Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Materiale izolatoare

Mesajde mellis » 15 Oct 2015, 15:08

Pentru ME - folosesc doua corpuri cu rame (la roii de anul acesta albine pe un corp am corp cu rame goale dedesubt), la DB - rama este mai inalta si au loc suficient ;).
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde daffid mihailov » 15 Oct 2015, 15:16

Oameni buni, cum sa va treaca prin gand asa ceva? Vata de sticla? :o Ati citit cum se lucreaza cu vata de sticla, manusi, protectie la gura si ochi? oare de ce? :roll:

Eu folosesc pasla luata direct de la fabrica de textile. E afanata si foarte buna.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde asd » 15 Oct 2015, 17:18

Vata de sticla e cancer curat. Polistirenul e cea mai mare porcarie inventata la ora actuala.
asd

Mesajde mellis » 15 Oct 2015, 17:30

mellis

Mesajde vulpea » 15 Oct 2015, 20:27

sa fiti cumva ...pe langa ? informati-va si la AMVIC Bragadiru,care produce polistiren GRAFITAT- o bijuterie,zic eu,pentru apicultori( eu numai asa voi izola la anul-poate si cu invelitoarea lui DM dela STOPLASTUP= scuze daca considerati ca e reclama).
vulpea

Mesajde vulpea » 15 Oct 2015, 20:30

PS.pt.mellis:daca folositi folia in "capul"stupului nu e acelasi lucru,ca..cum polistirenul dupa interpretarea voastra ? zic si eu...
vulpea

Mesajde george badea » 15 Oct 2015, 20:50

eu folosesc ca izolator poliestern de 4 mm din ala care se pune sub parchet direct peste folie ,dupa care pun diferite carpe/ dupa capacul cu poliestern de 2cm .Stupii ii iernez cu fundul gol ;)
george badea

Mesajde george badea » 15 Oct 2015, 20:51

iernez in aceasta formula de 5 ani si personal sunt foarte multumit
george badea

Mesajde george badea » 15 Oct 2015, 20:53

acum m-ai depinde si de albina care este in stup, nu de nr ramelor :shock:
george badea

Mesajde mellis » 15 Oct 2015, 23:16

vulpea scrie:PS.pt.mellis:daca folositi folia in "capul"stupului nu e acelasi lucru,ca..cum polistirenul dupa interpretarea voastra ? zic si eu...

De acord Vulpe referitor la folie, dar..
http://www.blog.noiconstruim.ro/2010/10/izolatia-si-ventilatia-casei/
"Este aceasta o solutie pentru o casa de locuit?
Nu, desi vom obtine o casa perfect izolata, aceasta este si foarte etansa, deoarece nu avem ventilatie. Cu alte cuvinte, este vitala asigurarea unei atmosfere interioare de calitate, printr-un aport periodic de aer proaspat."
AVul face aerisirea - la casa cu polistiren fara schimb de aer - apar probleme..
Sanatate
mellis

Mesajde vulpea » 15 Oct 2015, 23:53

imi cer scuze daca te contrazic : totdeauna,aerisirea se face pe sus si nu pe jos(cand aerul cald iese afara pe sus, "trage" dupa el aerul rece care intra pe jos-ex.soba).apropos:am avut ocazia sa vad grile de ventilatie in camere si acestea niciodata nu erau montate la podea ci la tavan,dece oare ? deci, "traiasca hornul" !
vulpea

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2015, 00:03

vulpea scrie:imi cer scuze daca te contrazic : totdeauna,aerisirea se face pe sus si nu pe jos(cand aerul cald iese afara pe sus, "trage" dupa el aerul rece care intra pe jos-ex.soba).apropos:am avut ocazia sa vad grile de ventilatie in camere si acestea niciodata nu erau montate la podea ci la tavan,dece oare ? deci, "traiasca hornul" !

Una-i una si alta-i alta...
In conditiile in care vara o fam puternica de albine are nevoie de 50mc de aer curat pe ora iar iarna consumul scade undeva sub 20 mc aer/ora,care dintre cele doua aerisiri este mai buna,cea de pe fund pe unde se face mai repede transferul aerului viciat catre inafara sau hornul prin care se formeaza curentii ?????
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 00:11

PS1.tin sa precizez ca,la grilele vazute,ventilatia se facea pe cale naturala si in nici un caz cu ventilatoare electrice cum se procedeaza acum (ventilare fortata)
PS2.si AMVIC are sistem de ventilare in cadrele ferestrelor si tot sus nicidecum la pervaz.
vulpea

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 00:24

"stimabile",ai vizionat trimiterea la articol a lui mellis ? ai priceput ceva din sagetile dela recuperatorul de caldura ? cat despre 50 mc/h,susti ceva aberant:50 mc = 2,5 ml x 2,0 ml x 10,0 ml !!!!!! si asta pe ora/stup ? si cat zici ca are volum stupul ?
vulpea

Mesajde mellis » 16 Oct 2015, 00:50

http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/1814/5/Folia_PRO_CONTRA/

"Asemanator este si circuitul aerului si vaporilor de apa intr-un stup.Daca stupul este etans in partea superioara aerul viciat si umed din respiratia albinelor va incalzi aerul rece care intra in stup.Daca este evacuat prin partea superioara ghemul va fi bombardat in permanenta cu aer rece si consumul va creste.Daca in stup sunt rezerve suficiente iar ghemul este format in josul ramei pe leatul superior veti vedea condens si mucegai.Cu cat posibilitatile de evacuare sunt mai generoase cu atat vom avea mai putin condens"
sursa:
http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/1814/6/Folia_PRO_CONTRA/

Traiasca hornul, clopotul, important - familia de albine sanatoasa - consum mic - umiditate redusa.
Sanatate..
mellis

Mesajde vulpea » 16 Oct 2015, 01:05

domnule,daca ghemul e bombardat si creste consumul la evacuarea pe sus,atunci cum iti explici ca la "fundul gol" e arhicunoscut consumul mai mare decat la stupii cu "fund fix sau mobil"?
vulpea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR