talex scrie:Anul acesta, cine a apucat sa dea mierea, a dat-o cu (38 lei mdl) 1.68 euro Poliflora si (70 lei mdl) 3 euro salcamul. Acum 2-3 luni pretul in valuta a fost ceva mai mare intrucat leul a mai pierdut teren. Cine nu a apucat sa o dea, se pare ca nu va mai prinde aceste preturi, ci unele mai mici. deja unii procesatori au oprit achizitiile.
In privinta mediei de 110 kg sunt sceptic, nu prea cred, poate un stup doi. Si explic de ce, in 20 de ani n-am vazut ca o familie de-a noastra sa dea mai mult de 70-80 kg. Si o asemenea familie e o exceptie.
Mie ar trebui sa-mi fie rusine atunci cu mediile de -
35 kg per familie - 2012
30 kg - 2013
24kg - 2014
28 kg - 2015
Mai perseverez totusi.
O alta observatie. In Basarabia nu exista atat de multi stupari ca in Ro. La padurea din satul a lor mei(toata padurea are in jur de 500 ha, salcam vreo 300) nu vine Absolut nici o stupina. Doar cei din sat. Ai mei cu 165, un baiat cu 180 (care a fost ucenic la ai mei) si inca vreo 4-5 pana in 60. Ca sa mai aveti o alta imagine. Primavara veti vedea multe lanuri de rapita, insa nici o stupina. In primavara asta la un lan de 200 de hectare de rapita in Smardan GL am numarat 13 stupine. Faceti diferenta. Ceea ce afirm eu e valabil pentru sudul Basarabiei, de la Giurgiulesti pana la Cantemir.
Nu stiu care e situatia la Centru si la Nord.
eu am mentionat ca asta a fost in 2013 si pina atunci asa ce nu a mai fost si cred ca nu o sa mai fie. in anu acel daca doriti sa ma credeti la floarea soarelui cint stateam a fost zile pina la 12 kg pe zi drept ca a fost foarte multa sulfina si famiile au fost foarte puternice
apoi daca intradevar in medie pe an luati 30 cred ca nu faceti pastoral (eu unii ani pina la 5 ori imi mut locu)
si iarasi eu lukrez cu caucazianca si eu cred ca se vede ca si asta joaca rolu dar iarasi repet sriu ce este adevarul si asta pot cu mare drag sa va demonstrez invitinduva la zi de scos mirea fie la salcim fie la floarea sorelui