Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Buckfast

Mesajde cristi_vidican » 18 Sep 2015, 22:03

Dragos2006 scrie:Hai sa va spun una dreapta si corecta . Am ani de apicultura cat nu au altii de viata de pe acest forum . Am mers mereu pe regina noastra ca doar sunt roman . Pana anul acesta cand am simtit nevoia sa mai schimb putin ”sangele” in prisaca . Am apelat ca un tanar de 22 de ani de la care am cumparat 30 de regine trase dintr-o BK . La inceput nu prea am dat importanta la acest fapt dar dupa o vizita facuta zilele trecute prin stupina chiar imi plac respectivele curve, Astept sa treaca testul iernii sa-mi fac o impresie completa.

Asta e de pus în ramă: Dragoș Gavrilă se convertește la Buckfast!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 18 Sep 2015, 22:06

ignatov andrei scrie:
cristi_vidican scrie:Să avem astfel de oameni în toate zonele,(Corect) să mergem fiecare cu materialul dorit și să ni-l perpetuăm,(nemaipomenit) dorându-ne în cot de ce (rasă) are vecinul.

Uraaaaa! Uraaaa! Aplauze prelungite!
Se scandeaza:
Vidican si tot poporul
Construieste viitorul!!!!

Stima noastra si mandria,
Vidican in Romania!!!!

N-ai înțeles nimic din ce am zis.
Ideea era ca eu (nu eu, Vidican), ca și crescător de regine pot crește regine fără să fiu influențat de ce are vecinul.
Ideea era ca eu să nu fiu afectat de vecin, nu el de mine. Oricum e am ceva bun, așa că dinspre mine spre el va fi bine.

Sunt măgulit. Ești primul om care-mi dedică o poezie.
Seamănă a Vadim. Are urmași de seamă
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 18 Sep 2015, 22:07

NU ca ma convertesc dar vorba aia : frate ,frate , brînza este pe bani !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristi_vidican » 18 Sep 2015, 22:12

Dragos2006 scrie:NU ca ma convertesc dar vorba aia : frate ,frate , brînza este pe bani !

ai grijă pe ce treci, că ai mulți ucenici.
și dacă tu sari, sar și ei.

Vezi că eu încă n-am sărit către BK, chiar dacă l-am avut prin stupină. Nu e uniform (ce am avut eu)
Se poate vira către BK doar dacă ai un furnizor bun de material F0 sau să-ți permiți să cumperi F1.
cristi_vidican

Mesajde Bambucha » 18 Sep 2015, 22:17

teinegru64 scrie:
Bambucha scrie:Din experienta proprie afirm in continuare acest lucru! Peste 80 % din masa de stupari romani nu stiu cu ce se mananca cresterea matcilor.
Respectele mele!

Tot in experienta proprie...80%din stuparii romani extrag tona de miere.Restul au vecini... daci.

Fiindca m-ati citat, si mergem bine pe aratura visavis de subiect, cati din astia reusesc sa-si plateasca facturile? ;)

Mi-ar place sa lucrez cu o carpatina selectionata serios cu istoric de zeci de ani, transparent si serios, cu rezultate, adaptata la ziua de azi, la schimbarile climatice din ultimile zeci de ani, cu agrochimia de rigoare si defrisarile salbatice ce au avut loc.
De 5 ani de cand cumpar de la icda tot sperand ceva ceva, una nu a facut cu ochiul... Ca sa nu spun ca nici macar la crestere nu au standard (10-15 % sunt schimbate linistit dupa o luna - absolut inacceptabil). Institutul nostru national, ce ar trebui sa fie etalon.

Fiecare isi duce crucea, si la un un moment dat isi alege drumul.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde ionel07196555 » 18 Sep 2015, 22:44

Dragos2006 scrie:NU ca ma convertesc dar vorba aia : frate ,frate , brînza este pe bani !

Sa ne miscam noi cei mai in virsta mai repede sau stuparu de o viata sa plafonat ?
Ce usor e sa dai cu bita in balta.
Multe din astea ramin asa e mai usor sa lucrezi cu materialu clientului .
Fişiere ataşate
2.jpg
Sa ne aducem aminte
ionel07196555

Mesajde mellis » 18 Sep 2015, 22:49

Romanul apicultor trebuie sa facă de toate...
De ce trebuie sa cresc mâtci când sunt profesioniști care fac asta.
Pot tine mâtci locale donatoare de puiet ( daca este nevoie), si cumpăra la 2 sau chiar 3 ani matca selectata.
Am matca in anul 3, pe ME, fruntașa la producție.
Eu unul nu am timp sa selectez, ma mulțumesc sa cumpăr - si am găsit si sursa buna..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nae » 18 Sep 2015, 22:54

ionel07196555 scrie:Sa ne miscam noi cei mai in virsta mai repede sau stuparu de o viata sa plafonat ?

Colega , de BK zici ceva ?, ca asta ma intereseaza .
nae

Mesajde ionel07196555 » 18 Sep 2015, 23:01

nae scrie:
ionel07196555 scrie:Sa ne miscam noi cei mai in virsta mai repede sau stuparu de o viata sa plafonat ?

Colega , de BK zici ceva ?, ca asta ma intereseaza .

Eu sint multumit de BK dupa 2 sezoane.
F0 si restu de la mine.
nu vind
Nu am toata stupina pe BK dar pot sa zic ca Bk e o treapta mai sus decit tot ce am cumparat si am primit de la prieteni ne inperecheate .
ionel07196555

Mesajde nae » 18 Sep 2015, 23:11

Bun .
Rasa'' calda '' da populatii mari dar si CONSUMA , cum sunt rezervele dupa FS ?
'14-'15 n-au fost ierni grele , sanatate si bafta ; pt F5-10 nu-i bai cu iarna dar F0 :roll:
nae

Mesajde Dragos2006 » 18 Sep 2015, 23:20

atentie , multe ciori vopsite se vand drept BK !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde ionel07196555 » 18 Sep 2015, 23:24

Ce ma nemultumeste dupa 3 erni :
nu raspunde la cnfort. [[[ am adapost + incalzire ]]]]
Foarte greu acceptarea de regine BK .sint schimbate si daca au 4 rame tabla de puet in scurt timp dupa fecundare .
ionel07196555

Mesajde Trantorul@ » 19 Sep 2015, 00:07

:lol: :lol: :lol:

Cand or fii si in Romania stupine statioanare de 30-40 familii pe un areal de 3-5 km patrati si or fii si culesuri de cate 1 -1,5 luni flux continuu putem vorbi de ......... cu siguranta voi cumpara si eu ceva F0 daca cumva se vor intruni conditiile de mai inainte .... :lol: :lol:

La proastele astea ce le am io si consuma si culeg mai putin anu asta dupa salcam pana acu le-o lipsit vreo 4-5 tone de nectar /zahar doar pentru o dezvoltare normala fara nici o extractie , am bagat aproximativ 700 kg de zahar in niste nuclee devenite roi ( nu multe vo 30 numa unele or primit mai mult altele mai putin ) si mai trebuia macar 1 t doar in ele da na inca nu am fabrica de zahar .... daca aveam altceva erau lazile goale de mult ...

Iulie / August / Septembrie aproape gata si nectar aproape inexistent ....

Aia cu cercuri restranse e asa trasa de par ....

Sunt persoane care urmaresc COMERCIALUL in detrimentul calitatii si persoane care urmaresc CALITATEA in detrimentul comercialului !!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde tuturicius » 19 Sep 2015, 00:55

Ti se pare interesant BK ok, nu ti se pare interesant iar e ok, dar nu stiu de unde atata ras. Or fi scapat pe aici Tom&Jerry si eu nu-i vad?
tuturicius

Mesajde Trantorul@ » 19 Sep 2015, 01:16

Nici macar nu ai realizat ce am scris eu Mai sus ... da vii si vb. de matcile lu Dan ... pai apicultorule tu ai conditiile descrise de mine Mai sus ? De aia rad ca se trezesc unii vb. , ar trebui Sa plang ... nu-I nevoie de tom&jery.........
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde ciptheman » 19 Sep 2015, 08:02

,,La proastele astea ce le am io si consuma si culeg mai putin anu asta dupa salcam pana acu le-o lipsit vreo 4-5 tone de nectar /zahar doar pentru o dezvoltare normala fara nici o extractie , am bagat aproximativ 700 kg de zahar in niste nuclee devenite roi ( nu multe vo 30 numa unele or primit mai mult altele mai putin )''
700kg la 30 de nuclee?! :shock: mi se pare cam mult,inseamna ca nu ai nimic in zona,absolut nimic.
ciptheman

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE