Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde viorel55 » 22 Sep 2015, 17:30

mellis scrie:
ignatov andrei scrie:Mellis, hai sa ne intelegem:
- eu nu sustin ca neonicotinoidele nu sunt letale (sau doar toxice) pentru albine, ci ca nu se gaseste in nectar (tu spui ca unii au demonstrat lucrul acesta, dar eu nu cred) si sa afecteze albinele.

Ziua buna,
Am incercat sa va inteleg punctul de vedere, consider ca aveti multe de spus si eu de invatat.
Am mai inteles din ce ati sustinut, initial am inteles ca sunteti pro-neonicotinoide (nu chiar), acum am inteles ca nu este asa. Va respect punctul de vedere, am dorit sa fie ceva constructiv, si sa inteleg cat mai multe din aceasta mare enigma.
Am cautat cercetari facute, sa vad baza ce a stat la luarea deciziei EU.
Dovezile nu sunt foarte clare (politic/bani sau ba - nu stiu) - din moment ce a fost scoasa restrictia.
Multumesc pentru informatii, am sa le rumeg.
Sanatate..

NU,restrictia nu a fost scoasa.
Ea este respectata de celelalte 27 tari ale U.E.
Numai UNA (Romania) nu o poate respecta si ...a obtinut derogare.
Inca odata se dovedeste valabilitatea zicalei ;"Ca la noi ,la nimeni"
viorel55

Mesajde mellis » 22 Sep 2015, 17:47

Intrebarea este cat mai pot tine restrictia?
Sunt bani multi in joc..firme si influente puternice..
Noi suntem zona de testare, vai de noi..si de cine ne reprezinta..
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde viorel55 » 22 Sep 2015, 20:44

mellis scrie:Intrebarea este cat mai pot tine restrictia?
Sunt bani multi in joc..firme si influente puternice..
Noi suntem zona de testare, vai de noi..si de cine ne reprezinta..
Sanatate...

Sunteti cumva membru la ACA ???
viorel55

Mesajde mellis » 22 Sep 2015, 23:44

Nu sunt membru in nici o asociație apicola, doar pasionat de albine..
Era rău ( sau bine) daca eram?
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde peterneamt » 24 Sep 2015, 15:41

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 24 Sep 2015, 15:44

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 24 Sep 2015, 15:52

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 24 Sep 2015, 15:57

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 24 Sep 2015, 16:02

;)
peterneamt

Mesajde Bambucha » 24 Sep 2015, 18:24

Bambucha scrie:Cu fituici si petitii online nu vei starni decat un zambet obosit.
Singura solutie viabila la noi e strada.

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde emil_adrian » 24 Sep 2015, 18:59

[quote="ignatov andrei"
Tu, in loc sa te bucuri ca "din prima" ai si fost bagat in seama, sari de fund in sus in conditiile in care nu ai dreptate! :lol:[/quote]

Multumesc ca m-ati bagat in seama dar nu sunt nou pe forum si urmaresc forumul de vreo 4 ani, inclusiv ceea ce ai postat dumneata de-a lungul anlor. Din pacate daca ar fi functionat cum trebuie forumul as fi putut sa recuperez parola pe care am uitat-o. Dar se pare ca nu fuctioneaza nimic cum trebuie in apicultura romaneasca. Astept sa ne incantati totusi si cu sfaturi si lectii din experienta pe care banuiesc ca o aveti daca va considerati atat de important ca bagati in seama pe cineva nou pe un forum. Cum ar fi de exemplu sa va expuneti teoria cu privire la mortalitatile la floarea soarelui, pt ca se pare ca aveti o alta opinie si nu credeti ca pesticidile sunt de vina desi in alte natiuni mai mari subiectul asta este firbinte si daca arunc o privire pe numerele de Apicultura in Romania de prin anii 80 se pare ca si pe atunci se vorbea despre pesticide si despre cat de vulnerabile devin familiile de albine la boli in urma intoicatiilor. Nu mi-o luati in nume de rau, nu urmaresc vreo polemica dar daca aveti vreo opinie e bine sa o impartasiti indiferent de cate mii de mesaje apar acolo sub username-urile interlocutorilor. Daca nu, puteti sa evitati topicul.
emil_adrian

Mesajde ignatov andrei » 24 Sep 2015, 19:39

emil_adrian scrie: daca arunc o privire pe numerele de Apicultura in Romania de prin anii 80 se pare ca si pe atunci se vorbea despre pesticide si despre cat de vulnerabile devin familiile de albine la boli in urma intoicatiilor. Nu mi-o luati in nume de rau, nu urmaresc vreo polemica dar daca aveti vreo opinie e bine sa o impartasiti indiferent de cate mii de mesaje apar acolo sub username-urile interlocutorilor. Daca nu, puteti sa evitati topicul.

Tot in literatura din anii '80 scrie si despre distanta fata de lan, la amplasarea familiilor de albine...!!!
Pe mine nu ma impresioneaza numarul celor care protesteaza si nici tarile cat de dezvoltate sunt...
Mase de oameni pentru manevra vor fi peste tot. Pe mine ma intereseaza doar argumentele, nu demonstratiile cu "hooooo..."!
Mi-am expus teoria, de ce incerci sa-mi demonstrezi ca as avea alta?!?
Daca la acelasi lan de FS 5 apicultori nu au patit nimic (printre care si eu), iar la ora actuala stupii bubuie de albina (la toti 5), iar la unul capos care a stat cu stupii in marginea lanului si acum plange pe langa lazile cu 3 albine si urla la luna despre neonicotinoide, inseamna ca el are dreptate, iar noi (650 familii strong) suntem niste... (spune cum vrei)!!!

Hai sa fii iubit!!!
ignatov andrei

Mesajde emil_adrian » 24 Sep 2015, 20:49

Tot nu inteleg ce vreti sa spuneti, cum influenteaza distanta mortalitatea? Eu nu ma deplasez si depind de cultivatori, ei isi misca culturile mai aproape sau mai departe de stupina mea. Am avut gramezi de albine lucratoare in fata stupilor si bineinteles ca sunt de acord ca nu toti au avut parte de fenomenul asta dar oricum a fost un fenomen la scara nationala, si cei de la ICDA o stiu - http://www.icdapicultura.ro/extensie/al ... ricol.html
emil_adrian

Mesajde jonny_it » 24 Sep 2015, 21:39

ignatov andrei scrie:Tot in literatura din anii '80 scrie si despre distanta fata de lan, la amplasarea familiilor de albine...!!!
Pe mine nu ma impresioneaza numarul celor care protesteaza si nici tarile cat de dezvoltate sunt...
Mase de oameni pentru manevra vor fi peste tot. Pe mine ma intereseaza doar argumentele, nu demonstratiile cu "hooooo..."!
Mi-am expus teoria, de ce incerci sa-mi demonstrezi ca as avea alta?!?
Daca la acelasi lan de FS 5 apicultori nu au patit nimic (printre care si eu), iar la ora actuala stupii bubuie de albina (la toti 5), iar la unul capos care a stat cu stupii in marginea lanului si acum plange pe langa lazile cu 3 albine si urla la luna despre neonicotinoide, inseamna ca el are dreptate, iar noi (650 familii strong) suntem niste... (spune cum vrei)!!!

Hai sa fii iubit!!!

Neonicotinoidul nosema, neonicotinoidul varroa ... Am vazut o multime de "afectati de neonicotinoide" anul trecut.
jonny_it

Mesajde nae » 24 Sep 2015, 21:53

emil_adrian scrie:Tot nu inteleg ce vreti sa spuneti, cum influenteaza distanta mortalitatea? Eu nu ma deplasez si depind de cultivatori, ei isi misca culturile mai aproape sau mai departe de stupina mea.

Nu m-ai intrebat pe mine dar te-am citat pt ca in postarile mele nu m-am gandit la cei in stationar ,nasol .
Ca insecticidele omoara , ca in combinatie cu alte dude (amelioratori de crestere ... ) fac dezastru = o spun cei cu ''carte'' ,ii cred.
Eu stiu ca nu-l pot obliga pe agricultor sa ..NIMIC , in acest caz incerc sa limitez FACTORII care concura la dezastru . ;)
Am avut mortalitate IMENSA la munte . :shock:
Variante gen: am 300 fam si nu mai merg la rapita sau FS ... sunt infantile , alternativa e sa mergi la Bod ?
Pana se interzic otravurile sa ne facem NOI treaba bine :
-apa
-umbrit/izolat
-nu in linie
-nu cu fata pe S
-nu aglomerat
-HRANIRE artificiala cand e cazul (inceputul FS in '15)
......
Daca ne certam nu rezolvam nimic .
nae

Mesajde ignatov andrei » 25 Sep 2015, 08:37

emil_adrian scrie:Tot nu inteleg ce vreti sa spuneti, cum influenteaza distanta mortalitatea? Eu nu ma deplasez si depind de cultivatori, ei isi misca culturile mai aproape sau mai departe de stupina mea. Am avut gramezi de albine lucratoare in fata stupilor si bineinteles ca sunt de acord ca nu toti au avut parte de fenomenul asta dar oricum a fost un fenomen la scara nationala, si cei de la ICDA o stiu - http://www.icdapicultura.ro/extensie/al ... ricol.html

Si mai spui ca mi-ai urmarit toate postarile...! ;)
Deci, criticam fara fundament... ;)
Ai auzit de uleiurile volatile si toxice pa care le detine FS?!?
Ai vazut cum unii faguri "murdariti" la FS nu mai sunt luati in lucru?!?

Se pare ca nu!
ignatov andrei

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE