XXL scrie:salve proapis13
vad ca nu scrie sa fie vizat pe ani anteriori
deci cum este daca anul asta nu am vizat carnetul (nici nu am asha ceva chiar dk sunt intr-o asociatie)
pot sau nu sa decontez in 2012 cutii de stupi?
XXL scrie:salve proapis13
deci cum este daca anul asta nu am vizat carnetul (nici nu am asha ceva chiar dk sunt intr-o asociatie)
kiloz scrie:Cred ca nu vrem sa intelegem :![]()
-"apicultorul să deţină şi să completeze carnetul de stupină document elaborat de forma asociativă şi aprobat de ANSVSA, conform legislaţiei în vigoare, din care să rezulte că familiile de albine sunt supuse controalelor veterinare oficiale, respectiv să aibă viză la rubrica deplasări în pastoral"
- Daca nu faci dovada pastoralului cum vrei sa fie schimbate lazile?
- Masura este pt schimbarea lazilor deteriorate nefunctionale pt pastoral.
- "Pentru a putea deplasa familii de albine, apicultorii au nevoie in primul rând de stupi de calitate, acest element fiind supus unei uzuri excesive datorită acţiunilor de încarcare - descărcare repetate, amplasarii pe teren inadecvat (câteodată umed), manipulărilor repetate ocazionate de extracţia mierii, sau pregătirilor de deplasare. -"
proapis13 scrie:Extras din Planul National Apicol - 2011-2013
Spor la citit
salve![]()
Măsura 4.2 Achiziţionarea de stupi în vederea reformării stupilor uzaţi la deplasarea în pastoral
În vederea obţinerii de producţii mai mari şi deci de eficientizare a activitatii apicole, apicultorii sunt obligati sa deplaseze familiile de albine catre bazine melifere specifice activitate denumită ,,pastoral,, sau transhumanţă). Pentru a putea deplasa familii de albine, apicultorii au nevoie in primul rând de stupi de calitate, acest element fiind supus unei uzuri excesive datorită acţiunilor de încarcare - descărcare repetate, amplasarii pe teren inadecvat (câteodată umed), manipulărilor repetate ocazionate de extracţia mierii, sau pregătirilor de deplasare. Condiţii de eligibilitate:
- apicultorul să fie membru al unei forme asociative legal constituite, de profil;
- apicultorul să aibă pregătire în domeniul apiculturii, confirmată prin atestat sau certificat ori diplomă, conform legislaţiei în vigoare;
- apicultorul achiziţionează stupii numai prin măsurile prevăzute în Programul National Apicol şi nu solicită finanţare şi din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală);
8
- apicultorul să deţină minimum 25 familii de albine din rase omologate în România înregistrate la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti şi în registrul agricol;
- apicultorul să deţină şi să completeze carnetul de stupină document elaborat de forma asociativă şi aprobat de ANSVSA, conform legislaţiei în vigoare, din care să rezulte că familiile de albine sunt supuse controalelor veterinare oficiale, respectiv să aibă viză la rubrica deplasări în pastoral;
- stupii să fie confecţionaţi conform standardelor româneşti, respectiv STAS-urilor în vigoare.
- stupii să fie achiziţionaţi de la producători autorizaţi, persoane fizice autorizate sau persoane juridice
Cheltuieli eligibile:
- preţul/costul fără TVA pentru achiziţia de stupi.
viorel55 scrie: 2 - INSTIINTARE (o adresa pe care apicultorul o depune la primaria pe teritoriul caruia isi amplaseaza stupina in pastoral si prin care isi anunta prezenta, pentru a putea fi anuntat in caz de stropiri cu substante chimice)
.
stelamaris12 scrie:XXL scrie:salve proapis13
Trebuie sa fii membru intr o forma asociativa cu un an anterior accesarii,deci trebuie vizate carnetele,trebuie sa faci dovada ca ai facut pastoral in 2011 pt a accesa PNA pe 2012.
XXL scrie:stelamaris12 scrie:XXL scrie:salve proapis13
Trebuie sa fii membru intr o forma asociativa cu un an anterior accesarii,deci trebuie vizate carnetele,trebuie sa faci dovada ca ai facut pastoral in 2011 pt a accesa PNA pe 2012.
e greu al naibi...unde scrie treaba asta? eu nu am gasit nicaieri sa scrie ceva de anii anteriori scrie decat sa ai documentele nu si pe ce an;
,,apicultorul să deţină şi să completeze carnetul de stupină document elaborat de forma asociativă şi aprobat de ANSVSA, conform legislaţiei în vigoare, din care să rezulte că familiile de albine sunt supuse controalelor veterinare oficiale, respectiv să aibă viză la rubrica deplasări în pastoral;
,,apicultorul să fie membru al unei forme asociative legal constituite, de profil,,
nicaieri nu am gasit sa scrie de anii anteriori adica daca aplic in 2012 nu trebuie sa aduc documentele pe 2012
valter scrie:Si uite cum legislatia privind stuparitul nomad incepe sa se aplice.
Cine anunta Consiliul local pe raza caruia deplaseaza stupina...are parte de stampila pe ordinul de deplasare,
XXL scrie:...nicaieri nu am gasit sa scrie de anii anteriori adica daca aplic in 2012 nu trebuie sa aduc documentele pe 2012
Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori