Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”

Mesajde robert gua » 02 Dec 2011, 18:01

Am sunat miercuri la APDRP Bucuresti, mi-au zis sa sun azi.Am sunat azi, nu prea aveau chef de vorba, dar la insistentele mele mi-au raspuns la intrebari.Mi-au spus ca nu trebuia sa fac act de vanzare-cumparare cu tata pe stupi ca reprezinta nu stiu ce ... conflict de interese si nu este eligibil, ca trebuia sa-mi faca act de donatie , sau act cu titlu gratuit.Apoi am sunat la Pitesti unde mi s-a spus ca nu este adevarat,ca e bine cum am facut.Astia sunt oamenii care ar trebui sa ajute agricultura si apicultura romaneasca sa obtina fonduri europene! Sa vedem ce mai urmeaza, ca ma mai astept la astfel de incurcaturi.
robert gua

Mesajde iosca » 02 Dec 2011, 19:24

Roberte, te complici în zadar ! Mergi la primărie şi în baza unei cereri te vor înreg în reg agricol cu nr de stupi (zi-le/arată-le că i-ai cumpărat numa' dacă-ntreabă cineva, da' nu cred) şi cu vatra de stupină în baza actului de proprietate. După asta tre' să-ţi elibereze adeverinţa cu cele înregistrate şi asta-i temelia proiectului. Fă aşa, mergi la asociaţie, DSV, , si apoi la OJCA. Restu' se leagă de la sine. Dacă am dreptate aştept o bere prin poşta :P , dacă nu, să-mi zici adresa ta ca să pun eu berea la poştă :mrgreen:
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde robert gua » 02 Dec 2011, 19:37

Va salut! Eu sunt din Arges, am venit de multe ori cu stupii la Calafat. Daca mai ajung pe acolo, va dau o lada de bere.Eu sunt inregistrat la primarie in reg agr cu vatra si cu stupii,dar problema cred ca e modul de achizitie,dobandire, daca imi vor cere sau nu asta la proiect.
robert gua

Mesajde iosca » 03 Dec 2011, 00:20

Ia adeverinţa de la primărie şi atât. Ţi-am mai zis, asta-i baza (temelia) viitorului proiect. Am glumit cu berea şi cred că ţi-ai dat seama. Rezolvă cu proiectul şi udăm evenimentul la Calafat cand vii la salcam (fiind la mine acasă berea o dau eu.)
Ultima oară modificat de iosca pe 03 Dec 2011, 15:41, modificat 1 dată în total.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde jiji » 03 Dec 2011, 15:39

salut
cei ce au 112 au voie sa achizitioneze cutii prin pna? daca nu au cumparat prin planul de afaceri?
jiji

Mesajde AndreiAno » 07 Dec 2011, 23:15

Care este numarul de familii de albine pentru care se poate obtine finantarea maxima? Dupa calculele mere, ar fi vorba de 172 de familii, dar cineva care teoretic ar fi trebuit sa fie mai informat spunea de 185 de familii, respectiv 28 familii pentru Masura 141 ?!? :?
O alta problema, referitor la criteriul de selectie nr. 3. E adevarat ca se iau 30 de puncte doar daca esti proprietar pe terenul in care e amplasata vatra stupinei? Mie mi se pare o interpretare eronata a acestui criteriu (Solicitantul are în proprietate exploataţia agricola). Exploatatia mea agricola sunt familiile de albine, cred ca se refera la teren doar in cazul culturilor agricole.
Ma insel?
AndreiAno

Mesajde un OM » 07 Dec 2011, 23:29

Trebuie să demonstrezi prin un act că ai cel puţin 5 metri pătraţi de fiecare stup. Să ai şi pentru viitorii stupi cu care vei înmulţi şeptelul. Actul poate fi vanzare-cumpărare sau act de comodat între tine şi propietar pentru o perioada de cel puţin 5 ani.
un OM

Mesajde robert gua » 08 Dec 2011, 00:13

Corect ce zice -un OM -eu maine depun dosarul pe 112, dupa 4 luni de lupta cu birocratia si indolenta celor ce ar trebui sa ne ajute.Ce te invat eu, sa mergi la o firma de consultanta, dai un ban dar nu mai alergi atat cheltuind poate dublu.Ori nu am dat eu de omul potrivit, ca al meu e intr-o ceata deasa.
robert gua

Mesajde robert gua » 08 Dec 2011, 00:19

Mie mi-au spus cei de la apdrp ca 185 familii pentru suma maxima la 112.
robert gua

Mesajde AndreiAno » 08 Dec 2011, 10:47

Problema e ca am vazut destui solicitanti si cu banii luati de firme de consultanta si cu cereri declarate neeligibile, datorita indolentei consultantilor. Si iti si cer banii inainte. Am apelat si eu la consultanta, dar nu pot sa ma culc pe o ureche.

Acum, referitor la numarul de stupi, in ultima varianta a formularului de cerere de finantare, care se autocompleteaza dupa introducerea numarului de familii, daca bagi 172 familii apare automat in dreptul ei 13,072 UDE, iar mai jos VALOAREA SPRIJINULUI DE PRIMA INSTALARE (EUR): 40000.

Lamuriti-ma va rog si pe mine de unde diferenta pana la 185 familii??? Imi scapa ceva?
Am calculat si babeste, pe hartie, si pentru 40000 Euro iti trebuie 13 UDE, asta insemnand 171,05 familii.
AndreiAno

Mesajde arnautu valentin » 08 Dec 2011, 14:49

cred ca pana acum un stup era 0.083 si acum 0.07zeci si ceva
adi1574
arnautu valentin

Mesajde AndreiAno » 08 Dec 2011, 15:06

arnautu valentin scrie:cred ca pana acum un stup era 0.083 si acum 0.07zeci si ceva

Exact, de aici si provine diferenta (0,076). Dar nu are de ce sa fie atat de mare. Pentru ca, daca impartim 13 UDE la 0,076 ne da 171,05 stupi, nu 185.
Sau e nevoie de mai mult de 13 UDE?
AndreiAno

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2011, 15:38

Cand aveti timp si daca doriti cititi ce scrie aici http://www.apdrp.ro/uploads/Docu%20FEAD ... 1_M141.pdf
si o sa va lamuriti
Nu mai bateti toaca ca babele la marginea shantzului vorbind din auzite
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde AndreiAno » 08 Dec 2011, 16:09

proapis13 scrie:Cand aveti timp si daca doriti cititi ce scrie aici http://www.apdrp.ro/uploads/Docu%20FEAD ... 1_M141.pdf
si o sa va lamuriti
Nu mai bateti toaca ca babele la marginea shantzului vorbind din auzite

Foarte transant, proapis13..
Exact acolo am citit si am calculat dupa cifrele de acolo. De ce atunci anumite Oficii judetene ale APDRP pretind 185 familii? Poate ca acolo lucreaza babe care bat toaca si vorbesc din auzite.
AndreiAno

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2011, 16:20

AndreiAno scrie: De ce atunci anumite Oficii judetene ale APDRP pretind 185 familii? Poate ca acolo lucreaza babe care bat toaca si vorbesc din auzite.

De cele mai multe ori si cei ce intreaba si cei ce raspund sunt urechishti :lol:
Aia care intreaba au auzit caaaa.....si aia care raspund stiu caaa....
Stiu pe draku si unii si altii :oops: in loc sa puna mana si sa tasteze, ca informatie e,slava domnului
se lamenteaza unii la altii si-si dau cu presupusul
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde AndreiAno » 08 Dec 2011, 16:31

Nefericirea e ca cei care raspund sunt cam aceeasi care iti si verifica proiectul. Si cand mergi sa te certi cu ei, trebuie sa fii foarte sigur pe argumente si totusi indeajuns de diplomat, pentru ca unii mai sunt si ranchiunosi si incep sa-ti caute nod in papura...
AndreiAno

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA