Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupi furati de langa Timisoara

Mesajde sorin_s » 14 Sep 2015, 21:56

lucky5strike scrie:Ce frumoasa si senina ar fi apicultura daca ne-am respecta unii altora bunurile. Pune o poza cu o lada cat mai clar. Stupii ar trebui paziti, nu neaparat nonstop, dar macar 5 din 7.

Era bun sa ai dichis la lada, sa se trezeasca aia cu ceva albina pe cap. :idea:

Din pacate nu poti sta nonstop langa ei dar am fost zilnic la ei si ziua si noaptea .
Cand m-au facut ploase si nu am mai intrat si noaptea ca era noroi serios.
Ultima oară modificat de sorin_s pe 14 Sep 2015, 22:12, modificat 1 dată în total.
sorin_s

Mesajde sorin_s » 14 Sep 2015, 22:08

Ca sa o scurtam cu carcoteala eram prezent la stupi de doua ori pe zi o data ziua si noaptea dadeam ture la diferite ore .
Stupi stau acolo deoarece in curand ajunge Apdrp-ul in control si am vrut sa evit anumite spagi ce se cer.
sorin_s

Mesajde cristian bh » 14 Sep 2015, 22:18

sorin_s scrie:Ca sa o scurtam cu carcoteala eram prezent la stupi de doua ori pe zi o data ziua si noaptea dadeam ture la diferite ore .
Stupi stau acolo deoarece in curand ajunge Apdrp-ul in control si am vrut sa evit anumite spagi ce se cer.

Ma rog,...de ce sa dai spaga? :shock:
astia cu controlul is vinovati!,...ca mai merg si la altii! ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Dragos2006 » 14 Sep 2015, 22:36

Ce ghinion ! sa-ti fure stupii chiar inaintea controlului si mai era si noroi la greu ...cum or fi reusit saracii hoti sa-i care ? nici o urma de cauciuc ?

PS, Parca APDRP-ul face controlul in vatra declarata la inceput ... iar asta cu spaga e bomboana pe coliva !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nicus » 14 Sep 2015, 22:43

Dragule, imi pare rau ca ai patit aceasta paguba, sunt sigur ca nimeni de aici nu s a bucurat.
Ceea ce nu te omoara te intareste fiindca putea fi mult mai rau. (probabil erau in trecere)
Imi pare insa bine ca ti ai facut curaj sa scrii pe forum, te mai asteptam sa scrii si din experienta apicola.

Invata ne si pe noi, cei care nu am patit asa ceva: Ce anume ai invatat tu din aceasta intamplare?
Speram totodata, sa ii gasesti! (poze mai detaliate sau alte particularitati ar ajuta)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde lucky5strike » 14 Sep 2015, 22:48

Sa lasam amaraciunea, cumpara zece familii si completeaza-ti efectivul, ca aia vin in control pentru conformitatea proiectului, nu pentru inchipuieli... sunt bine platiti si la fel isi si fac treaba.

Vezi sa-ti treaca proiectul, apoi ai timp sa iei urma albinutelor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 14 Sep 2015, 22:50

sorin_s scrie:Ca sa o scurtam cu carcoteala eram prezent la stupi de doua ori pe zi o data ziua si noaptea dadeam ture la diferite ore .

haoleu,ce perla!
ma prietene,ce vrei tu?
sa ti-i gasim?
auzi tu,dadea pe la ei la ore diferite,era in vizita!
ai hartie de pastoral stampilata de primarie?
MIHAI BALS

Mesajde sorin_s » 14 Sep 2015, 22:58

Dragos2006 scrie:Ce ghinion ! sa-ti fure stupii chiar inaintea controlului si mai era si noroi la greu ...cum or fi reusit saracii hoti sa-i care ? nici o urma de cauciuc ?

PS, Parca APDRP-ul face controlul in vatra declarata la inceput ... iar asta cu spaga e bomboana pe coliva !

Vezi ca sti is in pastoral inca.
sorin_s

Mesajde cristian bh » 14 Sep 2015, 23:07

sorin_s scrie:
Vezi ca sti is in pastoral inca.

la ce?
daca nu-i cumva secret, ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde italianu » 15 Sep 2015, 08:59

mausica scrie:
italianu scrie:Nu ride numai unu care n-a patit-o!
Cei carora le-au fost furati ,......

Nu cred ca rade nimeni.E absurd sa razi de necazul altuia,patit sau nepatit.Insa nu e clar ca nu ai ce lasa la noi in tara stupi nepaziti ??
Poate are noroc si ii mai gaseste pe undeva(slabe sanse),daca nu sigur nu mai ii lasa insirati in camp fara paza.

Acum io nu denigrez Romania,dar am stupii(aici in Italia ) cca150 buc. la 100 km de casa(locuinta),restul sint la 2km , 5 km si respectiv 15 km. Stiti cine-i pazeste? Dumnezeu de sus!
O sa mai pun niste poze pe ...acolo pe unde-am mai pus!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde mausica » 15 Sep 2015, 09:30

Pai nici nu comparam Ro cu IT !!!!Asta e clar.
De fapt in oricare tara civilizata cred ca ai putea sa ii lasi cum faci tu fara sa apara surprize,dar uite ca aici treaba sta altfel.
Acuma cu invaziile astea de refugiati(sau asa zisi refugiati)vor aparea si pe acolo probleme.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde yulian » 15 Sep 2015, 09:40

mausica scrie:Acuma cu invaziile astea de refugiati(sau asa zisi refugiati)vor aparea si pe acolo probleme.

Crezi tu ca sirienii aia is apicultori deghizati?? :lol: :lol: :lol:
yulian

Mesajde almasel » 15 Sep 2015, 10:01

In vara am fost in concediu in Grecia (al 2-lea brat din Halkidiki). Nu exagerez daca spun ca atatia stupi ca acolo nu am vazut de mult. Am cutreierat bratul aproape zilnic la orele amiezii, cand nu mergeam ls plaja din cauza caldurii.
Stupii sunt asezati cam peste tot: in curti, livezi de maslini, pe marginea drumului sau in parcari. In parcari sau pe marginea drumului... nu mi-a venit sa cred! Stupul pus direct pe jos, cu fata spre tufe(nu spre sosea)... nu deranjeaza pe nimeni.
Apoi am aflat ca in zona este una dintre cele mai mari fabrici de imbuteliere a mierii.
Pe marginea drumurilor (in localitati) sunt niste mici "magazine" cu produse apicole.
Am vorbit cu o tanti de acolo; impreuna cu familia are o stupina de 1400 familii de albine. Lucreaza ea si sotul + 5 angajati temporari.
Am intrebat daca stupii de pe marginea drumului sunt in siguranta; mi-a spus ca de stupi nu este nimeni interesat...
almasel

Mesajde irina » 15 Sep 2015, 10:03

S-au furat stupi si cand proprietarul dormea la cativa metri de ei;noi trebuie sa stam cu pusca in mana sau sa ne ingradim proprietatea cu betoane si lanturi;si nici asa nu ai nicio siguranta ca intelege tot omu’;e greu si suntem tare departe,din pacate.
irina

Mesajde andrei_calinescu » 15 Sep 2015, 11:08

Hopa, au inceput controalele pe proiecte.
Cred ca i-a furat un fondist ramas fara familii.
In ultimele saptamani, am primit cateva telefoane de la clienti pentru roi. Cine dracu sa cumpere roi la vremea asta, daca nu fondisti disperati?(i-am intrebat pe cativa si au confirmat) - cumpara roii sa-i sparga si sa iasa lazile la numar.
Astia de ti-au furat stupii, nu mai aveau gologani si au dat iama in camp...ghinion pentru tine.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 15 Sep 2015, 11:10

italianu scrie:
mausica scrie:
italianu scrie:Nu ride numai unu care n-a patit-o!
Cei carora le-au fost furati ,......

Nu cred ca rade nimeni.E absurd sa razi de necazul altuia,patit sau nepatit.Insa nu e clar ca nu ai ce lasa la noi in tara stupi nepaziti ??
Poate are noroc si ii mai gaseste pe undeva(slabe sanse),daca nu sigur nu mai ii lasa insirati in camp fara paza.

Acum io nu denigrez Romania,dar am stupii(aici in Italia ) cca150 buc. la 100 km de casa(locuinta),restul sint la 2km , 5 km si respectiv 15 km. Stiti cine-i pazeste? Dumnezeu de sus!
O sa mai pun niste poze pe ...acolo pe unde-am mai pus!

Italiene, Italia ca si alte multe locuri straine , sunt pe o alta planeta. Nu are sens sa discutam.
Nu e nici o denigrare ceea ce spui tu, e o constatare ale unor lucruri care merg intr-un sens normal.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE