Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Efectiv mare si evitarea declansarii roitului

Mesajde nae » 15 Oct 2015, 18:04

andrei_d scrie: Anul asta am inceput cu 5 si am facut niste greseli pe care nu vreau sa le mai fac. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Sa-ti coaca !?
Plecand de la ''fetele mele, dragelor'' ce poti face pt ''noi'' sa ne ''simtem'' bine si sa-TI DAM ''informatie ''?
Raule , imi placi !
Te pup , dulce . ;)
nae

Mesajde balasbebe » 15 Oct 2015, 18:45

andrei_d scrie:sunteti ca babele alea la poarta, "'i-auzi tata Floareo ce-a zis, are 200 si vine cu intrebari de-astea de clasa intai . Ce ticalos, pai asta sigur minte." Sunt deja doua pagini pe tema asta.
Fetele mele, dragelor, ca sa ne intelegem, am 40 de stupi acum, nu am experienta si nu imi e rusine cu treaba asta. Anul asta am inceput cu 5 si am facut niste greseli pe care nu vreau sa le mai fac. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Practic ma intereseaza cum lucreaza cineva cu efectiv mare cand vine vorba de prevenirea roitului. Am sperat si inca mai sper ca din cateva pagini de pareri pe topicul asta, sa apara si 1-2 raspunsuri de ajutor.

Ce sa zic, dati-va-n petec in continuare, simtiti-va bine si ramaneti asa cum sunteti.

La LOTO este parca 5 din 49 sau asa ceva ca nu am mai jucat de zeci de ani.
Sa vi tu cu o gogoasa ca din 5 poti face 40 este una, dar stai ca nu a trecut iarna. Daca esti tanar si incepator aveai si tu un telefon cu ce sa ne convingi, cu o poza sau un film. Bagai si tu acolo si cateva imagini cu ghemul fantoma cat a mai ramas din cele 16-18 sau 20 de rame.
Uite o lista de cand activez eu pe forum dar o astfel de situatie inca nu am intalnit si nici nu voi intalni. Si asa vreau sa scap de albine, iar daca tu ai avea dreptate si ai fi mai aproape le-as fi dat sa-ti faci 100 de familii, si sa-mi dai inapoi si mie macar jumate din recolta familiilor pe care le-as fi donat.
http://www.stuparitul.3xforum.ro/userli ... ction=desc
balasbebe

Mesajde Florin Dobre » 15 Oct 2015, 18:59

Eu sunt convins ca poti ajunge la numarul propus. Problema e ce vei face cu coloniile alea. ;)
Acu' nu multi ani visam si eu sute de stupi randuiti intr-o coloana de camioane frumos colorate. Pana am constientizat ca-i greu sa plimb lazi usoare. De al de tine dalta in mana nu zic nimic. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mellis » 15 Oct 2015, 23:33

andrei_d scrie: Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Andrei - cu atitudinea asta nu o sa obtii raspunsuri - din contra ..Nu este nimeni obligat sa iti raspunda "pe banii tai" faci ce vrei, cum si noi facem la fel cu ai nostrii..capul plecat sabia nu il taie..
Poate te intereseaza cate ceva de pe forumul vechi:
http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/7556/1/Colonia_optima_pentru_productia_de_miere_/
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde mirel » 16 Oct 2015, 01:32

andrei_d scrie:.... am 40 de stupi acum, nu am experienta si nu imi e rusine cu treaba asta. Anul asta am inceput cu 5......... la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta

in cazul asta nu trebuie sa ti faci griji in privinta roitului....ci...bolile albinelor,in vacanta de iarna........ca sa fiu si eu rautacios (din punctul tau de vedere.... :evil: )
ps: sper sa ti aduci aminte peste 5 ani (daca nu te vei lecui de ''microbul albinelor'' pana atunci) despre ce pretentii aveai in 2015, toamna...

andrei_d
Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

esti ca un copil in clasa a III a care e interesat de matematica vectoriala, dar pe scurt......ca se termina publicitatea si incep desenele........
PAS CU PAS!!!....

andrei_d
Am sperat si inca mai sper ca din cateva pagini de pareri pe topicul asta, sa apara si 1-2 raspunsuri de ajutor.

tu am impresia ca astepti o formula magica a reusitei, gen : ierneaza pe minim 8 rame, la 1 martie stimuleaza, la 1 aprilie baga la largit..... apoi extrage extrage extrage ....nu i asa! ... ce,cum,cand????....astea vin cu experienta si cu rabdare .....trebuie sa ajungi sa simti (asta imi aduce aminte de o replica de la PARAZITII care o folosesc printre stupi : "n am nevoie de casti, frate....EU simt muzica !!!! " :lol:
ce inseamna 8 rame CU albina? sau 8 rame DE albina?
stimulare: cand , cum? ....daca ninge la 1 martie .....sau e cald....
largit.....unde? n am loc....ca am iernat pe 10 rame CU albina....

PS:
Dila Daniel » 13 Oct 2015, 09:01
Casa,masa ,rasa si perseverenta...este cheia!

vezi?!?! raspuns mai bun nu puteai sa primesti.......!!!!!

PPS: sa nu crezi ca am ceva cu tine!!!! dar ai grija la ce te inhami...sunt banii tai, nu i arunca pe iluzii desarte....!!! ;)
te salut , cu respect!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Adi Hodis » 16 Oct 2015, 02:14

andrei_d scrie:sunteti ca babele alea la poarta, "'i-auzi tata Floareo ce-a zis, are 200 si vine cu intrebari de-astea de clasa intai . Ce ticalos, pai asta sigur minte." Sunt deja doua pagini pe tema asta.
Fetele mele, dragelor, ca sa ne intelegem, am 40 de stupi acum, nu am experienta si nu imi e rusine cu treaba asta. Anul asta am inceput cu 5 si am facut niste greseli pe care nu vreau sa le mai fac. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Practic ma intereseaza cum lucreaza cineva cu efectiv mare cand vine vorba de prevenirea roitului. Am sperat si inca mai sper ca din cateva pagini de pareri pe topicul asta, sa apara si 1-2 raspunsuri de ajutor.

Ce sa zic, dati-va-n petec in continuare, simtiti-va bine si ramaneti asa cum sunteti.

Vezi tu mai draguta Andreiuta ? ... ca n-ai experienta, asa este, te-am ghicit toti. Ca-s banii tai in joc, apai si asta-i asa, ca doar n-o sa te joci cu banii altuia. De lucru' ce sa zic ? ... cine nu vrea, nu are.
Ca tu astepti raspunsuri din partea unora care lucreaza cu efective mari ( cat de mari ? ... cateva mii de familii, e ok ? ) cat mai la obiect si prompte presupun, vad ca si asta este asa. Insa nu asa vei obtine raspunsurile.
De ,,vorba dulce, mult aduce" ai auzit ?. Adica, simpla expresie ,, am o rugaminte la voi " ... pe semne ca nu face parte din educatia ta ... si-atunci pentru ce motiv, cineva sa se conformeze pretentiilor tale ?.
Esti cumva un king ... kong ?.

Totusi, in pofida ironiei tale, poate te fac sa citesti prin vre-o carte ... ce insemnatate are aparitia primului ou de trantor in colonie ?.

Cat despre dutu-n petec ... noi ca noi, da' sa vezi cum ti-i da tu-n petec !.
Succes la urcusul spre cei 200 - 300 de stupi !. Fa rost si de o scara, ca ajungi mai repede ... la roi !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 16 Oct 2015, 08:16

andrei_d scrie:sunteti ca babele alea la poarta, "
Fetele mele, dragelor, ca sa ne intelegem, am 40 de stupi acum. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Banii mei, banii meiiii ! :lol:

dragule,
d”alde astia curiosii de cum sa dea ei lovitura peste noapte... eheiii, multi fura p”acilea...
se cam evaporara intre timp, degraba plictisiti de tehnologiile anoste :lol:

ps. cauta-l pe unu zis bad_gay... asta cu siguranta te va lamuri cum sa previi roitu si sa faci cu sutele-ntro vara..., ca era maistor la fabricat regine in martie/
Si... daca tot va semanati, de ce sa nu va adunati ? :roll:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde peterneamt » 16 Oct 2015, 08:46

Ce mă, nu are voie să încerce omul ? Are banii şi vrea.......să investească ! Despre profit, o să ne povestească mai târziu ce şi cum ! :lol:
ps. Când vei cumpăra lăzi sau centrifugă nu te zgârcii la bani şi ia un lucruri durabile, ca atunci când no să-ţi mai trebuiască să ni le poţi vinde.... :D
;)
peterneamt

Mesajde andrei_calinescu » 16 Oct 2015, 13:03

alt stupar scrie:
andrei_d scrie:sunteti ca babele alea la poarta, "
Fetele mele, dragelor, ca sa ne intelegem, am 40 de stupi acum. Fiind vorba de banii mei nu ai vostri, la anul vreau sa ajung la 100 si apoi la 300, asa fara experienta. Am foarte mult de lucru, de-aia pun intrebari si astept raspunsuri cat mai la obiect.

Banii mei, banii meiiii ! :lol:

dragule,
d”alde astia curiosii de cum sa dea ei lovitura peste noapte... eheiii, multi fura p”acilea...
se cam evaporara intre timp, degraba plictisiti de tehnologiile anoste :lol:

ps. cauta-l pe unu zis bad_gay... asta cu siguranta te va lamuri cum sa previi roitu si sa faci cu sutele-ntro vara..., ca era maistor la fabricat regine in martie/
Si... daca tot va semanati, de ce sa nu va adunati ? :roll:

E clar, "pacientul" e inconstient, asa cum ma asteptam.
Andrei_d, la zootehnie e rasa, masa, casa.
La albine, e in ordinea numerelor de pe tricou:
1. Rasa
2. Masa
3. Optional casa, caci daca cele doua enumerate sus se intampla, albinele pot sta in orice tip de casa - stup.

1 si 2 se confunda - suprapun.
andrei_calinescu

Mesajde daffid mihailov » 16 Oct 2015, 15:25

Hahah Crhis, amagire. Faina melodia. :)
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde nae » 16 Oct 2015, 18:48

peterneamt scrie:ps. Când vei cumpăra lăzi sau centrifugă nu te zgârcii la bani şi ia un lucruri durabile, ca atunci când no să-ţi mai trebuiască să ni le poţi vinde.... :D

Nenea Dani , te pup . ;)
Sunt limitat , recunosc :cry:
Eu vedeam in ''andrei_d'' o capcana eficienta si IEFTINA pt viespi, o stimulare facila in toamna ,..., l-am vrut vecin :( ; sunt rau si limitat .
Andrei , nu te lasa! , are dreptate Peterneamt .
Te asteptam ... :D
nae

Mesajde emil_adrian » 16 Oct 2015, 19:37

Adevarul este ca inveti pe pielea ta cat de mult poti sa te intinzi. Ca sa ajungi la numarul ala de stupi iti recomand o carte despre cresterea matcilor si sa te asiguri ca te ocupi numai de stupii aia. La inceput toti sa gandesc la 100 dar cu timpul....
emil_adrian

Mesajde State » 17 Oct 2015, 10:49

De la o intrebare nevinovata ati ajuns sa va faceti "probleme" cum ajunge el la 200-300stupi. Ati pierdut esenta..Putea sa zica si 1000, intrebarea era tot aia.
Bine ca nu stam toti intr-un singur sat ca nu incapea canapeaua pe o singura ulita.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alt stupar » 17 Oct 2015, 12:08

ce vrei ma, State ?
tu nu n-ai priceput ca la subiectele ”exercitiu de imaginatie” se face coadă ???
alt stupar

Mesajde State » 18 Oct 2015, 00:17

Stupare eu nu vreu nimica.
Exercitiu de imaginatie a fost si in primavara, cand vroia sa faca 40 de colonii din 5. Aproape nimeni nu i-a dat sanse, cel putin aici pe forum. Foarte putini au fost cei care l-au ajutat cu sfaturi(doar prin MP, oare de ce?).
Incredibil dar a reusit! Acum are 40 de stupi bine populati, cu rezerve, cu tratamentele facute, cu tot. Asta n-a mai zis-o dar va spun eu.
Pe om il interesa modul de lucru intr-o anumita situatie, exact cum lucreaza cei cu sutele. E adevarat si faptul ca poate nici aia toti nu stiu toate lucrurile de finete, dar exista posibilitatea de x% care sa spuna: "faci asa, te uiti asa,etc".
Acum ce sa zic, poate apare cineva sa scrie.
Pe Andrei il cunosc fix de 21 de ani si ce pot sa spun e doar ca v-ati grabit sa-l puneti la coada imaginatiei. Mai greseste, mai invata dar merge inainte, incercand sa FACA ceva. A cerut o informatie, atat. ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2015, 00:26

din partea mea, sa ceara ce are chef si sa primeasca... mai mult decat a cerut !
NUmai ca... boala dreacu la astia de tot intreaba... nu-l vazui repezindu-se prea tare sa dea si el la randul lui un ”ceva”, o informatie, o parere... altcuiva care e mai incepator decat el ;)
Ca... se grabeste ! ;)
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR