Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Insecticide pe baza de neonicotinoide ..o amenintare rea

Mesajde tuturicius » 25 Sep 2015, 09:04

Confirm ce spune nenea Ignatov. Si eu am avut stupii in lan si mi-au murit albinele pentru ca s-au batut intr-o veselie la urdinis la toti stupii. A fost foarte cald, asa ca respectivele uleiuri volatile probabil ca s-au degajat intr-o veselie. Apoi am inceput sa ma interesez printre stuparii din zona si am dat de unul care e pe stationar si nu a fost aproape de floare si nu a avut nici o mortalitate.
Nu stau sa plang, consider acest lucru unul din spitzurile in f... care imping catre progres. Concluzia mea este ca nu o sa-mi mai pun stupii mai aproape de 1km de lan.
In rest injur si eu neonicotinoidele, le doresc sa ajunga in iad!!!! Huooo neonicotinoidelor!!! :mrgreen: , dar in cazul de la FS cred ca trebuie trasa concluzia justa!
tuturicius

Mesajde tuturicius » 25 Sep 2015, 09:26

Nu stiu cum a fost fenomenul la scara nationala, dar la mine, la scara locala, absolut toti apicultorii veniti la FS si-au pus stupii in lan ;)
tuturicius

Mesajde geangu » 25 Sep 2015, 10:51

Am citit zilele trecute o revista apicola de prin anii 80 si se vaitau de depopulare la floarea soarelui. Asadar nimic nou sub soare, concluziile erau puse fie pe seama pesticidelor fie pe seama uleiurilor volatile ca si in cazul teiului.
Depopularile mai apar si din cauza culesului abundent, inevitabil la un cules puternic ai uzura mare si blocarea cuibului.Grija foarte mare trebuie sa avem inainte si dupa cules, in timpul culesului in afara de a asigura un spatiu optim nu prea sunt multe de facut.
geangu

Mesajde emil_adrian » 25 Sep 2015, 21:26

ignatov andrei scrie:Ai auzit de uleiurile volatile si toxice pa care le detine FS?!?
Ai vazut cum unii faguri "murdariti" la FS nu mai sunt luati in lucru?!?
Se pare ca nu!

Nu. Si daca ar avea, ce legatura are cu nectarul? Aveti si o sursa?
emil_adrian

Mesajde nae » 25 Sep 2015, 21:36

emil_adrian scrie:Nu. Si daca ar avea, ce legatura are cu nectarul? Aveti si o sursa?

De PC ?
nae

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 14:19

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 14:30

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 14:39

Neonicotinoidele distrug viata din sol precum bomba atomica.......
;)
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 14:50

Ecologist bondar britanic Dr. David Goulson vorbește despre impactul pesticidelor neonicotinoide pe scaderi de biodiversitate în terenuri agricole. Cercetare de pionierat Goulson privind impactul expunerii neonicotinoid pe bondari arată că cuiburi tratate produc 85% mai putine decat regine noi cuiburi de control. El discută, de asemenea abordări alternative agriculturii. "Am fost într-un fel, în esență, railroaded de companii agrochimice în bazându-se în întregime pe produsele lor", spune el. "Depindem de albine pentru a poleniza culturi și viermi noștri și alte organisme care trăiesc în sol pentru a menține solul sănătos. Dacă le ștergeți, apoi în cele din urmă ne vom distruge." Dr. Goulson este un profesor de biologie la Universitatea din Sussex din Marea Britanie.
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 14:54

;)
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:01

Grupul operativ pentru pesticide sistemice este răspunsul comunității științifice a îngrijorare în jurul valorii de impactul pesticidelor sistemice sunt biodiversității și a ecosistemelor. Intenția sa este de a oferi punctul de vedere definitiv de știință de a informa mai rapid de luare a deciziilor și îmbunătățită.
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:06

Natura reprezinta elixirul vital pentru sufletele noastre, daruindu-ne linistea interioara si energia pozitiva de care avem nevoie. Noi, oamenii, absorbim aceasta energie emisa de munti, copaci, pasari si de toate celelalte vietati, vindecandu-ne spiritul si trupul. Ar trebui cu totii sa constientizam ca pentru tot ceea ce luam si primim de la natura, cum ar fi apa, caldura, aerul, etc., noi avem o datorie fata de aceasta.
Aceasta datorie nu poate fi platita in bani, insa poate fi platita prin iubirea noastra, prin respectul nostru, prin recunostinta si nu in ultimul rand prin binele facut tuturor creaturilor acesteia, oferindu-le caldura, iubire neconditionata si grija necesara. Tot ceea ce vietuieste, raspunde la iubire. De aceea, mesajul nostrum este: "Iubiti si protejati natura!"."Valoarea unui om rezida in ceea ce da el si nu in ceea ce este el capabil sa primeasca", spunea Einstein.
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:16

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:21

Când Tyrone Hayes descoperit că atrazina, unul dintre erbicidele utilizate cel mai des schimbat unele broaște sale de la bărbat la femeie, el a fost șocat și îngrijorat de efectele pe care aceasta substanta chimica ar putea avea asupra oamenilor. Ce a urmat a fost o lupta corporativ cincisprezece ani între biologul UC Berkeley și Syngenta a doua cea mai mare companie de pesticide din lume. Pentru mai multe informații, vă rugăm să mergeți la www.global16x9.com.
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:23

Tyrone Hayes de la Universitatea din California, Berkeley, a descoperit un erbicid utilizat pe scară largă ar putea avea efecte nocive asupra sistemului endocrin. Dar atunci când a încercat să publice rezultatele, producator chimice a lansat o campanie de discreditare munca sa. Hayes a fost angajat pentru prima dată în 1997 de către o societate, care mai târziu a devenit gigant agribusiness Syngenta, pentru a studia produsul lor, atrazin, un pesticid care se aplică mai mult de jumătate din culturile de porumb din Statele Unite ale Americii, și utilizate pe scară largă în terenuri de golf și pomul de Crăciun ferme. Când Hayes gasit rezultate Syngenta nu exp
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 26 Sep 2015, 15:27

Mai multe studii științifice publicate în ultimii ani arată că dispariția dramatică de albine, polenizatori insecte esențiale pentru reproducerea plantelor și producția de fructe și legume, se datorează în principal utilizarea masivă a pesticidelor. Printre ei, o familie de pesticide care ataca direct sistemul lor imunitar: pesticide neonicotinoide.
3 minute pentru a înțelege problemele de substanțe și posibilele alternative.
;)
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE