Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: paul

Mesajde paul » 05 Oct 2015, 19:47

Joohny, pentru mine vinul e-o ... poveste !
Nu sunt consumator ! Daca n-as mai da pe la prieteni 200 l mi-ar ajunge minimum 5 ani ! ;) Asa ca, dinspre mine ... slaba nadejde ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde joohny » 05 Oct 2015, 19:54

Nu este problema Paul.Un client in minus fata de un prieten cistigat =>totusi un cistig. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde cristian bh » 05 Oct 2015, 20:58

Dupa zece noiembrie zici?
Decand tanjesc si io dupa un R.de ..R1,.. :P
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde joohny » 05 Oct 2015, 23:06

Cristian,pt. clienti e R1 eu beau numai ce beau regii ,R 0.Sanatate.
joohny

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2015, 07:53

In ziua de azi avem la dispozitie drojdii selectionate si activatori de fermentare asa ca ne putem ”juca” cum ne place cu mustul obtinand un vin deosebit. Butoaiele (noi) de lemn se mai folosesc doar pentru obtinerea vinului baricat. A folosi o doaga mai veche de 5 ani presupune un risc prea mare .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristian bh » 06 Oct 2015, 08:40

joohny scrie:Cristian,pt. clienti e R1 eu beau numai ce beau regii ,R 0.Sanatate.

Si io-s un soi rege la mine acasa! ;)
Da pt regina,...ce zici ca merge! :P
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 17:53

Dragos2006 scrie:In ziua de azi avem la dispozitie drojdii selectionate si activatori de fermentare asa ca ne putem ”juca” cum ne place cu mustul obtinand un vin deosebit. Butoaiele (noi) de lemn se mai folosesc doar pentru obtinerea vinului baricat. A folosi o doaga mai veche de 5 ani presupune un risc prea mare .

ceea ce spui tu e ca si cind dai la albibe mincare exclusiv miere.Vinul pt. boieri se bea fara drojdii selectionate.Cu drojdii selectionate deja devine R2.Restul sint fumuri.
joohny

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 17:56

cristian bh scrie:
joohny scrie:Cristian,pt. clienti e R1 eu beau numai ce beau regii ,R 0.Sanatate.

Si io-s un soi rege la mine acasa! ;)
Da pt regina,...ce zici ca merge! :P

Vinul R 0 este bun pt. orice baut cu masura mai ales pt. regine atunci cind il beau regii. :D .Sanatate.
joohny

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2015, 18:19

Joony intra putin in literatura franceza de specialitate si vei afla ca nu poti obtine un vin superior sau premium fara a folosi anumite drojdii selectionate . Este la fel ca in industria de panificatie , in fapt painea este un amestec de faina , apa si drojdie . Dar unii fac o paine super iar altii una comuna , cine face diferenta ? tulpina de drojdie . La fel si la vin , o anumita tulbina de drojdie poate pune in valoare un anumit strugure . Poti sa ai cei mai buni struguri din lume , daca nu stii cum sa-i procesezi in loc sa bei un vin premium vei bea un vin de masa . Ambele sunt R1 dar cand dai la un somelier acela iti va explica unde ai gresit.

https://www.youtube.com/watch?v=RFcupzc8ZjQ
Dragos2006

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 18:37

Dragos2006 scrie:Joony intra putin in literatura franceza de specialitate si vei afla ca nu poti obtine un vin superior sau premium fara a folosi anumite drojdii selectionate . Este la fel ca in industria de panificatie , in fapt painea este un amestec de faina , apa si drojdie . Dar unii fac o paine super iar altii una comuna , cine face diferenta ? tulpina de drojdie . La fel si la vin , o anumita tulbina de drojdie poate pune in valoare un anumit strugure . Poti sa ai cei mai buni struguri din lume , daca nu stii cum sa-i procesezi in loc sa bei un vin premium vei bea un vin de masa . Ambele sunt R1 dar cand dai la un somelier acela iti va explica unde ai gresit.

https://www.youtube.com/watch?v=RFcupzc8ZjQ

Dragos,sint perfect de acord cu tine in legatura cu drojdiile.Eu ma refer la un vin fara a interveni din exterior .De ex.mierea naturala este mai buna decit nutela?Eu zic nu deoarece mie imi place mai mult nutela.Cam asa orientativ e si cu vinurile.Dragos da-i lui Decebal vin cu drojdii selectionate sau lui Bacchus si un vin obtinut fara ajutor .Care crezi ca o sa le placa mai mult?Si care este mai sanatos?Sanatate.
joohny

Mesajde paul » 06 Oct 2015, 20:14

Dragoshelu, ai perfecta dreptate cu bacteriile, somelierii stiu sa aprecieze, numai ca acum s-a inversat trendul! Se merge pe clasicul ... prea bun, prea ca la tara !
Si daca tot ai adus vorba de paine ... mananca o paine facuta dintr-o faina provenita dintr-un soi de grau autohton, din ala care nu da productie la hectar (maxim 2500 de kg ), cu o drojdie de bere ordinara, aluatul framantat manual si coapta intr-un cuptor cu lemne si ... mai vorbim !!! Ideea stii care-i ... noi nu mai stim gustul adevarat al painii ! La fel si cu vinurile ... alea facute si invechite in butoaie de stejar !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 06 Oct 2015, 20:16

paul scrie:Dragoshelu, ai perfecta dreptate cu bacteriile,

Baaaaah , trebuia s-o astepti p-aia cu ..... ''dizinteria" ! Sigur ai fi dat pe spate !!!!!!!!
N-auzi ca-i d-aia ...... stiintificoidica ??????? Veterinariditicisticoidica ?????
modigliani

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2015, 20:50

joohny scrie:.Cam asa orientativ e si cu vinurile.Dragos da-i lui Decebal vin cu drojdii selectionate sau lui Bacchus si un vin obtinut fara ajutor .Care crezi ca o sa le placa mai mult?Si care este mai sanatos?Sanatate.

Daca te pasioneaza subiectul vei gasi lucruri interesante datate cu mult inaintea lui Decebal . Cauta doar despre podgoriile din Muntii Hercinici si daca vrei sa te simti si mai bine citeste despre agatarsi, prieteni buni cu Bachus.
Dragos2006

Mesajde joohny » 06 Oct 2015, 21:01

Dragos,acesta este raspunsul tau?Vinurile frantuzesti au o eticheta.Ale noastre nu.Probabil o sa incepi cu bla-bla-bla.Eu prefer sa beau fara eticheta si facut de mine.Ca si albinei ii place mierea facuta de ea nu de noi.Si pina la urma fiecare cu fixurile lui.Sanatate.
joohny

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2015, 21:11

Imi aduci aminte de o intamplare petrecuta in urma cu niste ani cand la mine vine un tanar care pana in ziua respectiva consumase doar vin cu eticheta . Am mers la beci i-am umplut niste pet-uri de 5 l cu vin si i le-am dat sa le bea cu prietenii . Omul interzis a intrebat mirat cum vor bea prietenii lui fitzosi vin din pet !!! Atunci i-am vandut un pot : niciodata nu vei consuma eticheta sau ambalajul , doar continutul.
Dar omul modern consuma dupa eticheta si nu dupa continut . Cum Romania nu are eticheta la vin mai avem de muncit cateva decenii pana cand vom concura cu Franta sau Italia. Ce vorbesc de eticheta , romanul nu are cultura vinului , prefera berea gen torocala...
Dragos2006

Mesajde wineto77 » 06 Oct 2015, 21:22

Cum Romania nu are eticheta la vin mai avem de muncit cateva decenii pana cand vom concura cu Franta sau Italia. Ce vorbesc de eticheta , romanul nu are cultura vinului , prefera berea gen torocala...

Buna seara, ...la concursurile internationale de degustare ,Romania a castigat foarte multe medalii..de aur si argint.E drept nu se vede eticheta,ambalajul etc.,va spune un degustator.
Scuze ca am intrat pe pagina ta Paul.
O seara buna.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?