Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2015, 15:54

:)
Fişiere ataşate
12027788_725111917594734_964985599817539703_n.jpg
12004827_1032988516735760_992195255693404419_n.jpg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2015, 15:54

:) :)
Fişiere ataşate
12074852_499671016875990_2344574987687742181_n.jpg
12032281_926324197442870_7128121970866180349_n.jpg
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 28 Sep 2015, 23:04

Sal'tare!

La Moskova s-a inaugurat,in prezenta mai multor sefi de state islamice,
o splendida constructie religioasa, socotita intre cele mai frumoase moschei
din lumea islamica si europeana ce poate primii aproape 10.000 de credinciosi. Adevarat, in capitala Rusiei traiesc circa un milion de islamici.
Pe pagina de F.B. a lui Putin a fost publicat un scurt cuvant rostit mai de mult de presedinte in
Duma de la Kremlin, bine primit de catre rusi. Ce ziceti, au dreptate?

„Fiecare minoritate din Rusia, indiferent de unde provine, daca doreste sa
traiasca alaturi de noi,sa munceasca si sa manance in Rusia,
trebuie sa vorbeasca ruseste si sa respecte legile rusesti.
Daca vreti sa respectati Sharia si sa duceti traiul specific unor musulmani, va
sfatuim sa va stabiliti mai bine acolo unde acestea sunt regulile de stat.
Rusia nu duce lipsa unor minoritati musulmane. Minoritatile au nevoie
de Rusia, iar noi nu le vom acorda privilegii speciale fata de rusi si nici
nu ne vom modifica noi legile pentru a le sastiface doleantele, indiferent
cat de tare vor striga „Discriminare!”
Acum aveti la Moscova una din cele mai frumoase Moschei din Europa.
Bucurati-va de ea cu decentza,respectand si religiile celorlalti din Rusia
Nu vom ingadui tratarea cu lipsa de respect a culturii ruse. Mai
degraba vom trage invataminte din problemele SUA, a Marii Britanii,
Olandei, Germaniei si Frantei, iar noi vom supravietui ca natiune.
Musulmanii sunt acolo ca sa cucereasca aceste tari. :idea: :!: :idea: :!: :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 28 Sep 2015, 23:08

Sal'tare!

Barroso recunoaşte “UE a fost gândită să fie un antidot pentru guvernele democratice”

Preşedintele Comisiei Europene, Josè Manuel Barroso a ajuns să recunoască public. În timp ce îşi citea declaraţia, am rămas timp de 5 minute fără cuvinte gândindu-mă “În ce hal am ajuns?”

Acestea sunt declaraţiile Preşedintelui Comisiei Europene, cel mai înalt rol politic în Europa, care reprezintă “vechiul continent” în lume:

“Motivul pentru care aveam nevoie de Uniunea Europeană este tocmai acela că nu e democratică. Lăsate în voia lor, guvernele alese ar putea face orice le stă în putinţă pentru a câştigă câteva voturi.
Guvernele democratice nu au întotdeauna dreptate, dacă guvernele democratice ar fi avut mereu dreptate nu am mai fi în situaţia de azi: deciziile adoptate de cele mai democratice instituţii din lume sunt mereu foarte greşite.” :shock: :o :shock: :idea:
Donbazil

Mesajde modigliani » 01 Oct 2015, 09:38

ANAF .......

Fii un bun roman . Romania functioneaza cu taxe letale .......
modigliani

Mesajde akmm » 02 Oct 2015, 08:44

Am recitit agale ultimile postari si din calm ce eram deodata m-am revoltat.
Sunt cat pe ce sa ma intreb: dar de ce, domle' nu-l punem pe moralul, corectul, cinstitul ala si-l toleram pe imoralul, incorectul, necinstitul(hotul) asta?
Dupa asa o sumedenie de intrebari si raspunsuri te intrebi: care moral,corect cinstit? Care imoral, incorect, necinstit?
O sa parcurgem un sistem de invatamat ca al nostru, o sa scoatem oameni de 10 pe linie, o sa-i tragem in continuare in servicii si tare mi-e ca nu o sa se schimbe nimic.
Moralitatea, corectitudinea, cinstea nu are cautare si ca atare nici nu se noteaza.Ea vine din apartenenta la un sistem religios pe care ti-l asumi ca popor din credinta si care se raporteaza intodeauna la superioritatea divina.
Daca divinul la care te raportezi , el insausi are carente de moralitate, sau de-ar fi perfect, tu oricum ai o lume a ta ,, de cand lumea'', ai terminat-o cu cautarile, ai atins perfectiunea de care altii au fugit ca de dracu, de sute de ani, daca nu mii....Parerea mea.
Si atunci traiesti lumea de astazi.Perfecta pentru cei dornici sa ramana...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde modigliani » 04 Oct 2015, 10:19

LINISTE ! NU DERANJATI ! Inchideti topicul .
Poporul roman doarme !
modigliani

Mesajde Donbazil » 08 Oct 2015, 22:05

Sal'tare!

BAIA TURCEASCĂ

Nu vă mai prefaceţi că sînteţi creştini
Cînd vă faceţi cruce şi daţi de pomană –
Lumea vă cunoaşte: sînteţi asasini
Vă-nchinaţi la dracul ca la o icoană.

Nu mai jucaţi teatru că sînteţi săraci
Şi pe dos vă-ntoarceţi, cinic, buzunarul –
Bani fără de număr burduşiţi în saci
Lumea vă cunoaşte şi v-ar lua cu parul.

Nu mai faceţi gură că sînteţi cinstiţi
Cînd călcaţi morala, zilnic, în picioare –
Nu se tem de nimeni cei nelegiuiţi
Ei au doar o Lege: şpaga ce nu moare!

Şi nu mai pretindeţi ţara c-o iubiţi
Dacă-i azi în zdrenţe, voi aţi ruinat-o
Flămînzesc românii, umblă năuciţi
Şantajaţi cu UE, timoraţi de NATO.

Aţi distrus o ţară, totu-i la pămînt
Fug românii-n lume, izgoniţi de foame
Ieri – aveam un nume, respectat şi sfînt
Azi – ne zice lumea „rromi” şi „panarame”.

Cine sînteţi, monştri? Cine v-a adus
La comanda ţării ce-n mocirlă zace?
Cine vă menţine la Putere, sus
Şi vă tolerează orişice aţi face?

Laşitatea noastră, ea v-a inventat
Narghilea cu opium, spa fanariotă
Capul ce se pleacă şi nu e tăiat
Şi Piratul care a băut o Flotă

Corneliu Vadim Tudor (1949 - 2015)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Oct 2015, 21:46

Sal'tare!

O POEZIE SUPERBA emoticon heart

Copil frumos, te-aş ţine-ascuns
în locul unde n-au pătruns
nici răutatea, nici mânia,
în locul unde e stăpână bucuria.

Şi ţi-aş păstra desţelenită
grădina vieţii, şi-nflorită,
ca un surâs să fie fiecare floare,
pe chipul tău să râdă lumina de la soare.

Şi ţi-aş aşterne dragoste în cale,
din suflet aş lăsa să scuture petale,
ca să nu simţi nici pietre ascuţite şi nici spini,
să nu te rătăceşti prin mărăcini.

Vise înalte ţi-aş păzi în palmă,
iar zborurilor tale le-aş ţine vremea calmă,
şi timpul l-aş supune şi l-aş îmblânzi,
l-aş pune în clepsidră şi ţi l-aş dărui.

Dar nu ştiu cum să fac acestea toate,
nu era scris în nicio carte,
şi nu cred că a fost vreun înţelept
care ştia ceva şi a păstrat secret.

Şi-atunci tot ce rămâne e să îţi dau poveţe,
să te învăţ că lumea are multe feţe,
să îţi arăt cum sufletul se oţeleşte,
dar dragostea din el e cea care te creşte.

Să-ţi spun că din durere iei putere,
că pentru a clădi un vis de multe ori se cere
să laşi bucăţi de suflet să se sfâşie din tine;
dar să nu-ţi pară rău când tot ce faci e bine!

Să nu uiţi idealuri chiar dacă ţi se pare
că s-au pierdut cândva în neagră depărtare!
Oricât de întuneric, mai sunt câteva stele;
să cauţi mereu zborul şi să ajungi la ele!

De cazi, să te ridici mai sus
şi să răsari chiar dacă soarele-a apus!
Dacă pierzi astăzi, poţi învinge mâine;
să nu-ţi vinzi inima pe-un colţ de pâine!

Să nu uiţi niciodată să fii bun şi drept,
să nu te pleci, dar să fii înţelept!
Şi vieţii să-i surâzi, să ştii cum să te bucuri
de împliniri înalte şi de mărunte lucruri!

Iar la sfârşit, când scazi şi când aduni,
când timpul ce-ţi rămâne e cât să-l ţii în pumni,
să-ţi fie gândul liniştit şi inima senină
că ai trăit frumos şi viaţa ţi-a fost plină.

Autoare: Carmen Pricop
Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Oct 2015, 22:07

Sal'tare!

Marea Doamna a artei dramatice romanesti, intr-un monolog despre invatamantul romanesc......
(Rog pe cine stie si vrea sa puna videoclipul)

Iata si unul din comentariile la acest material:
Mariana Păun · Educator at Gradinita Titu
Mi-au dat lacrimile,lucrez în învățământ și știu că așa este, dar cui să-i spui cui să i te plângi?Am instalat internet pe banii mei în grădiniță, iar laptop-ul meu îl car în fiecare zi cu mine. Dacă mă plâng cuiva mi se spune să fac rost de sponsori.Dar cine să mă sponsorizeze? Titu nu este Târgoviște, unde se găsesc mai ușor sponsori. Acum vă întreb: mă sponsorizați și pe mine cu un calculator, ca să nu mai fiu nevoită să car laptop-ul cu mine?Găsesc sponsor să-mi plătescă și mie internetul lună de lună? Nu!...Mulțumesc tuturor celor care mă susțin sau nu!...
Like · Reply · 31 · 2 hrs · Edited
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2015, 23:27

Donbazil scrie:Sal'tare!

Corneliu Vadim Tudor (1949 - 2015)

Donbazil, poezia asta e penibila in gura lui VC Tudor. Nici nu iti imagineazi cat rau a facut acest individ, acestei tari. Nu stiu daca realizezi cat de infect de lipsit de coloana vertebrala a putut fi.

Eventual, daca era bolnav de dubla personalitate si versurile astea au fost scrise de partea lui buna despre partea lui -proprie si personala- cea rea... ar mai fi ceva, dar demn de studiu pentru psihanalisti. Sunt convins ca esti patriot. Te asigur ca imi iubesc sentimental si rational tara, dar... chiar daca despre morti numai de bine, VC Tudor duca-se pe pustii din partea mea. D-zeu sa-l ierte. EL poate. Eu nu pot.

Datorita lui VC Tudor am votat cu Iliescu atunci cand au ajuns la "baraj". :oops:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2015, 23:46

Donbazil scrie:Sal'tare!

Iata si unul din comentariile la acest material:
Mariana Păun · Educator at Gradinita Titu
Mi-au dat lacrimile,lucrez în învățământ și știu că așa este, dar cui să-i spui cui să i te plângi?Am instalat internet pe banii mei în grădiniță, iar laptop-ul meu îl car în fiecare zi cu mine. Dacă mă plâng cuiva mi se spune să fac rost de sponsori.Dar cine să mă sponsorizeze? Titu nu este Târgoviște, unde se găsesc mai ușor sponsori. Acum vă întreb: mă sponsorizați și pe mine cu un calculator, ca să nu mai fiu nevoită să car laptop-ul cu mine?Găsesc sponsor să-mi plătescă și mie internetul lună de lună? Nu!...Mulțumesc tuturor celor care mă susțin sau nu!...
Like · Reply · 31 · 2 hrs · Edited

Donbazil... cucoana asta e lacrimogena rau de tot. Ii trebuie calculator la gradinita CA SA NU CARE LAPTOPUL DUPA EA.
Internet? O invat eu cum sa ia prin tethering net de pe telefon si ii spun si unde sa se aboneze incat sa coste o nimica toata abonamentul cu net nelimitat si gratis.

Da-o`ncolo. Nu stiu la ce-i trebuie laptop sau calculator la gradinita, dar daca e pentru altceva decat Facebook si iubeste atat de mult copii si are laptop, poate sa-l care naibii, ca nu-i pica nimic.

In rest... filme indiene. Nu ca n-ar exista probleme. Exista! Insa abordarea asta e de... gradinita.

Te tzuc cu aceeasi simpatie! :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 10 Oct 2015, 16:32

Mircea, imi pare rau, dar ultima postare cred ca nu ai scris-o tu, ca nu te caracterizeaza.
Cum adica, la ce-i trebuie internet la gradinita? Dar ce, internetul inseamna doar facebook?
Cum adica,daca iubeste copii si vrea sa-i educe, sa-si care calculatorul (personal, luat din banii ei) de acasa? Dar ce, in procesul educational calculatorul e un lux?
Cum adica sa-si faca abonament, chiar si pe bani putini,dar totusi banii ei si sa-si faca telefonul hotspot (telefonul ei)?
Nu stiu unde si ce ai lucrat tu, dar iti spun ca la niciun job pe care l-am avut nu m-am dus cu materiale de acasa ca sa pot pot sa lucrez, sa pot sa-mi desfasor activitatea. Nu mi se pare normal sa scot bani de la mine din buzunar ca sa cumpar topuri de hartie pentru fise de lucru, imprimanta, toner la imprimanta si alte si alte materiale necesare procesului educational. Doamne fereste sa ai inspectie de grad sau definitivat, cateva ore te costa salariul pe o luna.
Nu sunt cadru didactic, dar cunosc problemele lor in amanunt de la sotia mea.
Hai sa-ti descriu situatia dintr-o scoala rurala, la mica distanta de gradinita unde activeaza doamna pomenita de Donbazil: cadrele didactice pun mana de la mana ca sa sa stranga bani sa reincarce cartusul de la imprimanta scolii; fisele, rapoartele si tot ceea ce tine in general de activitatea unui cadru didactic sunt printate la domiciliu, pe imprimante luate din bani personali si care nu sunt utilizate decat pentru acest scop; pentru ca un invatator sa-si desfasoare bine activitatea, trebuie sa aibe un set personal de manuale si caiete speciale, set pe care si-l cumpara din banii lui; toaletele sunt medievale, desi instalarea unui hidrofor pentru apa curenta si construirea altora noi ar costa probabil 1000€; exista un singur videoproiector in toata scoala, pentru utilizarea lui este nevoie sa-ti faci programare (in logica postarii tale - care , repet, nu te caracterizeaza - ar trebui sa-si ia fiecare un videoproiector ....sau nu - pana la urma la ce e nevoie de proiector la scoala?); samd

Problema doamnei nu e ca-si cara laptopul personal, ca asta deja o face. Problema este ca nu e normal sa faca asta. Si are dreptate.

Later edit: ce-i spune inspectoarea sotiei " Sa nu care cumva sa nu aveti internet in clasa. Sa-l bateti pe director la cap in fiecare zi sa va bage internet". Bineinteles ca n-au, si la fel ca doamna de mai sus, isi cara laptopul personal.
La Titu, daca o invatatoare are imprimanta color in clasa, este pentru ca au cumparat-o parintii elevilor, iar daca in fiecare an exista un elev olimpic national la chimie, asta nu se datoreaza laboratorului de chimie cvasi-neechipat, ci dedicarii profesorului.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde modigliani » 10 Oct 2015, 20:38

cornelioandanciu scrie: Vai si amar de capul acestui popor

Vezi , mah , ca mai e un topic ''pe val '' cu acelasi subiect ................
modigliani

Mesajde Shrek » 10 Oct 2015, 21:50

De acord cu Mircea.De ce trebuie internet la gradi? Poate ca ar trebui sa-i invatam pe copii sa joace fotbal si nu fifa 2000 si nustiu cat. Poate ar trebui sa le cumparam copiilor mingi , biciclete, rachete de tenis si nu neaparat telefoane inteligente. Este posibil ca peste cativa ani sa ne trezim langa noi cu niste bulgarasi de slanina care nu stiu nimic despre viata reala! Vad din ce in ce mai putini copii pe bazele sportive dar aud ca medicii pediatri au de lucru din greu. Sa lasam copiii sa isi traiasca copilaria si sa nu incercam sa ii maturizam inainte de vreme.
Shrek

Mesajde Donbazil » 10 Oct 2015, 22:19

Sal'tare!

Scuzati-ma dragi colegi!
Nu stiam ca felul in care gandesc eu poate deranja...Poate voi aveti dreptate si eu sunt anacronic...Nostalgic comunist, etc, etc, etc.... :cry:
In nimicnicia mea, eu nu ma rusinez ca sunt roman, ca traiesc in aceasta tara si inca mai sper.....Poate vin si zile mai bune.....

Sal'tare!
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE