Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde Bee Happy » 17 Apr 2011, 22:29

Cand incepeam o carte de Aghata Cristie, nu o mai lasam din mana, pana nu aflam dezlegarea enigmei. Chiar daca nu dormeam toata noaptea. Sper ca nu ma tii treaz, ca trebuie sa merg la servici dimineata. :!:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde victor s » 18 Apr 2011, 06:58

na...ca a venit si ziua de luni si nici o dezlegare a enigmei. pai ce promisiune ai facut alt stupar?
eu m-am trezit la ora asta sa citesc raspunsul (nu ca ar trebui sa plec si la serviciu... :lol: ) si cand colo ...surpriza ! nici un raspuns.
hai sa stabilim o intalnire cu totii aici la orele 20 (astazi 18.04) si sa aflam raspunsul corect !
va salut si o zi buna, o saptamana excelenta, si un sezon extraordinar ! :D
victor s

Mesajde genutzu » 18 Apr 2011, 08:29

Hai stupare zi-le odata ca albinele alea erau la carat de apa si la cautat de minerale pentru puiet intr-o zi de primavara usor uscata. Doar se vede de la panselute ca era primavara devreme. Si se mai vede ca toate albinele erau orientate cu capul(si implicit organul de captare numit trompa) catre sursa. sursa fiind reprezentata de umezeala dintre peretii celor 2 bucati de beton. Si le mai placea in mod deosebit deoarece betonul se incalzise de la soare si se mai incalzeau si ele oferindu-le energias necesara unui zbor fara probleme inapoi. Nu e ca atunci cand bei apa rece din rau si e frig o cana de ceai fierbinte!!!
Na ce sa-i faci nu m-am mai putut abtine!!!! :lol: :lol: :lol: :D :shock:
genutzu

Mesajde Bee Happy » 18 Apr 2011, 21:18

Daca e asa cum zice Genutzu, sunt dezamagit. S-o facut atat tam-tam pentru niste sacagite!? :?
Alt Stupar, daca e adevarat, te rog inventeaza ceva spectaculos, in legatura cu albinele de pe mormant. Altfel o sa parem noi incepatorii, prea incepatori :P
Bee Happy

Mesajde alin m » 19 Apr 2011, 09:07

De obicei toate problemele complicate au raspunsuri si(sau) rezolvari simple :idea:
alin m

Mesajde dorindafi » 19 Apr 2011, 20:21

:mrgreen: shi-am incalecat pe-o sha
shi vam spus poveste-asha :lol:
dorindafi

Mesajde alt stupar » 20 Apr 2011, 22:42

Scuze tutturor pentru raspunsul amanat ! Au fost 3 zile cu 5 transporturi spre rapitza si cer clementa voastra...
:oops: :oops: :oops:

Deci, Genutzu a lamurit-o scurt si la obiect !
ALBINE LA APA !!!
fiind un colt mai mlastinos din cimitir, in plus urmasii defunctului au dat cu sare pe langa placa funerara sa nu creasca iarba, asta e rezultatul.
Cat despre cum va evolua situatia... pai ieri au plecat stupii din vecinatate, "adapatorul" va ramane parasit :D
Punct!

Acum (nu se vrea sa fie un repros pentru cei care au avut bunavointa sa-si exprime o parere, pentu care le multumesc sincer!):
Si in ce priveste apicultura, nu va lasati influentati de idei preconcepute, formate prin prisma unor intamplari traite sau auzite, de cele mai multe ori treburile sunt mult mai simple decat par la prima vedere. Maxima atentie pe repere, ochii ageri si viitorul e al vostru.

Cat despre "tema zilei" voi incerca sa continui cu astfel de provocari decate ori va "apare" cate ceva.
Daca va va starni interesul, fireste !
Fişiere ataşate
DSC02366.jpg
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cypryx » 20 Apr 2011, 22:49

fraților, eu nu ma consider nici începător deocamdată (nu am încă albine).
eu zic sa le lăsam în pace ,dacă defunctul a fost un stupar și după moarte și a dorit asa de mult albine încât ele l au vizitat si în lunga sa călătorie.sa mai zică careva ca romanu nu i frate cu natura.
VOI NU V ATI DORI SA AVEȚI ALBINELE LÂNGĂ VOI SI DUPĂ MOARTE(sau doar mierea va place?),
sa fie într un ceas bun.
cypryx
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde Bee Happy » 20 Apr 2011, 23:16

A fost genul de problema (tema de casa :roll: ), care te face sa-ti lovesti fruntea cu palma :idea: , dupa ce o rezolva altcineva si sa te intrebi: ''Cum de nu m-am putut gandi si eu la asta?''
Astept si alte teme de casa. Imi place sa fiu elev stupar. Promit chiar sa ma mut in prima banca. :)
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 30 Apr 2011, 21:03

Vin si eu cu o tema de casa :idea:
Intrebarea este:
Cand este posibil sa existe crestere la cantar, fara nici o interventie din partea stuparului, de 1.5 kg in doar 5 min? Repet, DOAR 5 MINUTE. :!:

Intrebarea este tot pentru incepatori, adica acei ca mine ;) Dar daca ceilalti nu se pot abtine...asta e :lol:
Bee Happy

Mesajde MyBees » 01 Mai 2011, 01:53

Cand ti se urca mâţa pe stup?
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Adi Hodis » 01 Mai 2011, 09:33

MyBees scrie:Cand ti se urca mâţa pe stup?

Si asta dureaza 5 min ... adica se urca cu incetinitorul ? :roll: :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 01 Mai 2011, 10:41

Şti c-aş scrie... dar nu pot...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bee Happy » 01 Mai 2011, 18:26

Intrebarea este serioasa. Cresterea este naturala, aportul la cantar este nectarul adus si albinele. Nu pisica, purcel, catel de pe capac. Nu musuroiul de furnici de sub capac. Nu piatra pusa pe stup, ca sa nu-l ia vantu' (de usor ce e :mrgreen: )
Fara sa vreau, v-am dat si un indiciu :?
Bee Happy

Mesajde victor s » 01 Mai 2011, 18:27

Bee Happy scrie:Vin si eu cu o tema de casa :idea:
Intrebarea este:
Cand este posibil sa existe crestere la cantar, fara nici o interventie din partea stuparului, de 1.5 kg in doar 5 min? Repet, DOAR 5 MINUTE. :!:

Intrebarea este tot pentru incepatori, adica acei ca mine ;) Dar daca ceilalti nu se pot abtine...asta e :lol:

hai sa incerc eu...banuiesc ca atunci cand ploua torential si ai stupii achizitionati de la vreun parat de tamplar :lol:
cand vine raspunsul corect?
salutari la tot poporul albinar !
victor s

Mesajde Bee Happy » 01 Mai 2011, 18:29

Victore, am postat in acelas timp. Vezi ultimul mesaj. Salutare :P
Paratul acela de tamplar sunt chiar eu :lol: .Dar totusi nu sta apa in stup.
Bee Happy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR