Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pictoru' ! Cu lanseta printre stupi .....

Mesajde modigliani » 28 Iul 2015, 16:59

Dragi prieteni, ma stiti. Rareori raman fara replica..... De data asta sunt in pragul de a mi se intampla asta ...
Astazi sunt absolutamente interzis de catre urarile voastre.
Va iubesc, dar nu stiam ca ma iubiti atat!

Ce-mi doriti sa vi se intoarca inzecit!
Si clar sa va fie, io-s greu de scos din minunata comunitate a Stuparitului !!!

Repet, va iubesc!
Ultima oară modificat de modigliani pe 28 Iul 2015, 17:01, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde CORNEL V. » 28 Iul 2015, 17:01

Mihai,sa fii sanatos si sa ai parte numai de bucurii

LA MULTI ANI! :)
CORNEL V.

Mesajde Avram » 28 Iul 2015, 22:37

LA MULTI ANI ... si multe bucurii alaturi de cei dragi !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Mircea_63 » 28 Iul 2015, 23:05

LA MULTI ANI celui mai iubit dintre atlantidieni!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristian bh » 29 Iul 2015, 12:43

La multi ani,......urmas al vikingilor,,,,,!!! :P :P
zic acu,ca aseara pica netu!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde modigliani » 29 Iul 2015, 13:20

Multumesc, dragii mei!
modigliani

Mesajde lucky5strike » 29 Iul 2015, 16:39

La Multi Ani, cu sanatate, pe apa si pe uscat!!! :P
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde un OM » 29 Iul 2015, 18:41

Multi ani, bre!
un OM

Mesajde modigliani » 29 Aug 2015, 07:23

Odata-n viata ....... vieti de-o clipa .....

.............................................................

Bat Dunarea si delta de ani si ani de zile . De cate ori am incheiat cate un sejur , o iesire , o pescuiala sau o iesire scurta , am avut ce povesti acasa . Desagi intregi cu pozne , snoave , intamplari mai mult sau mai putin haioase , s-au desertat celor ce au cascat urechile fascinati de catre acestea .....
Acum la fel , am revenit din delta . Evident , si de data asta am multe de povestit . Dar nu ! De data asta n-am s-o fac . Am sa ma opresc - cel putin pentru astazi - asupra unui singur lucru pe care l-am intalnit in iesirea din ultimele noua zile .......
Pentru prima oara in viata mea am asistat fascinat , interzis , stupefiat , uluit , la patimasul zbor de cateva ore al rusaliilor , al efemeridelor ! Este ..... - nici nu sunt in stare sa descriu - ...... naucitor ! Este un spectacol in cel mai profund sens al cuvantului . Este o manifestare de forta din partea unei specii ce exista pe lumea asta pret de doar doua-trei ore de-a lungul unui intreg an de zile ........

.................................

Ca de fiecare data , ca in fiece seara , apusul in Mila 23 da nastere la senzatii si trairi ca niciunde . La fel , niciunde nu il mai gasesti ca acolo . Odata cu apropierea acestuia imi rup oaresce timp sa ies la o stiucareala scurta . Apa este calma , limpede , "neagra" , iar in preajma malurilor musteste de vegetatie . Si puiet ca in anul asta rar am vazut in delta . Ca atare sunt ferm convins ca stiuca a iesit din ghioluri si canale si colinda prin preajma Dunarii Vechi .
Banuielile mele isi gasesc repede sprijin . Doar ce opresc motorul la intrarea in Catavaia , pregatesc naluca si lansez , ...... prima marla se si zbate nervoasa evitand minciogul . O scot , o eliberez , relansez , ...... si iarasi sunt intr-un drill nabadaios . De unde ieri o cautasem scos din minti prin mai toate cotloanele din jurul Milei in van .... cumatra era iesita "in oras" , la doi pasi de terasa in care tocmai savurasem o bere rece .
Bun ! Am dat de ea !!!! Partida se desfasoara in continuare in acelasi ritm alert . La cel mult 7-8 lanseuri varga mi se incovoaie trepidand . Nici nu indraznisem sa visez la o asemenea partida . Insa risc mult ! Inca este prohibitie iar localnicii au povestit de oaresce controale prin zona in ultimele zile . Oricum nu retin nimic , eliberez tot , si imi pregatesc o eventuala replica in cazul unui asemenea control . Si oricat de tampit ar putea parea in fata acestora voi sustine ca doar ma antrenez pentru deschiderea de saptamana viitoare ! Dar de fapt mi se fix rupe mie , pentru ca rar ma pot intalni cu o asemenea partida ! Cu sau fara controalele lor rup in continuare gurile cumetrelor cu carligele mascate pervers in "fustele" spinnerbaiturilor ....... App , ..... mai nene , naluca asta "face legea" !

In fine ........ In plin drill cu o cumetrita oarecum mai rasarita ma pocneste in obraz o gaza . Dau nervos din cap sa o indepartez si raman in continuare concentrat la fir . Iarasi sunt violent pocnit de alte doua-trei asemenea gaze . Intr-o secunda ma intreb furios ce dracului de barzauni or fi astia de ma pocnesc fara de teama . Nu-mi termin bine gandul si intru intrun real "bombardament" din partea acestora . Nu mai am cum sa aloc atentia necesara drillului iar stiuca-mi scapa . Furios ridic naluca si ma intorc catre directia dinspre care primesc "atacul" . Cu bagarile si scoaterile aferente unei asemenea situatii ..... dar pe care nu le-am mai putut rosti ! Ce-mi vad ochii este peste cat pot procesa intr-o singura secunda . Am un fluviu sub barca , si un mic spatiu de cel mult doi metri inaltime intre altul paralel cu acesta . Un al doilea fluviu ..... dar de ganganii ! Toate , intr-o frenezie nemaiintalnita "curg" dement intr-o singura directie . Vin din Dunarea Veche , cotesc la unison pe Catavaia , dupa care intra buluc catre Ligheanca . Asta intr-o ordine de mars similara cu defilarile Wermacht-ului . Ma straduiesc sa identific ganganiile respective printre plesniturile continue ale celor ce evolueaza cel mai aproape de suprafata apei . Nu reusesc . Dracului , par a fi tantari uriasi , cu aripi de libelule , cu capete de lacuste , cu picioare de fluture ...... Atat au in mod deosebit , doua "antene" in partea posterioara . Iar unele exemplare - putine - le au exagerat de lungi . Si dintr-odata "percutez" !!!!! Sunt in miercurea de dupa sarbatoarea Rusaliilor !!! "Barzaunii" astia sunt ..... rusaliile ! Efemeridele ! Cele despre care am citit atatea dar pe care nu le vazusem vreodata !
Fantastic !!!!! ..... Stiu despre ele ca intreaga specie traieste doar cateva ore pe an . Se impreuneaza , depun , apoi mor in liniste invaluite de ceea ce probabil ar insemna fericirea raportat la creierasul lor ..... "efemerid" - ca sa-i zic asa .
Da-o dracu' de stiuca - imi spun - ca ma mai intalnesc eu cu ea ! Cu astea poate niciodata ! Si imi pun lanseta pe podina barcii alocand toata atentia zborului frenetic al superbelor rusalii .........

Pret de trei ore , pana la ultima geana a soarelui strabatand prin norisorii violeti de la orizont asist uluit la spectacolul vietii al unei vietati , a unei intregi specii , o viata dusa parca in "fast forward" si plina de intensitate , de pasiune , de sacrificiu parca .
Le vad pe cele "intarziate" cum ies din apele limpezi , cum se scutura de apa pret de doar cateva secunde si se alatura "escadrilei" naucitoare . Si ma intreb tembeloid ..... cum , cand , si in ce fel acestea au timp sa invete sa comunice intre ele sau caror legi nestiute se supun ...............

Cum spuneam , bat Dunarea si delta de ani de zile . Si parca niciodata nu mi-au oferit un asemenea spectacol ...........
modigliani

Mesajde andrei_calinescu » 29 Aug 2015, 09:20

Am citit fiecare cuvintel, caci nu aveam cum altfel.
Superb povestit, hemingway, pastrand bineinteles proportiile.
DA, asfintitul in Mila...fara cuvinte, mereu acelasi si altfel, initziatic.
Am un prietene acolo, Ivan Trofimov, sta pe malul Dunarii Vechi. Stau seara si privesc asfintitul , fericire simpla - suficient.
andrei_calinescu

Mesajde modigliani » 29 Aug 2015, 09:27

andrei_calinescu scrie:DA, asfintitul in Mila...fara cuvinte, mereu acelasi si altfel, initziatic.

Respect!!!
modigliani

Mesajde lucky5strike » 29 Aug 2015, 16:48

Avem un pictor, nu ne trebuie he ming way.
----
Eu m-am dus pana acum la Crisan si Sulina, dar data viitoare caut Mila voastra.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Bambucha » 29 Aug 2015, 20:06

Ce poate fi mai maiestos in contopirea cu natura unica din delta superba a Dunarii?
Am trait prin ochii tai intreaga naratiune si oricat de bine imi pot imagina cu ochii mintii intreaga splendoare acestui fenomen, tot raman vaduvit de trairea personala al acestuia. Sunt momente sacre pe care le poti trai cautand si cercetand natura, momente pe care nici pe departe nu ti poti imagina din arhitectura monstruoasa a asfaltului incins. N-am mai fost de 10 ani la mila si in delta in general, asa ca ma incearca o oarecare invidie... Cata liniste: apa, cer, vegetatie!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde modigliani » 21 Sep 2015, 22:26

Dragii mei , simt ca deja deranjez prea mult ..........

Mi-am facut pe aici mai multi prieteni decat as fi crezut la momentul inregistrarii in forum , dar cu mult mai multi dusmani ******* .
Raman cu prietenii pe telefon si FB , ma dezic dezinvolt de handicapatoizii care-mi toaca nervii si timpul prin interventiile lor imbeciloide si agramate . Fara sa incerc sa capat o imagine ''superioara'' , ..... nu-s de mine ''luptele'' cu oligofrenii astia .

Concret - si mai categoric ca niciodata - solicit ( si va rog mult ) eliminarea contului Modigliani din acest forum .

Nu merita sa-mi consum energia cu atat de multi ******* . Insist , OAMENII DE VALOARE ai acestei comunitatii ii am in agenda telefonica .

Multumesc .
modigliani

Mesajde mircea » 23 Sep 2015, 10:10

modigliani scrie:Concret - si mai categoric ca niciodata - solicit ( si va rog mult ) eliminarea contului Modigliani din acest forum .
Multumesc .

Iti spun si tie .
Sunt mahnit de fiecare data cand cineva doreste sa plece . Asta inseamna ca in momentul in care isi exprima intentia ceva s-a intamplat in micul "univers" numit forum si ca respectivul nu mai regaseste atmosfera dorita. Pe de alta parte, deciziile de felul asta sunt personale si trebuie respectate . Nu voi incerca sa te conving sa ramai, sper insa sa o faci singur .

Fiecare user activ isi lasa amprenta personala (de neinlocuit) pe forum. Forumul poate fi mai "bogat" sau mai "sarac" dar niciodata acelasi ca ieri.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2015, 10:45

Deși habar n-am despre ce este vorba, doar cine pune pasiune în acest forum cere ștergerea contului (mulți au plecat fără să-și dea cineva seama (din când în când mă uit la data ultimei accesări și văd la unii foarte activi cândva că sunt multe luni/ani de când n-au mai dat pe aici)).

Este și un fel de a spune: sunt foarte supărat! Nu vreau de fapt să plec, vreau doar să vă atrag atenția că ceva mă doare.
P.S. Mihai, pleci tocmai când am descifrat și eu însemnătatea prezenței tale p-aci? Mi-au trebuit câțiva ani
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?