Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupi furati de langa Timisoara

Mesajde lucky5strike » 19 Sep 2015, 21:19

Nu mai fiti mai asa de negativisti, nu-s deloc blegi politstii daca stii cum sa lucrezi cu ei.

Adica sa nu dai buzna seara de seara la birou sa-i bati la cap cu beleaua ta, cum fac unii, ca... mai au poate alte 10 chestii pe cap. Am 5-6 cazuri la activ in care am apelat la agenti, si pot sa spun ca oamenii si-au facut bine treaba, in situatii unde eu nu clar as fi reusit...

Daca ti-a rezolvat o chestie, remarca asta, bate-l pe umar, lauda-l superiorului si ... altora... si la urmatoarea necesitate, o sa vezi ca-si face treaba si mai bine... N-are sens s-o facempe detectiviii mai mult decat e cazul, nu uitati ca un politist se confrunta zilnic cu situatii cu care altii nu se confrunta toata viata.

Fiti isteti si stimulati-le simturile de copoi, eu asa am lucrat cu ei... sau asteptati legea talionului...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 19 Sep 2015, 21:45

Părerea mea: dacă n-ar mai exista amatorii de chilipiruri, cumpărătorii de lucruri furate- adică, hoții au duce-o mai greu.
Eu îl găsesc mai vinovat pe cel ce cumpăra lucruri furate, decât pe hoț!

Am un coleg care si-a cumpărat la preț de nimic, propriul radio-cd auto. Apoi, a plătit prețul corect pentru înlocuirea geamului spart, repararea instalației electrice jumulite, etc. Deh, taxa pe prostie!
cantemir

Mesajde lucky5strike » 19 Sep 2015, 21:47

E o chestie si asta.
Dar n-ai de unde sti 100% ca e furat produsul. Ala poate zice ca e din dezmembrari... pot fi retele specializate, lucru naibi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 19 Sep 2015, 22:22

Apoi, dacă mi s-ar prezenta un jegos la poartă, cu zece stupi frumoși cu urdinisele astupate cu pamant, intr-o caruta cu trei roti pe pana, trasa de o gloaba schioapa, cum crezi ca as proceda:
1-as pune botul, as negocia prețul și aș zice ca la 1.000 de lei l-Am apucat pe Dumnezeu d-un picior?
2-m-as adresa cu "Domnule apicultor"?
3- l-as deranja, nitel, pe șeful de post? :roll:
cantemir

Mesajde nae » 19 Sep 2015, 22:30

cantemir scrie:Părerea mea: dacă n-ar mai exista amatorii de chilipiruri, cumpărătorii de lucruri furate- adică, hoții au duce-o mai greu.
Eu îl găsesc mai vinovat pe cel ce cumpăra lucruri furate, decât pe hoț!

CORECT-corect .
...........
Ultima oară modificat de nae pe 19 Sep 2015, 22:32, modificat 1 dată în total.
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Sep 2015, 22:30

Cine a furat n-o face in necunostinta de cauza. Cine ii cumpara, poate ca da banul corect si habar n-are.
Hotul de stupi, la comanda au ba, are prioritate sa scape rapid de stupi. Poate fi si un vecin de pastoral care se muta inaintea ta... si tu n-ai fost acolo...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 19 Sep 2015, 23:19

Stati linistiti,..si nu va ganditi la nu stiu ce variante.nimeni nu fura stupi fara o comanda prealabila,... ;)
Ce?..... musai ca hotul sa fie si apicultor? :shock:
Ca daca nu e,..si pana gaseste musteriul?? :oops:
Si vaca sa fie,,..dar trebuie sa manance, :) ..da cu albina ,,,
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde gica.mosu » 20 Sep 2015, 00:11

...In toata tarasenia asta cu stupi furati,un rol important il are si...topicul anunturi=vanzari produse apicole- stupi... :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde mellis » 20 Sep 2015, 00:28

Cazul de fata - inaintea controalelor - mare posibiliatte sa fi fost premeditat.
Sau a trecut pe acolo hotul cu cabina goala - si s-a gandit sa faca plinul.
Castigul aparent usor - pe munca altora - va trage de el ani buni - daca o mai avea..
Folositi capcane? Eu las stupii cu fundul neprins de corp - cu manere - si albine hotarate noaptea...surpriza..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde akmm » 21 Sep 2015, 08:12

lucky5strike scrie:Cine a furat n-o face in necunostinta de cauza. Cine ii cumpara, poate ca da banul corect si habar n-are.
Hotul de stupi, la comanda au ba, are prioritate sa scape rapid de stupi. Poate fi si un vecin de pastoral care se muta inaintea ta... si tu n-ai fost acolo...

Asa isi zic toti partasii la hotie.In sinea lor stiu ca e de furat ce cumpara insa isi oblojesc jegul de constiinta cu explicatii ca acestea.
Ia sa nu cumperi nimic, dar nimic ,,de ocazie'', sa vedem daca mai exista motivatie de furat.Ca atata timp cat exista cerere, exista si oferta.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde gica.mosu » 21 Sep 2015, 11:19

....FF COOORECT,dar cum ramane cu vorba "toata lumea esti un HOT 8-) "....Merg in Orsova market-bi.a=fac ceva cumparaturi...si cand ajung la hotel ma uit pi bon=au incasat in plus un borcan de castraveti corn fara a fi pe banda=3,55lei :oops: ...merg la pecoo-pun ceva motorina =cand ajung la masina verific restul-lipsa 3 lei...la B herculane la un market cumpar ceva= vanzatoarea adaugase 2,5 lei la ce cumparasem eu...P.S-fara rusine-ti baga mana'n buzunar...asadar atentie mare dragi colegi(verificati bonul= calculati)....ATENTIEEEE :shock:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde mellis » 22 Sep 2015, 00:12

Un studiu auzit astazi - romanii sunt bata la economie - de aceea sunt pacaliti usor..
Suntem pe ultimul loc din top ;), nu e de mirare ca se incearca/reuseste pacaleala/furtul..
Sa nu vorbim de colective - unde bunul era comun - unii/multi nu au trecut mentalitatea in zona privata..
Oare cate generatii trebuie sa spele mizeria? O spala sau o imbraca in smecherie?
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde B.K » 29 Sep 2015, 08:40

Daca au luat doar 10 , ori n-au avut "comanda" mai mare ori n-au avut masina mai incapatoare.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde iosca » 29 Sep 2015, 10:32

Am să vă zic o întâmplare recentă din zona mea, o întâmplare care o să vă dea peste cap toate ideile despre hoţii de stupi. Din respect faţă de cine a fost odată hoţul( șef ocol, director de direcţie judeţeană, apicultor cunoscut în judeţ, actualmente primar) dar și pt că am înţeles că suferă de o boală psihiatrică gravă ( nu știu boala cred că schizofrenie...), n-o să-i dau numele !
După o perioadă de vreo 5-6 luni când tot dispăreau stupi în zonă, acum vreo lună a fost prins hoţul descris mai sus. Toţi cei ce-l cunoşteam ( mai tot judeţul) am rămas înmărmuriţi . Omul are un nr mare de stupi, nu avea nevoie pt vreun proiect, nici alte nevoi nu avea, pur și simplu fura. Din ce am înţeles, păgubiţii și-au primit stupii și eventuale despăgubiri și au retras plângerile.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde nae » 29 Sep 2015, 12:08

iosca scrie:... întâmplare care o să vă dea peste cap toate ideile despre hoţii de stupi.

Povestea d-tale nu e cu hoti .
Un copil care baga degetele in priza nu-i sinucigas .
Cleptomania sau o boala care afecteaza discernamantul ...
Nu astept controlul pe locatia OBLIGATORIE din acte - dar sunt cinstit ; nu poti intra cu 4x4 dar ''hotii'' au intrat fara urme ... :roll:
Hotul cu un pacat pagubasul cu noua .
nae

Mesajde iosca » 29 Sep 2015, 18:18

nae scrie:Povestea d-tale nu e cu hoti .
.

Părerea dumitale ! Părerea mea este alta. Fiind vorba de peste 100 de familii furate, de multe lacrimi vărsate de oameni, mulţi dintre ei amărâţi ( pe doi îi știu bine), este o poveste cu un mare hoţ ! Boala, ferească Dumnezeu, nu știu cât de gravă este dacă omul este încă primar, merge la muncă și semnează documente, face plăţi, dă recepţii, etc ! Unde-i boala acum ? Sau la furat e' bolnav, la primărie nu e' ?

nae scrie:Nu astept controlul pe locatia OBLIGATORIE din acte - dar sunt cinstit ; .

:?
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE