Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde mellis » 13 Sep 2015, 00:41

Facem ceva cu acest topic?
Am trimis petitia la cunoscuti sa o semneze - cam putine semnaturi.
V-a amortit frigul venit peste noapte?
Sus pe metereze...
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde viorel55 » 14 Sep 2015, 09:22

In aceasta dimineata PROTV a difuzat un reportaj cu privire la depopularile din vara : http://stirileprotv.ro/stiri/social/de- ... le-ue.html
viorel55

Mesajde mellis » 14 Sep 2015, 10:04

ghitacusman scrie:
mellis scrie:Am trimis petitia la cunoscuti sa o semneze - cam putine semnaturi.
Sanatate.

.................n-are logica constatarea ? :lol:

Salutari,
Putine semnaturi in general - erau aproximativ 1000 (si ceva).
Am facut un email frumos cu film, poveste din spate, cativa au semnat - dar putini.
Problema mare - oamenii nu au incredere in petitii de genul acesta - dar numarul semnaturilor chiar conteaza.

Va rog sa semnati daca nu ati facut-o pana acum.
http://www.petitieonline.com/cerem_madr_sa_opreasca_otravirea_albinelor_cu_neonicotinoide?utm_source=ROMAPIS_07_Nov_1&utm_campaign=e7054c8634-Petitie+MADR+ian+2015&utm_medium=email&utm_term=0_ebd371ffa5-e7054c8634-343391893
Sanatate..
mellis

Mesajde Ion_P » 15 Sep 2015, 08:23

Salut in primul rand initiativa Apis Romania. Tardiva, dar a insemnat ceva legat de tratamentul care s-a facut in 2015.
Acum se introduce in sol samanta de rapita tratata cu aceleasi otravuri si la anul vom ramane din nou fara albina. Eu unul cu vreo 300 de familii, nu ma mai duc la rapita.
Am riscat destul si nu vreau sa raman din nou fara albine. Ca sa vedeti cu totii ca se pregateste din nou aceeasi hora, va dau un citat din Lumea Satului, sub rubrica “Ofticari” s-a publicat urmatorul pamflet chipurile, a unui mare priceput Gheorghe Socotitorul. (
Vi-l citez: “Neonicotinoidele. Ca-n gara. Daca iarna a fi blanda, goangele navali-vor peste coltu grauntelor cu pohte de gamani, inainte sa inceapa albina a borteli pamanatul. Cum? Albina nu rama? Si atunci de ce prohibira beii de Western Hight Gate hapurile cu neotiutiun? Stie ei ca albina n-are dinti si nu poate a rontai radacini, tulpine si frunze, desi poate pohteste? Da`de la noi le spuse cineva chestia asta? Or ne fu rusine de rusinea lor? Io (pe persoana fizica cum ar veni) crez ca n-avuram sange in instalatie, asa ca, draga, semanatorule, sa-ti iei sama si sa socotesti doua poale de graunte pentru fiecare semanat, daca vrei sa culegi batar o tarna de papusoi. ”
In general, m-am obisnuit cu articolele comandate de marile concerne si care folosesc pamantul nostru pentru testarea diferitelor otravuri, cu surle si trambite si bineinteles finanteaza aceasta publicatie.
Ministerul Agriculturii tace si tavalugul vine. Ce ii intereseaza pe boierii nostri ca mor acolo niste albine? Acelasi interes 0 (zero) , daca se poate si taiat in patru. Portavocea marilor interesati ( trusturile ce ne vand vise) sunt aceasta revista precum si emisiunile TV sau radio, care prezinta avantajele benefice utilizarii pesticidelor, insecticidelor, fungicidelor, chipurile de ultima generatie, dar care in ultimii 4 ani ne-au facut pagube la albine.
Mai rau este ca albina a ajuns si subiect de pamflet, apreciindu-se pe un limbaj, pe care doar un lingvist de inalta clasa il poate depista, in ce regiune este folosit sau poate intr-adevar, avem de-a face cu un mutant regional.
Dupa cum o sa vedeti, acest pamfletar, “baiat de baiat”, se leaga de albinuta noastra si respectiv de felul cum neonicotinoidele se preiau din samanta otravita adusa de afara cu eforturi. Chipurile, sora albina, poate accesa direct la radacina plantelor aceste otravuri, prin transformarea in barza sau in harciog. I-am facut si noi acestui copilas “zburdalnic” ( in principiu un blocar) , tot un pamflet:
PAMFLET
Este unul cam din “coarda”,
Se hraneste doar din “barda”.
A facut zau si-o “mutare”,
Ca albina-i “ciocanitoare”.
Ce nu stie baietelul, este simplu,
Navigatia lui “NEO” se cam face la “siroi”.
Iar banutii din gunoi sunt tot pentru “gunoi”

Cu asemenea bani nu se poate construi nici macar un gard, ca se sprijina noaptea un betiv de el, si cade cu tot cu gardul si il platesti de bun.
Ion_P

Mesajde mellis » 18 Sep 2015, 16:26

Da semn daca semeni - sa te tin de umeri..
vreau sa stiu daca e prea tarziu sa schimbam ceva sau sa o lasam asa..
Cand noi vrem pamant ei vor aur dar n-aud ca noi vrem in cer ei raman pe pamant...
In goana dupa aur - ati trezit un balaur..

mellis

Mesajde emil_adrian » 19 Sep 2015, 15:54

Salutare, anul asta am avut depopulari la toate familiile de albine de productie in judetul Teleorman la florea soarelui. Mi se pare inacceptabil faptul ca ICDA nu face demersuri concrete pentru informarea populatiei si pentru a face recomandari la guvern pentru stoparea fenomenullui.
emil_adrian

Mesajde nae » 19 Sep 2015, 16:44

emil_adrian scrie: Mi se pare inacceptabil faptul ca ICDA nu face demersuri concrete pentru informarea populatiei si pentru a face recomandari la guvern pentru stoparea fenomenullui.

Serios !?, jura-te !
Tu tratezi stupul ?, ii spui si cumparatorului de miere cat antibiotic/amitraz ai in ramele negre de pe vremea lu ' bunicu , sau n-ai ?
Bine , te informez eu ca s-a prelungit inca un an neonicotinoidele (ptiu !... am scris pe litere :( ) = sa nu mai mergi la rapita si FS , te-am anuntat !
Fac pariu ca la primavara ''uiti'' .
Te-a rugat agricultorul sa mergi acolo ; el n-are copii/amanta /masina = doar tu !?
In TR ai fost la Dragnea = el e Guvernul sau nu.. inca :lol:
Nasol .
nae

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2015, 18:06

emil_adrian scrie:Salutare, anul asta am avut depopulari la toate familiile de albine de productie in judetul Teleorman la florea soarelui. Mi se pare inacceptabil faptul ca ICDA nu face demersuri concrete pentru informarea populatiei si pentru a face recomandari la guvern pentru stoparea fenomenullui.

Tu ai auzit de Porumboiu?!?
Trei sferturi din tarlalele din jurul satului sunt exploatate de firmele sale!
Foloseste numai seminte tratate!
La nicio stupina nu s-au inregistrat depopulari.

De tarlalele din Lunca Siretului, ai auzit?!?

Ei bine, au fost apicultori inconjurati de FS si nu au avut mortalitati.
ignatov andrei

Mesajde emil_adrian » 21 Sep 2015, 17:30

@Nae nu vand miere si nu fac pastoral, stupina este in curte. Stiam si eu ca neonicotinoidele vor fi in continuare folosite, insa astept explicatia stiintifica de oamenii platiti sa faca asta - si anume de ce anul asta a aparut mortalitatea asta. In rest nu gasesc nici o logica in comentariul tau pt ca mi-ai citat postarea.

@Ignatov Andrei, de asemenea, mi-ai citat postarea, care e legatura cu ce am afirmat eu? Trebuia sa deduc ceva prin faptul ca porumboiu isi trateaza semintele si acolo nu au fost mortalitati? Pe mine chiar nu ma intereseaza daca exista sau nu la plantatia lui porumboiu, pe mine ma intereseaza de ce au aparut mortalitatile la nivel national si ce este de fapt acum in pamantul romanesc pentru ca nimeni nu face analize, toti fac presupuneri iar pe pagina ICDA spun ca la nu stiu ce laborator nu le functioneaza instrumentele.
emil_adrian

Mesajde ignatov andrei » 21 Sep 2015, 18:21

emil_adrian scrie:@Nae nu vand miere si nu fac pastoral, stupina este in curte. Stiam si eu ca neonicotinoidele vor fi in continuare folosite, insa astept explicatia stiintifica de oamenii platiti sa faca asta - si anume de ce anul asta a aparut mortalitatea asta. In rest nu gasesc nici o logica in comentariul tau pt ca mi-ai citat postarea.

@Ignatov Andrei, de asemenea, mi-ai citat postarea, care e legatura cu ce am afirmat eu? Trebuia sa deduc ceva prin faptul ca porumboiu isi trateaza semintele si acolo nu au fost mortalitati? Pe mine chiar nu ma intereseaza daca exista sau nu la plantatia lui porumboiu, pe mine ma intereseaza de ce au aparut mortalitatile la nivel national si ce este de fapt acum in pamantul romanesc pentru ca nimeni nu face analize, toti fac presupuneri iar pe pagina ICDA spun ca la nu stiu ce laborator nu le functioneaza instrumentele.

Tu, in loc sa te bucuri ca "din prima" ai si fost bagat in seama, sari de fund in sus in conditiile in care nu ai dreptate! :lol:
ignatov andrei

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2015, 20:16

Insecticide pe baza de neonicotinoide
https://www.youtube.com/watch?v=CLuX5TjRDdg ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2015, 20:23

Publicat pe 06 septembrie 2,015

Centrul de Ecologie si Hidrologie (CEH) întreprinde cercetări pentru a cuantifica impactul asupra albinelor de două tratamente comerciale sămânță neonicotinoide în culturile cultivate comercial de rapiță ("clotianidin" Bayer CropScience și "Thiamethoxam" Syngenta).

A, experiment teren pan-european a fost proiectat și va fi livrat în timpul 2014-2015. Rezultatele vor oferi factorilor de decizie politică și autoritățile de reglementare cu dovezi independente, de înaltă calitate științifică privind efectele neonicotinoide (NNI) pe albinelor și de a ajuta pentru a informa deciziile lor.

Cercetatorii CEH au proiectat, și sunt supravegherea, livrarea acestui studiu. Lucrarea se aliniază cu NERC și scopul științific CEH lui de monitorizare a impactului acțiunilor umane asupra mediului.

https://www.youtube.com/watch?v=Hnu_9NIUWLQ ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2015, 20:33

BBC Countryfile Neonicotinoids

https://www.youtube.com/watch?v=WaXxT_U8ujM ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2015, 20:46

Protestatarii din San Francisco s-au alăturat zeci de mii de oameni din întreaga lume până în martie împotriva Monsanto. Ei au cerut pentru gigantul biotehnologiei pentru a opri vânzarea OMG și pesticide care dăunează albine și alte polenizatori. Deși Monsanto nu face neonicotinoide, o clasă de pesticide larg acuzat de albine masă mor-off-uri, este in prezent in discutii de a dobândi Syngenta-un important producător de neonicotinoide-pentru 45 miliarde $. În cazul în care vânzarea trece prin, Monsanto va controla o treime din piața semințelor din lume.
https://www.youtube.com/watch?v=z-wXgBt9dRg ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 21 Sep 2015, 20:49

Studiul arată că 70% din probele de miere colectate în Massachusetts conțin cel puțin un neonicotinoid,
https://www.youtube.com/watch?v=SpQi1ZWv1Gw ;)
peterneamt

Mesajde nae » 21 Sep 2015, 20:56

emil_adrian scrie:@Nae nu vand miere si nu fac pastoral, stupina este in curte. Stiam si eu ca neonicotinoidele vor fi in continuare folosite, insa astept explicatia stiintifica de oamenii platiti sa faca asta - si anume de ce anul asta a aparut mortalitatea asta. In rest nu gasesc nici o logica in comentariul tau pt ca mi-ai citat postarea.

SCUZE .
Ai dreptate sa te superi .
E mult de vorbit ...; ACA e .. niste neni , agricultorul trebuie sa traiasca si el ;) si NOI stam cu destu-n ''manusa'' si guvernul e :D Dragnea -agricultorul .
Daca ma chemi la un PROTEST in Bucuresti , DA , ma bag ...
Eu am avut MORTALITATE la munte :shock: , e de prisos sa spun ca n-a stropit nimeni .
Sunt convins ca otrava nu-i buna pt ele sau noi ; anul trecut n-au folosit , dar acum 3 ani !?
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE