Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea de completare

Mesajde balu » 23 Sep 2015, 08:03

Cind mai era ceva miere in caturi, si puneam folia intre cat si cuib, carau mierea capacita si pe cea necapacita nu, si ma intrebam ce au, pt ca daca scoteam rama afara.......
balu

Mesajde gica.mosu » 23 Sep 2015, 08:48

...Puneti 200 gr miere si ceva ceai in bidon de 1l =stropiti ramele (pulverizati)din cat si cele de dupa DF si le v-a cara(timpul=vremea rece dicteaza) mai mult ca sigur...Faceti ac operatie+ceva descapacit in paralel doar sara sau pi timp ploios :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde lucky5strike » 23 Sep 2015, 08:55

ignatov andrei scrie:
Avram scrie:Ce nu inteleg - de ce nu vrea sa-mi prelucreze siropul ?

Sanatate.
f

Pentru ca "stie" ca se uzeaza.

Pentru ca ''nu poate'' ! :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde tiih » 23 Sep 2015, 11:06

lucky5strike scrie:
ignatov andrei scrie:

Sanatate.
f

Pentru ca "stie" ca se uzeaza si pentru ca "nu poate"

PS1-pentru incepatori....Faceti un experiment acum la 3..4 stupi care nu mai au puiet larvar...descapaciti si stimulati cu sirop,3 seri la rand acesti stupi..o sa vedeti ca apar oua...lasati stupul asa si reveniti peste 4..6 zile...ouale,larvele au disparut...."spiritul stupului" de care vorbea in "Viata albinelor" singurul apicultor castigator a premiului Nobel ptr. litertura....a decis ca aceste larve sa fie consumate....ca nu se merita efortul de a le creste ACUM..... daca stimularile au incetat...
PS2..respect ptr cei doi colegi,mari apicultori,si regrete ptr dl Jenesse ca nu mai posteaza...
tiih

Mesajde Avram » 23 Sep 2015, 11:16

lucky5strike scrie:
ignatov andrei scrie:

Sanatate.
f

Domnule Radut puteti detalia .... ,,nu poate,,

Sanatate
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde peterneamt » 23 Sep 2015, 21:43

Pentru a prelucra siropul sau nectarul albina secretă enzime şi cum ele sunt proteine........tocmai de proteine are nevoie albina de iernare pentru a forma corpul gras !
De multe ori familiile cu rezerve suficiente, refuză să ia din ramele date după diafragmă mierea incomplect maturată ..... ;)
peterneamt

Mesajde csaa » 23 Sep 2015, 22:05

Nu stiu cum e prin alte parti, dar la noi au carat nectar si polen pana acum. Am peaproape cateva tarlale cu lucerna inflorita dar am si un islaz pe care a inflorit izma. Pana acum septembrie este mult peste august in ce priveste nectarul si polenul, asa ca nu prea e cazul sa fac hranire de completarea.
csaa

Mesajde nae » 23 Sep 2015, 22:18

csaa scrie:... asa ca nu prea e cazul sa fac hranire de completarea.

Discutia nu-i pt castigatorii la ''LOTO'' :D
Ma duc intr-un septembrie sa iau niste zeama ieftina , acolo 2 flacai descarcau MIERE trasa de ''ieri'' , la plecare unul zice : '' Nea S... , peste 2 saptamani mai aducem o tura ''= m-au imbolnavit , eu bagam sirop de doua luni . :lol:
nae

Mesajde csaa » 24 Sep 2015, 07:07

DA! Bine ar fi sa fi castigat la loto.
Eu vroiam sa scot altceva in evidenta, si aume ca septembrie a fost mult mai propice decat august pentru cresterea puietului, mai mult polen, mai mult nectar. Daca matca a pontat ce trebuia sa-i fac? Sa-i pun dop? Sau sa stau in fiecare zi sa scot afara ramele ouate?
csaa

Mesajde cristian bh » 24 Sep 2015, 08:55

Cum zicea un coleg,...spiritul stupului dicteaza,..daca ele baga nectar acum la sfarsit de septembrie,si cresc in continuare puiet,..cu miere si polen natural,nu vad de ce ar fi mai viabil pt iarna al mai batran,si crescut cu drojdie si fixpixuri! ;)
anul trecut stupii ce au cules la floarea de iulisca pana a dat bruma,...au iesit cu totii in iarna si au fost stupii cei mai buni,..din cei ramasi acasa, :P ,,(pt a fi sigur ca raman cu ceva in primavara)din trei doi kaput,.... :oops:
o posibila cauza,...din ceea ce au adunat prin toamna,..struguri ,posibil mana,.ca miere au avut si in primavara am dat-o celorlalti ca stimulare si largire!
ASA ca anul asta am lasat unul singur acasa,..decat sa mai vad albine prin struguri,..mai bine culeg in :D ,,,floare!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Ovidiu123 » 24 Sep 2015, 09:48

Nu e bine sa mai dau sirop acum,am inteles.
Nu e bine sa am mult puiet,am inteles.
Daca am ramas in urma cu completarile,ce fac,astept o zi cu soare la iarna sa le dau turte?
Daca mai tine timpul,de ce nu as continua sa le mai dau cate putin?Faptul ca nu sunt acasa,faptul ca nu am timp decat pe week end de ele,ce sa fac..
Dupa parerea mea doar 6 din cele 8 familii ale mele sunt pregatite de iarna si nu vor mai fi deranjate..Ce i drept le am cumparat sirop"invertit" zic ei,dar la cate chimicale contine...
Stima
Ovidiu123

Mesajde ignatov andrei » 24 Sep 2015, 09:59

Ovidiu123 scrie:Nu e bine sa mai dau sirop acum,am inteles.
Nu e bine sa am mult puiet,am inteles.
Daca am ramas in urma cu completarile,ce fac,astept o zi cu soare la iarna sa le dau turte?
Daca mai tine timpul,de ce nu as continua sa le mai dau cate putin?Faptul ca nu sunt acasa,faptul ca nu am timp decat pe week end de ele,ce sa fac..
Dupa parerea mea doar 6 din cele 8 familii ale mele sunt pregatite de iarna si nu vor mai fi deranjate..Ce i drept le am cumparat sirop"invertit" zic ei,dar la cate chimicale contine...
Stima

Este o exceptie, asa ca poti da cel mai invertit si gros sirop, pe principiul: decat la iarna, mai bine acum. Macar isi aranjeaza hrana cum vor ele.
La iarna va fi mai greu sa lichefieze turta doar pentru a se incalzi si hrani, neavand altceva.
ignatov andrei

Mesajde asd » 24 Sep 2015, 10:01

De ce sa nu fie bine de dat sirop? Decat turte mai bine sirop acum. Decat moarte mai bine uzura.
De ce sa nu fie bine sa fie puiet? Cel mai tare stup al meu de anul asta a fost singurul care avea puiet destul de mult la 1 oct. anul trecut.
Mai lasati teoriile ca nu toti suntem la un asemenea nivel de finete in apicultura :)
asd

Mesajde ignatov andrei » 24 Sep 2015, 10:04

asd scrie:Mai lasati teoriile ca nu toti suntem la un asemenea nivel de finete in apicultura :)

Daca pentru tine e suficient...
Poate altii vor sa atinga oaresce niveluri de finete, nu sa ramana neslefuiti!!!
ignatov andrei

Mesajde mellis » 24 Sep 2015, 10:06

Daca urmaresti ceea ce s-a scris in paginile trecute sunt multe explicatii..
Una dintre ele - albina creste puiet si se uzeaza, vei zice ca avem puiet nou - si ai dreptate - dar..acest nou puiet mai are timp sa se pregateasca de iarna cu grasime ("corp gras"), proteine si ce mai are nevoie? Avem proteina pentru puietul de primavara?
Este un bun . de vedere..
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Ovidiu123 » 24 Sep 2015, 10:18

Va sustin domnilor {Melis si Andrei}
Ideea e ca albina se uzeaza,indiferent ca e siropul invertit sau nu
O alta idee e ca siropul administrat pana la 1 octombrie,aici ma opresc,v a avea sanse sa.fie capacit pana la intrarea in iarna?
Si aranjamentul cuiburilor m i se pare ciudat,3 rame de puiet in proportie de 60& e mult,zic eu..
Nu stiu cum sa fac sa mai pun sirop pe ramele alea macar 30%..
Marginasele sunt full,dar e insuficient
Anul asta am albina,sanatoasa sa.fie
Ovidiu123

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA