de modigliani » 28 Sep 2015, 08:32
Europa este invadata de musulmani . Media vuieste in sensul asta , scena politica europeana este coplesita .
Lucrurile nici n-ar avea cum sa stea altfel . Acesti ''refugiati'' demonstreaza in mod categoric ca-s veniti aici sa destabilizeze , sa distruga , sa ..... etc .
Cu toate astea spun in deplina cunostiinta de cauza ca nu toti musulmanii sunt rau intentionati . O lunga perioada de timp am colaborat cu musulmani stabiliti in Romania . Suflete calde , primitori , buni prieteni , samd . Ba chiar cu un colosal simt al umorului . Vorbesc despre oameni ca Raffid , Said , Ekrem , Samad , Jamal , Hassan , Ali , Erhan .......
Si am sa ma straduiesc sa evoc aici intamplari minunate adunate in preajma lor ......
................................................................
Hassan si boborul ghinez
.................................................................
Cu Hassan ma stiu de multi ani . Peste 17 ! Ne-am cunoscut prin '98 , perioada in care ma ocupam plin de avant de amenajarea standurilor din complexele comerciale ale Bucurestiului si de magazinele arabilor din Centrul Vechi . Puse cap-la-cap , cred ca in timp i-am amenajat numai lui vreo 10 - 12 magazine .
Desi nu ne mai vazusem de vreo doi ani , dintr-o data ma suna . Zambesc inainte sa raspund . Chiar imi era dor de el .
Desi este de atatia ani in Romania - peste 20 - , si desi cunoaste vocabularul la perfectie , nu a reusit niciodata sa se debaraseze de accentul arabesc . Ori asta m-a amuzat intotdeauna la el . Raspund :
- Hassan , salut fratioare !
- Ooooo , Mahai , fratele de mine , ge fagi ?
- Bai , sunt bine . Cum stii ! Tu ?
- Eu , muldzumesc la Dumnezeu , tot bine .
- Ma bucur mult . Ia zii acum , cu ce te ajut ?
- Mahai , eu luat magazin la Sir . Fageam agolo magazin de blug , de gamasa , de gurea si de gravat . Ajutam la mine gu mobil ? Ga vream fageam agolo geva frumos ! Gum lux la Istambul !
- Cum sa nu , frate ? Cand vrei vin sa iau masurile , facem proiectul , si ma apuc de treaba !
- Atungea putem venim la seara la Sir ?
- Sigur ca da. O sa ajung pe la 18 h . Te sun sa-mi spui unde ai standul .
- Muldzumesc . Asdeptam telefon de la tine .......
Cum am stabilit , seara la 6 ajung acolo . Luam legatura , sunt condus in stand , iau masuri , incropim o ciorna , o schita grosiera a mobilierului , urmand ca eu pana dimineata s-o pun la punct si sa exprim un pret ferm al acesteia .
In fine , astea sunt detalii . Cat sa ma apropii de ceea ce de fapt vreau sa povestesc .
In trei zile mobilierul este gata . Incep montajul dimineata , urmand ca in cursul dupa amiezii Hassan sa expuna marfa .
A treia zi , orele pranzului . Montajul este terminat iar eu ma ofer sa-l ajut la asezat marfa in rafturi .
Exact vis-a-vis de stadul lui Hassan isi manifesta ''afacerea'' o soioasa familie de chinezi . N-am reusit sa identific profilul comercial al standului lor intrucat astia au marfa claie-peste-gramada , marfa de toate soiurile . Clar , sunt veniti din Dragonul Rosu si ii depaseste categoric nivelul elegant de comert din Sir . Dracu stie care erau ma-sa , tac-su , fii-su , fi-sa , pentru ca sunt identici . Mici , urati , ''babuinistici'' . La asta adaugati faptul ca ragaie si se băs cand ii trece fara nicio retinere . Ne repugna .......
La un moment dat unul din ei apare cu un snop de casolete cu o mancare la culoare de ..... c*cat ! Se aseaza roata in mijlocul standului si , ''inarmati'' cu blestematele alea de betisoare ale lor se napustesc animalic asupra sarmanei haleli . Daca pana mai devreme ne repugnau , de data asta efectiv ni se face sila . Ala nu-i un hal de a manca . Mai ales in vazul lumii .
Privim , privim , asternem grimase sictirite , iar Hassan incepe :
- Mahai , asta ghinez nu bun !
- Ce , mah ?
- Asta ghinez , bobor de ei , ...... nu bun ! Asta bobor de animal !
- Adica ?
- Uitam la mangare de ei ! Gred ga ei mănângam ghindaci brajit agolo !
Evident , ma umfla rasul !
- Nu radeam ! Asta bobor de nebun mănângam tot-tot !
- Stai , mah , ca nu inteleg . Cum adica tot-tot ?
- Pai asta nebun de ghinez mult , si mănângam tot de be lume !
- Tot nu inteleg !
- Pai asta mănângam ghindaci , mănângam verme , mănângam gaine , mănângam pisic , mănângam jobolan , mănângam jarp , mănângam jobarl , mănângam maimut , mănângam gioara , mănângam borc , mănângam oaie , mănângam pe mama lui , mănângam pe tata lui , mănângam copii de ei , ..... mănângam ureghile la tot lume ! Si dupa ce mănângam ureghi la tot lume mai mănângam .... bula mea , aia mai mănângam !!!!