Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hotararea nr. 1050 privind PNA 2014-2016 Norme de aplica

Mesajde alt stupar » 09 Oct 2015, 17:05

cristian bh scrie:ce te face stupare sa crezi ca nu-mi iau taraba langa tine? :o
fac pariu ca-mi devii client fidel! :lol:

ăăă... sa dau cu mopul, sa matur in dosul șurii sa-ti fac loc la tarabă ? :D
da” nu te supara ca te-ntreb... ce vrei sa vinzi? Chitibușării ? :lol:

Hai... gata ca deja o dam in balarii si devine apa plata.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde viorel55 » 09 Oct 2015, 17:48

alt stupar scrie:pai si io ce zic, Proapise ?
Sunt asociatii corecte, desigur, sunt si altele aiurea... ce, te obliga cineva sa stai intruna unde nu te mai simti reprezentat sau unde ti se da la gioale ???
La fel de bine, cum poti obliga o asocitie sa te primeasca cu forta atata timp cat nu indeplinesti niste conditii pe care ei le au trecute in statut ? Sau oate pur si simplu... nu le plac ochii tai, care-i problema ? De cand o asociatie apicola e neaparat de interes public ???

Hai sa discutam la modul teoretic. Uite... tu, eu si inca unu facem o asociatie. Lasam poarta deschisa si maine vine si se inscrie un ciudat care mai apoi sta la sediu zi-lumina si zbiara ca e discriminat fiindca asociatia nu face totul pentru ca el sa-si deconteze prin PNA niste... lazi care se invart dupa soare (sa spunem) si chitul de combatere Varooa cu ajutorul tehnologiei nanorobotilor ;) Ei, unde ajungem ???

De acord (ca sa nu zic corect)cu aceasta apreciere !
Constitutia ne asigura(garanteaza) dreptul la asocietre !
Daca nu ne convine,sau nu ne place ,cum suntem priviti (sau primiti)de vechlie asociatii, haideti sa infiintam altele noi ,unde sa fim sefi si sa facem cum ne convine... Dar ,atentie,trebuie sa respectam prevederile legale-Legea 26/2000.
Daca nu citim si nu respectam legea...vorbim sa ne aflam in treaba !
viorel55

Mesajde nae » 09 Oct 2015, 18:17

paul scrie:M-ar scuti si de jena de a ma ruga de nus' care ciuri buri proprietar de asociatie ! ;)

Sunt membru ACA si platitor de cotizatie inainte sa am avantaje . ;)
Asociatia e putin comunista ... :oops: ; daca intrebi ceva , poate sunt retard, parca-i injuri asa te privesc ...
Eu ma pricep sa fac miere , nu injur pe nimeni ; sunt prost /lemn/clepci/idi..ot/ la PC sau acte ; te pricepi?, te platesc dar nu ma INJURA ! ;)
PNA e bun ; asocierea e buna ; COMUNISMUL imi REPUGNA .
Garcea e PREZENT in spatele fiecarei usi INCHISE :oops: .

Daca ne certam si ramanem dezbinati pretul si respectul vor ramane DEPARTE , miraj ...
nae

Mesajde cristian bh » 09 Oct 2015, 18:36

viorel55 scrie:
alt stupar scrie:La fel de bine, cum poti obliga o asocitie sa te primeasca cu forta atata timp cat nu indeplinesti niste conditii pe care ei le au trecute in statut ? Sau oate pur si simplu... nu le plac ochii tai, care-i problema ? De cand o asociatie apicola e neaparat de interes public ???

Hai sa discutam la modul teoretic. Uite... tu, eu si inca unu facem o asociatie. Lasam poarta deschisa si maine vine si se inscrie un ciudat care mai apoi sta la sediu zi-lumina si zbiara ca e discriminat fiindca asociatia nu face totul pentru ca el sa-si deconteze prin PNA niste... lazi care se invart dupa soare (sa spunem) si chitul de combatere Varooa cu ajutorul tehnologiei nanorobotilor ;) Ei, unde ajungem ???

Daca nu ne convine,sau nu ne place ,cum suntem priviti (sau primiti)de vechlie asociatii, haideti sa infiintam altele noi ,unde sa fim sefi si sa facem cum ne convine... Dar ,atentie,trebuie sa respectam prevederile legale-Legea 26/2000.

Astea la care faceti voi referire sunt asociatii gen,,,,,cutzu,cutzu!
O asociatie care obtine acreditare intr-un anumit areal geografic nu are criteriul ochilor frumosi in statut!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde paul » 09 Oct 2015, 18:47

alt stupar scrie:

Criticilor mei, care ma acuza de ... imaginatie bogata :oops: , las voua mostenire ... alt stupar :!: Sper sa nu fie la fel de grabit ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde viorel55 » 09 Oct 2015, 19:00

cristian bh scrie:
viorel55 scrie:
alt stupar scrie:La fel de bine, cum poti obliga o asocitie sa te primeasca cu forta atata timp cat nu indeplinesti niste conditii pe care ei le au trecute in statut ? Sau oate pur si simplu... nu le plac ochii tai, care-i problema ? De cand o asociatie apicola e neaparat de interes public ???

Astea la care faceti voi referire sunt asociatii gen,,,,,cutzu,cutzu!
O asociatie care obtine acreditare intr-un anumit areal geografic nu are criteriul ochilor frumosi in statut!

Nu puteti sau nu vreti sa intelegeti, d-le ardelean-bihorean ,ca puteti sa faceti o asociatie pe care sa o conduceti spre cele mai inalte culmi ale dreptatii si prosperitatii capitaliste,in care ati crescut si in care visati in continuare ?
viorel55

Mesajde Jean Valjean » 09 Oct 2015, 19:43

nae scrie:Sunt membru ACA si platitor de cotizatie inainte sa am avantaje . ;)
Asociatia e putin comunista ... :oops: ; daca intrebi ceva , poate sunt retard, parca-i injuri asa te privesc ...

Confirmat. Ceea ce e mai grav este ca suntem din regiuni diferite ale tarii.
Mi-am luat carnetul de membru ACA, ca pe biletul de tren: am intrat cu banii si doua hartii si am iesit cu carnetul de membru.
Cand intrebam cate ceva ma priveau de parca aveam vreun interes ascuns, ca si cum asteptam raspunsul ca sa-i prind cu mata in sac.
De cand m-am inscris m-am tot intrebat ce-am de castigat din asta: in afara de inregistrarea sanitar veterinara, pentru care a fost necesara adeveinta de la asociatie, calitatea de membru nu m-a ajutat cu nimic.
Nici macar cand am vrut sa predau miere.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde alt stupar » 09 Oct 2015, 19:50

Bine.
Radem, glumim
F...., platim
.... dar de topic nu ne batem joc !

haideti sa revenim la 1050 /”14-”16
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristian bh » 09 Oct 2015, 21:14

alt stupar scrie:Bine.
Radem, glumim
F...., platim
.... dar de topic nu ne batem joc !

haideti sa revenim la 1050 /”14-”16

PNA.14-16,se obtine prin aderarea apicultorului la o asociatie acreditata ,...(de pe lista MADR)din ce stiu eu,daca gresesc rog colegii sa intervina!
Acuma ca un sef de federatie apicola (ALES DE SEFII ASOCIATIILOR AFILIATE)_indeamna apicultorii sa-si infiinteze ei de acum inainte o asociatie dupa bunul plac,...las la aprecierea generala!
zi stupare p-aia de rezerva,...cine n-are nici in clin nici in maneca cu subiectul mucles!
Doar tu decizi cand glumim cand f,,,,cand platim! :oops:
cristian bh

Mesajde Dila Daniel » 09 Oct 2015, 21:39

Cristian bh,fara nici cea mai mica urma de gluma,cred ca faci o mare gresala sa dai crezare ideii(penibile dupa mine)ca poti accesa PNA-ul doar facand parte dintr-o anume organizatie,asociatie,etc...acreditata de cineva anume.
Nu am auzit pe nimeni in tara asta,(si crede-ma,cunosc multi apicultori)sa "se planga" de asa ceva...
Orice apicultor din tara asta,indiferent de forma asociativa din care face parte,poate accesa PNA-ul.
bineinteles ca forma asociativa respectiva,trebuie sa fie legal constituita.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristian bh » 09 Oct 2015, 22:58

Cu asta Inchei ca n-are rost,vorba multa ,saracie in Ardeal........un coleg a fost luat la misto cand a cautat o asociatie,..(aici s-a ivit unora ,,,in sfarsit o ocazie)....f multi s-au facut ca ploua,...etc,,..plus remarcabilul sfat,...fa-ti si tu ma o asociatie!
Cine crezi tu ca te primeste in bissnisul personal(asociatie) sa-ti bagi nassul unde nu-ti fierbe oala? :evil:
intreb?
Care-i ala care n-are in statut aliniatul ca ,...membru devine orice apicultor din romania,in baza unei cereri si a platii cotizatiei si taxa de inscriere,a respectarii statutului bla,bla bla,..sa faca un copy si sa arate ca e altfel! :idea:
in afara de alt stupar,..
ps,...acreditat =avand un nr repartizat de crotalii.
cristian bh

Mesajde Dragos2006 » 09 Oct 2015, 23:09

Cand te duci ciuli-buli sa intri intr-o asociatie de meseriasi e si normal sa pleci asa cum ai venit. Ciuli-buli sa lase ciocul mai mic pe acest subiect si in general pe chestia cu apicultura. Cautati alt obiect de activitate !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristian bh » 09 Oct 2015, 23:19

Dragos2006 scrie:Cand te duci ciuli-buli sa intri intr-o asociatie de meseriasi e si normal sa pleci asa cum ai venit. Ciuli-buli sa lase ciocul mai mic pe acest subiect si in general pe chestia cu apicultura. Cautati alt obiect de activitate !

Daca esti meserias,..de ce trebuie sa ciugulesti tu tot?
Nu merge meseria fara fonduri europene?
Atitudinea asta de parvenit ma deranjeaza!
Care meserias????? :shock: :shock:
Chiar crezi ca daca faci o asociatie doua,trei esti buricul targului?
Maestrilor in aruncat praf in ochi,... :mrgreen:
cristian bh

Mesajde Dragos2006 » 10 Oct 2015, 07:51

Inainte de a scrie pe tema PNA cititi si vedeti ce inseamna PNA si cui se adreseaza ! Am spus nmereu , banii nu sunt pentru toti , banii sunt pentru cine este interesat si motivat , exclus ciuli-buli.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 10 Oct 2015, 08:09

desi sunt off topic,asi vrea sa nu fiu deacord cu cei care cred ca o forma asociativa trebuie obligata sa primeasca pe oricine.(nu vorbesc de rang social sau putere financiara sau marimea stupinei...),nu vorbim de o persoana anume sau o forma asociativa anume.
O asociere intre apicultori(si nu numai),presupune idei,strategii si obiective comune,acceptate,insusite si de atins de fiecare membru.Ca deaceea te asociezi.
Cum nu sunt deacord nici cu atitudinea lui Dragos,mai bine zis cu stilul de adresare in scris,care lasa de inteles ca apicultori mici(ciuri-buri) ar fi discriminati.
Toti am fost "ciuri-buri".

...eu si acum ma intreb daca nu mai sunt... :roll:

Recomandarea mea catre apicultori ar fi...
Informarea este cheia.Cauta o asociatie care te reprezinta si care te informeaza.
Nu alerga la una,doar ca ai inteles tu ca "are nume"!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 10 Oct 2015, 08:19

Dani, nu intelege gresit ! :)
Dragoshelu nu se refera la micii apicultori in alegatiile sale ci ... la mine ! Eu sunt ... ciuli buli (nici macar nu poate fi original ;) ) din povestea asta ! :lol:
De fapt el spune un mare adevar pe care voi ceilalti nu vreti sa-l recunoasteti ... pot sa aiba acces la fonduri doar cei agreati de ciuri buri din fruntea asociatiilor ! Restul e ... can can ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA