Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Lobby pentru apicultori

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2015, 16:05

Cetateanul obisnuit ofera mai mult statului decat primeste. Cine primeste mai mult, de obicei o face prin lobby. Noi n-avem, si ne costa.

Propun canalizarea energiilor in vederea constituirii unui grup de lobby apicol, cu caracter permanent. Acesta sa sintetizeze problemele/necesitatile noastre si le prezinte periodic, de cateva ori pe an autoritatilor... sau daca vreti, catre functionari cu putere de decizie "agreati" de noi.

Si pasii de urmat in abordarea acestora : legislatie, subventii, practici agricole, dezastre naturale, etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Lobby pentru apicultori

Mesajde ignatov andrei » 31 Aug 2015, 23:37

Propun si eu... sau lasa...
Cristi, cine face centralizarea, cine face selectia si cine prezinta...

Eu mă declar liderul acestui grup. Astept sa mi se alăture doar 3 membri, pe care doar eu ii voi confirma.
Unul face deja parte din grupul de loby (liderul fiind eu, asa cum s-a stabilit), iar acest nou membru este Reformistul!
După completarea grupului (ceilalti doi membri), astept propunerile!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 01 Sep 2015, 11:21

Un principiu vechi de cand lumea zice ca, lasate in voia lor, lucrurile merg din rau in mai rau. De ce adica, sa lasam pe altii sa hotarasca, si noi sa aflam hotararile? Prin acest topic vreau sa indemn odata in plus la unitate. Sa ne conturam un viitor.

Deci: reformistul, Ignatov, simpli apicultori, sefi de asociatie, procesator, orice propunere e buna. Doar sa fie persoane capabile si dispuse sa faca anticamera pentru noi. Genul, l-ai scos pe usa, intra pe fereastra.

Decizia o vom lua astfel incat sa fie in asentimentul majoritatii, adica vom vota la un moment dat.

Eu ma gandeam ca doi insi pe regiune sa fie, unul permanent si altul auxiliar.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Gicuta » 01 Sep 2015, 12:49

Pentru lobby trebuie intai o agenda foarte bine stabilita, o organizare (si organizatie) exemplara si o tinta clara.
Apoi se stabilesc si resursele si sursa acestora :). Aquiesez!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde ignatov andrei » 01 Sep 2015, 14:21

lucky5strike scrie: Genul, l-ai scos pe usa, intra pe fereastra.

Radut, voi asociati-va cum credeti, deveniti o entitate, cu statut si conducere, votati infiintarea acelui grup, stabiliti bugetul necesar, iar eu va fac loby. Nu s-a născut împăratul care sa nu mă primească in audienta si nici nu s-a inventat usa care sa se închidă in fata mea, iar Reformistul e un om cu care poti merge fără frica la orice război.

P.S. Mi se pare ca e doar un foc de paie, fără supărare. Daca incepeti cu sefi, sefuleti si alti reprezentanti care nu au avut tangenta cu politica, actiunea este sortita esecului. I-am spus si lui "nenea sindicalistu", acum doi ani, ca am primit in audienta foarte multe victime (pardon, loby-isti am vrut sa spun)!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 01 Sep 2015, 21:36

Sa fim optimisti. Nu e nici o graba, personal dau 1-2 ani inchegarii acestui grup. Si orice implicare, din partea oricui, genereaza automat un rezultat pozitiv.

In sedintele de la MADR, nu am vazut decat ca... suntem o suma de individualitati. Pare rau, dar nu am vazut viziune de ansamblu, decat reactii de moment (daca sunt), la schimbari de moment aduse de politic: fonduri, lege, pna.

Nu avem o viziune comuna. Unde va fi apicultura in 5 ani. Dar in 10? Care sunt provocarile, cum le facem fata?

Asta sa avem in minte.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 01 Sep 2015, 21:44

Daca nu putem schimba clasa politica, mai buna, mai rea, barem s-o facem discret sa mai lucreze si pentru noi. Nu suntem asa multi, si de asta putem sa obtinem mult mai usor avantaje, daca stim cum sa ne jucam cartile.

Uitati-va atent in jur si veti vedea ca suntem tara exceptiilor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 01 Sep 2015, 22:35

Buna initiativa .
Pe langa presiunea asupra politicului si una asupra cartelului achizitorilor e de salutat .
L5S , respect .
Vezi cine e activ la ''Legislatie'' : Proapi/Kiloz /Ghiara tainuita ...... (daca am pocit numele = scuze )
nae

Mesajde paul » 02 Sep 2015, 11:58

lucky5strike scrie:Cetateanul obisnuit ofera mai mult statului decat primeste. Cine primeste mai mult, de obicei o face prin lobby. Noi n-avem, si ne costa.

Propun canalizarea energiilor in vederea constituirii unui grup de lobby apicol, cu caracter permanent. Acesta sa sintetizeze problemele/necesitatile noastre si le prezinte periodic, de cateva ori pe an autoritatilor... sau daca vreti, catre functionari cu putere de decizie "agreati" de noi.

Si pasii de urmat in abordarea acestora : legislatie, subventii, practici agricole, dezastre naturale, etc.

Dezvolta te rog, mai in concret !
O schita de proiect mi-ar fi foarte utila ca sa inteleg. Stii ca-s mai greu de cap ... ;)
Singurul lucru pe care l-am inteles pana acum este ca Andrei s-a oferit voluntar sa fie ... sef ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian IONITA » 02 Sep 2015, 12:04

lucky5strike scrie:Daca nu putem schimba clasa politica, mai buna, mai rea, barem s-o facem discret sa mai lucreze si pentru noi. Nu suntem asa multi, si de asta putem sa obtinem mult mai usor avantaje, daca stim cum sa ne jucam cartile.

Uitati-va atent in jur si veti vedea ca suntem tara exceptiilor.

aici gresesti de 3 ori:
- nu clasa politica trebuie schimbata ci mentalitatea alegatorilor;
- clasa politica poate fi schimbata, de fapt chiar este in schimbare neintrerupta ... problema este daca schimbarea este facuta in mod constructiv sau nu;
- nu stiu cat de "in jur" ar trebui sa ne uitam, dar in ceea ce priveste politicile agricole suntem destul de "comuni" cu restul "vecinilor".
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cristi arad » 02 Sep 2015, 12:09

ignatov andrei scrie:Propun si eu... sau lasa...
Cristi, cine face centralizarea, cine face selectia si cine prezinta...

Eu mă declar liderul acestui grup. Astept sa mi se alăture doar 3 membri, pe care doar eu ii voi confirma.
Unul face deja parte din grupul de loby (liderul fiind eu, asa cum s-a stabilit), iar acest nou membru este Reformistul!
După completarea grupului (ceilalti doi membri), astept propunerile!

hai sa te sustin si eu; da sa fii un sef blind mai; dar am o intrebare ... care-i rolul ACA atunci??
cristi arad

Mesajde lucky5strike » 05 Sep 2015, 09:31

Va prezint numai 3 situatii in care suntem complet descoperiti:

- pretul mierii a cazut intr-o saptamana de la 12 la 10,5 lei/kg. Asta desi pe toate canalele s-a spus ca productia e cu 30-40% mai mica. Care sa fie jocul?! Achizitorii, o dau stanga dreapta cand ii intrebi...
- in agricultura se fac dosare pe "calamitati" la floare si porumb. Productia nu este compromisa, ci foarte mica. Ca la noi, care am extras floarea cu fereala(daca...) si acum dam zahar de o luna jumatate, in aceleasi conditii de seceta cumplita. Noi de ce n-am avea drept?
- mierea din comert.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 05 Sep 2015, 09:36

Nu ceri, nu ti se da! Nu lupti, nu capeti nimic!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 05 Sep 2015, 09:44

lucky5strike scrie:Cetateanul obisnuit ofera mai mult statului decat primeste. Cine primeste mai mult, de obicei o face prin lobby. Noi n-avem, si ne costa.

Hai sa lamurim un pic termenii !
Lobby inseamna in traducere libera ... trafic de influenta la limita legii care interzice acest lucru, adica eu (stuparul) fiind o persoana influenta pot cere anumite avantaje in schimbul unui serviciu pe care sa-l ofer, serviciu de care partea cealalta are nevoie !!! Adica, lobby-ul presupune ... doi influenti. Nu merge lobby-ul intre unul cu pantalonii carpiti in fund si unul cu Armani ! ;)
Ceea ce propui tu suna mai degraba a ... grup de presiune, care-i cu totul altceva ! De aceea nu mi-a fost foarte clar la ce te referi.Deduc in continuare, in lipsa unor precizari punctuale ca tu te referi la ... grupuri de presiune !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 05 Sep 2015, 17:01

Nu e vorba neaparat de presiune, ci de influentarea deciziilor.

Cand s-a dat o lege/ordonanta/hg, care sa ne vizeze, a exista totdeauna o comisie de lucru. Unde... noi nu prea am avut pe nimeni.

Mai bine sa actionam, decat sa reactionam.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Closcutz » 07 Sep 2015, 09:20

lucky5strike scrie:Va prezint numai 3 situatii in care suntem complet descoperiti:

- pretul mierii a cazut intr-o saptamana de la 12 la 10,5 lei/kg. Asta desi pe toate canalele s-a spus ca productia e cu 30-40% mai mica. Care sa fie jocul?! Achizitorii, o dau stanga dreapta cand ii intrebi...
- in agricultura se fac dosare pe "calamitati" la floare si porumb. Productia nu este compromisa, ci foarte mica. Tot ca la noi, care am extras floarea cu fereala (daca...) si acum dam zahar de o luna jumatate, in aceleasi conditii de seceta cumplita. Noi de ce n-am avea drept?
- mierea din comert.

Asta cu scaderea pretului, desi productia e mica la FlS nu pot s-o inteleg! Nu le dau niciun kg in contextul asta! Sa vanda frunze!
Closcutz

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE