Sanatate multa!
gica scrie:.....
2. Scoate ramele cu rezerve putine si le pune in laterale sau dupa diafragma. Organizeaza cuibul pe rame pline sau aproape pline cu rezerve. Pune podisorul si capacul si daca nu mai umbla la stup catre primavara il gaseste mort de foame pe ramele goale sau trecut dupa diafragma.
.......
alin75 scrie:gica scrie:.....
2. Scoate ramele cu rezerve putine si le pune in laterale sau dupa diafragma. Organizeaza cuibul pe rame pline sau aproape pline cu rezerve. Pune podisorul si capacul si daca nu mai umbla la stup catre primavara il gaseste mort de foame pe ramele goale sau trecut dupa diafragma.
.......
Desi postarea este destul de veche, acum mi-a atras atentia! Deci care este shpilu, ca nu ma prind?
Bambucha scrie:Spiel-ul e ca ghemul se poate deplasa spre ramele goale din laterale unde va ramane fara combustibil. Ramele goale nu prea au ce cauta in cuib.
paul scrie:Si daca lasi toate ramele din cuibul de iernare full si nu lasi rame goale dupa diafragma, unde or s-o vireze ?
Eu ... asa fac. Rame cat mai pline, spre full (nu reusesc intotdeauna), diafragme din polistiren stg.-dr., impachetajul de deasupra (rafie, podisor plasa, mochetica) si ... aleluia !
tiih scrie:paul scrie:
NU aleluia!... ci ...AMIN !!!:o
paul scrie:tiih scrie:paul scrie:
NU aleluia!... ci ...AMIN !!!:o
Adica, zici tu ca nu trec iarna asa ?![]()
N-am timp acum, o sa-ti explic semnificatia termenilor aleluia si amin ... altadata !
alin75 scrie:alin75 scrie:gica scrie:.....
.......
Desi postarea este destul de veche, acum mi-a atras atentia! Deci care este shpilu, ca nu ma prind?Bambucha scrie:Spiel-ul e ca ghemul se poate deplasa spre ramele goale din laterale unde va ramane fara combustibil. Ramele goale nu prea au ce cauta in cuib.
Eu din postarea regretatului Gica, inteleg faptul ca in cuib sunt numai rame cu mancare (spune ... "pline sau aproape pline"). Nu umbla la el si ..... il gaseste mort!
tiih scrie:
PS2 simpificat...iermare numai pe miere, fara a avea si celule goale, fara miere...e tot atat de periculoasa ca si iernarea fara a avea celule cu miere!!!
andrei_calinescu scrie:Important e sa nu fie numai rame full capacite = bucati de zid, caramizi = moarte ptr ghem.
andrei_calinescu scrie:Cu rame blocate full , juma capacit si juma ne-capacit, nu e nici o problema.
Important e sa nu fie numai rame full capacite = bucati de zid, caramizi = moarte ptr ghem.
paul scrie:andrei_calinescu scrie:Important e sa nu fie numai rame full capacite = bucati de zid, caramizi = moarte ptr ghem.
Eu am curaj sa iernez pe rame ... placa !Pline full si capacite pana jos !![]()
Cu o singura conditie ... sa fie restranse la sange. Adica, albinele sa stea una peste alta pe intervale iar intervalele sa fie pline de sus pana jos !![]()
Garantez eu ca-i cea mai buna iernare !Placile cu miere capacita vor actiona ca un calorifer ( dupa studiile unui austriac, nu-mi amintesc numele) !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori