nae scrie:nae scrie:BK e in fruntea lantului troficde ce sa vrei sa schimbi rolls royce cu BMW si la LIBER
?
Exceptand pretul si ''dilutia'' >F2... la liber ,ce nemultumeste la BK ?
Tuturicius, intrebari se pun dar esti ocupat si respect ESTE ...
Stiu teorema celor 3 perpendiculare , pot sa invat si un copil s-o vada = merit respectul tau ?
Poti,pe intelesul meu, sa raspunzi la intrebarile mele ?, sa revenim la topic .
Daniel Popovici scrie:Din cate am auzit si din primele impresii...Acum vreau si o comparatie intre Carnica si Buckfast.
Personal am in plan testarea in paralel a unor F0 de Carnica si Buckfast + Bk imperechiate liber cu trantori de Carnica/Banatica + Carnica imperechiate liber + Bk imperechiate liber in stupina cu Bk.
Idem o ameliorare a rasei locale in F1 si F2 prin hibridare cu Bk.
Pe de alta parte am auzit de degenerari ale hibrizilor Bk x albina locala in generatiile F2-F3. Lucrul ar fi explicabil prin diferentele foarte mari de origine geografica.
comi scrie:Sic transit gloria mundi!
mellis scrie:comi scrie:Sic transit gloria mundi!
Traducerea: Așa a traznit-o pe Gloria la munte..
La pomul lăudat nu se merge fara plasa ( de cunoștințe), de arătat este model, dar cum se tine in frâu?
Sănătate..
mellis scrie:La pomul lăudat nu se merge fara plasa ( de cunoștințe), de arătat este model, dar cum se tine in frâu?
Sănătate..
eduard.rotaru scrie:La teorie ce ne mai pricepem...m-am cam saturat de teorii si carti scrise asa in amorul artei....postam un link, punem citate, dar nimeni nu vine sa arate fapte concrete....ne pierdem in teorii interminabile care nu fac altceva decat sa dezinformeze ....Bravo!!!
Dintre toti teoriticienii astia ca sa nu zic "forum-isti" nu am vazut unul sa vina cu ceva concret...sa arate fapte...si nu doar asa un an sau doi...sa vad si eu o consecventa ....la hartii au inceput sa se priceapa toti iar cand te duci sa vezi macar un butoi cu miere sau ceva colonii care sa ajunga cel putin la nivelul unei productii decente o dau in diverse....
Spor la povestit in continuare!
tuturicius scrie:...
...Pe de alta parte am auzit de degenerari ale hibrizilor Bk x albina locala in generatiile F2-F3.....
a se citi: Pe de alta parte am auzit de degenerari ale hibrizilor ( Bk x albina locala ) in generatiile F2-F3.
...
cristi_vidican scrie:... omul a cumpărat roi cu BK. Nu face roi de la el, ci preferă să cumpere.
Anul acesta la FS a făcut de 3 ori cât am făcut eu.
L-am întrebat ce părere are de BK? Mi-a zis: de BK nu mă las.
....
Daniel Popovici scrie:Pana atunci va aminesc ca avem un roman crescator si ameliorator de Buckfast cu genetica de elita europeana.....
tuturicius scrie:Daniel Popovici scrie:Pana atunci va aminesc ca avem un roman crescator si ameliorator de Buckfast cu genetica de elita europeana.....
Am observat si eu ca avem un roman listat in catalogul acela. Cum ajungi sa fi listat in acel catalog? Ce conditii trebuie sa indeplinesti? Sau, altfel spus, ce garantii ofera faptul ca un crescator de matci este listat acolo?
cristi_vidican scrie:Să avem astfel de oameni în toate zonele,(Corect) să mergem fiecare cu materialul dorit și să ni-l perpetuăm,(nemaipomenit) dorându-ne în cot de ce (rasă) are vecinul.
Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori