Nu sunt consumator ! Daca n-as mai da pe la prieteni 200 l mi-ar ajunge minimum 5 ani !
joohny scrie:Cristian,pt. clienti e R1 eu beau numai ce beau regii ,R 0.Sanatate.
Dragos2006 scrie:In ziua de azi avem la dispozitie drojdii selectionate si activatori de fermentare asa ca ne putem ”juca” cum ne place cu mustul obtinand un vin deosebit. Butoaiele (noi) de lemn se mai folosesc doar pentru obtinerea vinului baricat. A folosi o doaga mai veche de 5 ani presupune un risc prea mare .
cristian bh scrie:joohny scrie:Cristian,pt. clienti e R1 eu beau numai ce beau regii ,R 0.Sanatate.
Si io-s un soi rege la mine acasa!![]()
Da pt regina,...ce zici ca merge!
Dragos2006 scrie:Joony intra putin in literatura franceza de specialitate si vei afla ca nu poti obtine un vin superior sau premium fara a folosi anumite drojdii selectionate . Este la fel ca in industria de panificatie , in fapt painea este un amestec de faina , apa si drojdie . Dar unii fac o paine super iar altii una comuna , cine face diferenta ? tulpina de drojdie . La fel si la vin , o anumita tulbina de drojdie poate pune in valoare un anumit strugure . Poti sa ai cei mai buni struguri din lume , daca nu stii cum sa-i procesezi in loc sa bei un vin premium vei bea un vin de masa . Ambele sunt R1 dar cand dai la un somelier acela iti va explica unde ai gresit.
https://www.youtube.com/watch?v=RFcupzc8ZjQ
joohny scrie:.Cam asa orientativ e si cu vinurile.Dragos da-i lui Decebal vin cu drojdii selectionate sau lui Bacchus si un vin obtinut fara ajutor .Care crezi ca o sa le placa mai mult?Si care este mai sanatos?Sanatate.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori