in acelasi timp mirata de sensibilitate unor barbati care prefera telenovelele;)

Ca s-o lamurim cu semantica ....A incepe nu-i totuna cu ... a prefera ! ;) Am uitat, tu predai ... desen ! ;)
Mihai este tot timpul un cordial ... jovial si de aceea mi-am permis sa intru putin in jocul lui, chiar daca ne-a atentionat ca dupa o anumita ora nu-i tocmai in regula sa-l bagam in seama pe forum ! ;)
LE ... nu-ti prea place sa ramai datoare ! :lol:
LE 2 ... m-am simtit vizat si a trebuit sa raspund si eu ceva. Sau, poate m-am inselat ? 8-) Parca ... asa era
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde tuturicius » 31 Aug 2015, 11:18

Ceau!
Iti trimit cartea lui Malaiu daca o vrei. Eu sunt vesel de felul meu si, glumind, poate nu ai inteles foarte clar ca ti-am dat ok-ul :P
tuturicius

Mesajde mellis » 31 Aug 2015, 17:25

socaciu scrie:Caldura mare "monser"... :)

Ziua buna,
La prima lada aveti doua urdinisuri. Sunt doua familii inauntru sau doua "usi".
Mai aveam o lada cu fund plin - unde aveam barba - fata de restul cu fund AV.
Am schimbat fundul plin cu AV si gata cu barba.
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde modigliani » 01 Sep 2015, 23:52

socaciu scrie:Asa cum am spus mai devreme, iata cateva poze din expozitia mea de pictura ;)

Excelent , colega !

Bine-ai venit .
Imi cer scuze ca nu am salutat mai devreme .... dar abia am picat din delta si am multe de recuperat .
Superba pagina , superba prezentare ! Cat despre expozitie ...... sunt poate cel mai sensibil si impresionat de aceasta .
modigliani

Mesajde paul » 02 Sep 2015, 00:03

Eu chiar intrasem la idei, cum de n-ati schimbat nici un ... pastel, pana acum ?! :?
Mihai ... MULTUMESC PENTRU TOT ! :P
Ruxandra ... MULTUMESC ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 02 Sep 2015, 00:18

socaciu scrie:Nu puteam sa banuiesc ca din Atlantida ar putea veni insusi Modigliani .....

Ba uite ca s-a putut !
Adevarat ca nu prea-s io in trenu' care trebuie ( ca , asa cum stie tot poporu' aista , am doi stupi - femela si mascul - da' cre' ca stupu-i gay , ca nu vrea sa i-o traga lu' asta . Asa ca n-am albine ) , dar daca tot am nimerit p-acilea am strans fo 4000 de interventii balivenistico-tembeloide si fo cateva zeci de prieteni adevarati !
modigliani

Mesajde paul » 02 Sep 2015, 00:21

paul scrie:Ruxandra ... MULTUMESC ! :P

Cu placere Paul, nu m-a lasat inima sa nu insist desi nu prea e genul meu... ;)

Ruxandra,apreciez oamenii care-si calca pe inima, poate si datorita faptului ca eu fac foarte greu, spre deloc, gestul asta :!:
O spun fara cea mai mica urma de ironie !
Sincer, la tine nu m-am asteptat sa-mi simti lipsa ! :)
Ultima oară modificat de paul pe 02 Sep 2015, 00:25, modificat 1 dată în total.
paul

Mesajde modigliani » 02 Sep 2015, 00:25

socaciu scrie:La foc automat... :lol:
Esti OK man ;)

Thx , sis !
modigliani

Mesajde paul » 02 Sep 2015, 00:37

socaciu scrie:De ce nu, Paul, rezist bine la "sicane" sa stii :)
Si in plus, nu-mi place nedreptatea si nici sa vad oameni sinceri atat de tristi... ;)

Stai, stai, stai ... sa ne intelegem !
In speta data n-a fost vorba de nici o nedreptate, de la prima ta postare dupa incident am avut impresia ca ai inteles putin gresit, cred ca nici acum n-ai toate datele problemei,n-a fost vorba de nici o tristete ci doar de-o usoara stare de nervozitate si de-o reactie intempestiva in stilu-mi caracteristic ! Atat !
Dar, ce-o fost, o fost ! Mergem inainte ! :P
paul

Mesajde mellis » 02 Sep 2015, 01:10

Salut,
Eu știam altfel povestea cu zmei...
m-am tot gândit la Paul, sa se fi supărat din cauza etichetei de zmeu?! Interesanta poveste ;)..
Ma tot gândeam cine-i Praslea...
Pana la urma cred ca (zmeul) va lua si merele aurii din ograda (mierea)...prințesa a cucerit-o..
Poveștile nemuritoare românești sunt fascinante.
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde tuturicius » 07 Sep 2015, 20:49

socaciu scrie:....
Asa ca tuciul pe foc si magiunul la fiert :)

Ai calculat continutul proteic? E in limite? :!:
tuturicius

Mesajde tuturicius » 07 Sep 2015, 22:09

ok! Toate problemele se rezolva. Baga-i Apiinvert! Verifici cu densimetrul si numa' bine ii faci si o suprainvertire. Din glucoza si fructoza in urma suprainvertirii o sa-ti iasa zaharoza, plus 28,3% proteina e perfect :lol:
tuturicius

Mesajde tuturicius » 07 Sep 2015, 22:47

Superman mis ziua si noaptea Spiderman! Ii salvez pe toti mai ceva ca Bruce Willis! ;)
tuturicius

Mesajde tuturicius » 07 Sep 2015, 23:08

am primit cartea lui Daniel Popovici. Zilele astea, cand oi avea timp, intre doua salvari, o sa o scanez si ti-oi trimite-o si pe asta.
tuturicius

Mesajde tuturicius » 08 Sep 2015, 08:54

Multzam! Mi se potriveste apicultura.
Nu te-o latrat Doc, cainele meu, daca nu am fost acasa cand ai fost in vizita? El e seful de trib, pt ca am trei caini - Doc e ciobanesc german, Rambo e un shih -tzu si Halloween e un cocker pe care l-am cules de pe strada de Halloween si ca atare asa l-am botezat.
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?