Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 06 Dec 2011, 18:35

danielM:
pupemea a scris:

Poate sunt intrebari de genul: Pentru ce tot posteaza pupemea sau alti colegi tot felul de foto?Ce-i motiveaza ori de ce sunt impinsi sa posteze imagini?
Sper ca prin unele imagini si instantanee sa trezesc dorinta de a continua si de a ramane pe baricade a celor ce intampina probleme si deasemenea poate motiveaza pe cei mai noi in branshe.

Apicultura este un job care nu te duce langa JiJi, dar te ajuta sa traiesti intens si nu te lasa sa cunosti monotonia.

Mergem inainte.

postati in continuare ca sunt foarte bine venite. Cred ca suntem multi care nu zicem nimic dar sa stiti ca nu trece nimic neobservat, si foarte multe lucruri ( pe care le postati Dvs si alti colegi) sunt o adevarata inspiratie pentru multi.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 06 Dec 2011, 18:36

danielM:
apropo, unde mergeti la urmatorul cules? (Sa nu spune-ti ca poate va treziti cu mine concurent )
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 06 Dec 2011, 18:37

ionut vlv:
pupemea a scris:

Poate sunt intrebari de genul: Pentru ce tot posteaza pupemea sau alti colegi tot felul de foto?Ce-i motiveaza ori de ce sunt impinsi sa posteze imagini?
Sper ca prin unele imagini si instantanee sa trezesc dorinta de a continua si de a ramane pe baricade a celor ce intampina probleme si deasemenea poate motiveaza pe cei mai noi in branshe.

Apicultura este un job care nu te duce langa JiJi, dar te ajuta sa traiesti intens si nu te lasa sa cunosti monotonia.

Mergem inainte.

hai cu poze,multe, ca ma uit eu si e de ajuns.cel putin cea cu rasaritul lunii peste fagaras...prin '80 o faceau carpeta in locul rapirii din serai,daca o aveau.dupa mine cea mai frumoasa viata,de dimineata pina seara,de la tinerete pina la batranete.muuuulta sanatate!
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:39

ciocansebi:

Baga Pupemeo poze la maxim...sa mai invatam si noi unele lucruri facute de un profesionist adevarat,nu de la unii care au pretentii de apicultori si care mai mereu is pusi pe hartza si dat sfaturi rele.Sa stii ca nu sunt singurul care citesc cu real interes cursul "vietii de apicultor al lui Pupemea".Tine-o tot asa si asteptam vesti noi.Multe succese si sanatate iti urez.La buna vedere.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:40

Ionut,
in tinerete am facut catzarare.Chiar si in luna de miere am facut un 4b "de preludiu" prin cheile Turzii.Iar dupa doua nopti am picat 12 m. in "Laleaua Neagra"
Iar crestele din poza le stiu ca si ciobanii din zona.
Dar nu mai este timp.Si mare pacat-i.

Acum, mai nou tre' sa caut o rama cu puiet mai buna si mai mandra ca a lui Stefan.Si nu gasesc.Ce ma fac?!? Am glumit.De fapt caut una mai rea si nu gasesc.

DanielM
Anul asta am lungit-o cu salcamul (nu de geaba) si suntem la revenire cu stupii.Mergem la tei la ciucurova.Dar, doar ca sa murdarim si noi ramele.Teiul este si ...toxic pentru albine.Bine, bine aici sunt pareri si pareri.Noi vrem sa "rupem norma " la Floarea Soarelui.
Ia stupii si aseaza-i langa ai mei.Nu ai cum sa ma deranjezi.Nu avem noi albina sa culegem ce ne da tara asta.

Bafta
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:41

ionut vlv:
asa e, mare pacat ca nu mai e timp pentru munte.iubesc muntele de 10 ori mai mult decat marea,dar nu mai e timp si...a cam crescut si" monumentul".in alta ordine de idei,din 2003 nu mai fac teiul.atunci,cand altii veneau in recunoastere la floarea soarelui,eu extrageam 20kg\fam.,am facut trei extratii si am plecat cu stupii asigurati de iarna.pe 16iulie am fost cu stupii inapoi acasa.nu imi venea sa cred,in fata stupilor niciun pic de mortalitate.un an de exceptie.

Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:42

cristian IONITA:

pupemea a scris:

Ionut,
in tinerete am facut catzarare.Chiar si in luna de miere am facut un 4b "de preludiu" prin cheile Turzii.Iar dupa doua nopti am picat 12 m. in "Laleaua Neagra"
Iar crestele din poza le stiu ca si ciobanii din zona.
Dar nu mai este timp.Si mare pacat-i.

Acum, mai nou tre' sa caut o rama cu puiet mai buna si mai mandra ca a lui Stefan.Si nu gasesc.Ce ma fac?!? Am glumit.De fapt caut una mai rea si nu gasesc.

DanielM
Anul asta am lungit-o cu salcamul (nu de geaba) si suntem la revenire cu stupii.Mergem la tei la ciucurova.Dar, doar ca sa murdarim si noi ramele.Teiul este si ...toxic pentru albine.Bine, bine aici sunt pareri si pareri.Noi vrem sa "rupem norma " la Floarea Soarelui.
Ia stupii si aseaza-i langa ai mei.Nu ai cum sa ma deranjezi.Nu avem noi albina sa culegem ce ne da tara asta.

Bafta

hmmm .... da stiu ca tai tara asta in lung si lat

unde (macar ca zona daca nu vrei sa ne spui precis) ai fost la salcam? banuiesc ca mai la vest de Olt
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:42

Salcamul
Am fost la Drobeta,Lipova,Medias,Zlatna.Am extras la ultimele trei
La tei mergem la Ciucurova si apoi la floare in Dobrogea.Floarea soarelui trebuie cautata.Se stie ca in fiecare an se pune in alta parte.Am fost cu stupii in toate zonele din Dobrogea.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:43

Ionut vlv:
domnule pupemea,spuneti ca" rupeti norma "la floarea soarelui,nu dati putin din casa?un pont mic,o idee?ce soi urmariti si daca nu stiti soiul,macar cum arata" floarea "de care va feriti?nu va e frica de seceta ce se anunta pentru S-E tarii?ati fost vreodata pe o cultura semanata cu RIGASOL OR?
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:43

Sincer ,sunt cu vaca in problema soiurilor de floarea soarelui.
Am fost la soiuri de astea ce sunt toate la fel si mari in palarie si am facut minuni.Dar de cele mai multe ori nu am fost multumit.Se pare totusi ca soiurile romaneti sunt cele mai "sincere"

La floarea soarelui este aceasta problema si anume " Propietarii, fermierii sunt nesinceri in informatie.De aici si lipsa unei relatie intre noi si ei.
ca si concluzie, trebuie discutat cu propietarul sau culeasa informatia de la furnizorul de samanta.Pentru Rigasol, anul trecut am primit o informatie ca ar fi foarte buna.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:44

balanescuadrian:
asteptam poze de la floarea soarelui..ceva detalii pe unde ati fost, productii..socoteli.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:44

Uite un trantore.
O sa postez si ceva de la tei.La floare nu am prea facut ca s-a bulit aparatu'
Fişiere ataşate
ok_29053.jpg
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:47

In cort la FS.Caldura si transpiratie.Salopete si bocanci
La ora 17 intra la micul fix o cafea amara-tare si paine cu miere.Incercati.Se poate "rupe "osu-l pana in noapte tarziu.Cofeina + glucoza taie de departe orice energizant
De la stanga la dreapta:
Liviu- "Badea"; Yoyo; eu - "margarina" ; Marius - "gogle" si Oty (pozeaza)

daca vedeti una din moacele de mai jos, inseamna ca in zona sunt 1000 de familii beton.Cautati alt loc.
Fişiere ataşate
ok_29289.jpg
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:48

Alta:
Echipa asta scoate 2500 - 3000kg /zi, in orice conditii.Caldura,ploaie,frig,lipsa de cules,lumina,intuneric,.
Fişiere ataşate
ok_29290.jpg
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:49

costieanuconstantin:
ma gandeam ca la bani care poate iti va iesi, la anu' ,cumperi o rulota cu air conditioned
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 07 Dec 2011, 20:50

pupemea a scris:

In cort la FS.Caldura si transpiratie.Salopete si bocanci
La ora 17 intra la micul fix o cafea amara-tare si paine cu miere.Incercati.Se poate "rupe "osu-l pana in noapte tarziu.Cofeina + glucoza taie de departe orice energizant

Liviu- "Badea"; Yoyo; eu - "margarina" ; Marius - "gogle" si Oty (pozeaza)

frumos si bine de retinut .... cafea tare + paine cu miere

da ... o intrebare ... de ce asa blindati? (salopeta + bocanci)??!!??

aveti albine chiar asa de rele?

eu anul asta am facut 2 extractii la floare (e drept ca numa' din 8 stupi) si la ambele am pus masca numai sa ma apere de soare .... in rest lejereanu ... tricou + sort cu adidasi in picioare (ca in slapi ma urzicau ierburile)
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?